Bayram gelmiş neyime

Değerli okurlar, bir ramazan bayramını ulusça kutluyoruz.

Ulusumuza kutlu olsun.

Bayramlarda esas amaç, toplumdaki bireylerin kaynaşması, dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağlarının kuvvetlenmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması açısından önemlidir.

İnsanların bayramda bir araya gelerek, sohbet muhabbet ve saygı göstermeleri daha bir güzel olur, birlik ve beraberlik içerisinde samimi duygular bayramlarda ortaya çıkar. Bayramın en büyük faydalarından bir tanesi sevgi, mutluluk, yardımlaşma ve güzel duyguların içerisinde 1 aylık oruç ibadetinin sonlanmasıyla Ramazan Bayramına ulaşmaktayız.

Ama 2017 yılındaki bayramımızı içimiz kan ağlayarak kutlamak zorunda kalıyoruz..

Çünkü Ülkemizde özellikle Güney Anadolu’da bölücü PKK terör örgütü askerlerimizi ve polislerimizi Hendek kazarak ve binlerce ton patlayıcı tuzaklayarak şehit ediyorlar.

Bu bayram da neredeyse her gün şehit haberleri almaktan kına geldi.

Türk Ulusu hiçbir dönemde bu kadar şehit vermemişti. Yüzlerce vatan evladını ana kuzlarını vatan toprağına verdik.

Her şehit cenazesinde elimize bayrakları alarak “Şehitler Ölmez, vatan bölünmez” diye bağırdık. İnanın bu sözleri artık kanıksadık pek değeri de kalmadı.

Işıt terörünün şehirlerimizde yaptıkları canlı bomba eylemlerinde yüzlerce insanımızı kurban verdik.

Buna sebep olanları Allah kahretsin. Eğer bu Müslümanlık adına yapılıyorsa bu kutsal dine tamamen aykırı olan bir durum.

Bu kutsal ayda da bazı sarıklı, cübbeli din bezirgânları ramazan ayında ve diğer kutsal günlerimizde öyle yalan dolan fetva verenlerden de bıktık. Din adına o kadar yalan ve uyduruk sözler söylüyorlar ki insanın aklı hafızası almıyor.

Aziz Nesin’in dediği gibi “Dünyada en kârlı ticaret din ticaretidir sermayesi yalan müşterisi cahildir”.

Yine gerçek bir din adamı diyor ki: “Eğer dininiz inanmayanları öldürmeyi, kadınları dövmeyi, tecavüz mağdurlarını cezalandırmayı, kız çocuklarını on yaşında evlendirmeyi destekliyorsa,

Siz yukardaki Allaha değil, aşağıdaki şeytana dua ediyorsunuz. “

İnanmadığı halde, inanmış gibi görünüp karşısındaki saf, duru inançlı insanları, kişisel çıkarı için kullanan çıkarcılara, gençlik yıllarımdan beri öfke duydum.

İstismar edilen; dinî inanç da olur, ideoloji de olur. Aralarında hiç fark yoktur. İkisinin de ortak paydası istismardır.

İnsan kılıklı yaratıklar, yeter ki istismar etmeyi kendilerine kazanç yolu seçmesin; biri 'din' adına istismar eder; diğeri ülkü' adına.

Bu istismarcılık yalan dolan fetva verenler nasıl oldu da birden bire mantar gibi ortaya çıktılar. Anlamak mümkün değil.

Ya siyasilere ne dersin kendi buyruk ve emirleri anında yerine getirilmesi bahanesi ile ülke tarihinde görülmedik bir şekilde hem içte hem de dışta ülke erozyona uğruyor.

Yargıda Milli eğitimde ve birçok önemli kurumların temeller sarsılıyor.

Şehit anaların yüreklerine düşen bu yangın nasıl sönecek. Tabi söner ne zaman anca mezarda.

Ne diyelim Ülkemiz uğruna canlarını toprağa veren şehitlerimize tanrıdan rahmet dilerim.

Kahraman gazilerimize de sağlık ve mutlu olmalarını dilerim.

Onca şehitlerin ailelerine de sabırlar dilerim.

Bayram gelmiş neyime

Yine de Ulusumuzun bayramı kutlu olsun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.