Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Büyük strateji!

Aziz ve Büyük Türk Milletim!

Bugün Ortadoğu’da, Orta Asya’da ve Kafkasya’da ilerleyen jeopolitik, jeosiyasi ve jeoekonomik süreçler hem Türkiye’mizin hem Azerbaycan’ımızın ve hem de Türkistan bölgemizdeki Türk devletleri, Emir Timur (1336-1405) zamanından bugüne kadar (Emir Timur ilk defe Turan ve Türkistan kelimesini söylemiş ve Türkleri bir çatı altında birleştirmiştir) hiç bu kadar şartlar ve zaman uygun olmamıştır.

Bugün, Türk Devletler Birliği Teşkilatının 2009 yılında kurulmasıyla birlikte, TDBT Cumhurbaşkanlarının görüşmeleri, Türk dünyası için iyi projelere imza atılması, her bir Türk için gurur vesilesi olmuştur. Efendiler, yüzyıldır geçen zaman dilimi içerisinde Türklük için mücadele eden kahraman fedailerin bir arzusunun hayata geçmesi için her birimiz her sahada mücadele etmeli ve bu mücadeleyi gösterebilmeliyiz. Çünkü zaman içinde siyasi dengeler Türklük için ve biz Türklere karşı değişebilir. Yakın zamanlarda değişebilecektir. Her hareketi devlete ve devletin görevlilerine yükleme doğru olmaz. Bizler de Türk halkları olarak herkes ve her sahada bu TDTB’ın kuruluş felsefesine uygun olacak şekilde ve hızlı bir şekilde mücadele etmeliyiz. Dünyanın neresinde bir Türk toplumu varsa, teşkilatlanıp projeler üretmeli, programlar uygulanmalı ve proje ve programlara uygun hareket edilmelidir.

Başta Türkiye olmak üzere, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan devletlerimizde bu dava için mücadele eden kim varsa bir araya gelerek görüşmeler yapmalılar, proje ve programlar üzerinde tartışılmalıdır. Her devletteki aydınlar, tarihçiler, yazarlar, bilim adamları, sporcular (dünyada taninmiş olmalarından dolayı Türklük propagandasını yapmak için) mühendisler, iş adamları, devlet görevlileriyle herkes bu mücadele içinde yer almalı ve yardım etmeliler. Bu mücadeleye Turan sevdalısı ruhu ile katılan herkes yardım ederek ve üzerine düşeni yapmak suretiyle Kızlı Elma hedefimize, büyük aile olma ülkümüze kavuşabiliriz.

Bugün Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyetleri Şuşa sözleşmesiyle Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarını yakın bir zamanda birleştirip tek bir bakanlık haline getirmek için tek ordu olmak ve federasyon kurma konusu vacip hal almıştır. Bugün Zengezur koridoru (Turan Yolu) uygulanan jeosiyasi ve jeoekonomi oyunlar büyük güçleri de karşı karşıya getiriyor. Buna göredir ki Azerbaycan ve Türkiye olarak zaman kaybetmeden bunu başarmanın yollarını bulmalıyız. Tehlike sanıldığından daha büyüktür. Türk’ü istemeyen güçler olarak Rusya ve Amerika Kafkasya’da karşı karşıyadır. Zengezur Koridoru hususunda her iki devletin de ittifakları vardır. Kafkasya’daki bu Zengezur Koridorunu idare eden, kontrol eden güç; Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan’ı elinde tutmakla kalmayacak ve Hazar enerji havzası ile Türkistan’daki devletleri kontrol altında tutacak ve Çin’e ulaşmayı da başaracaktır. Yaptığım araştırmaya göre Rusya’nın Kafkas’tan elini çekmek gibi bir düşüncesi yok ve savaşsız olmayacaktır. 1805’den beri neredeyse iki yüz yıldır hem Kafkas’ı hem de Orta Asya’yı (Türkistan’ı) elinde tutuyor ve elinden çıkarmak gibi bir düşüncesi yoktur. Rusya Ukrayna’da savaşı kaybedecek ve Rusya çökecek diyenler yanılıyorlar. Bu iş göründüğü gibi kolay değildir. Yarın Putin gitse bile Rusya Emperyalist düşünceden vazgeçmiş olmaz. Putin gitse bile ondan daha katı ve sert Rus şovenist Pan slavyan birisi gelecektir. Unutmayınız ki 2. Katerina zamanından bugüne kadar Pan Slavyan devletler ve milletler İstanbul’u Konstantinapol merkezli Rus İmparatorluğu kurmak için bütün Pro Slavları bu Rusya çatısı altında toplamaktan hiçbir zaman vazgeçmedi ve vazgeçmeyecek. Bu projeye, Türkün ne kadar dostu ve düşmanı varsa destek veriyorlar. Her biri bu Konstantinapol merkezli Pan Slavyan imparatorluğunu arzu ediyor ve o anı bekliyorlar (Roma başta olmak üzere, Avrupa’daki Katolik devletler).

Çok iyi bilirler ki, Türklere karşı Rusya’yı koruyup destek vererek bu işi başarabilirler. Onlar da çok iyi biliyorlar ki biz Türkler birleşirsek, bu Konstantinapol projesini bin yıl daha hayata geçiremeyecekler. Turan Birliği biz Türklerin nasıl hayaliyse, yüz yıllardır bu Pan Slavyan ve Hristiyan dünyasının arzusu budur.

Bugün Türkiye merkezli birliğimizin var olması için bu kutsal davaya baş koyan kim varsa, hangi sahada olursa olsun savaşmalı, mücadele etmeli ve iş görmelidir. Bu hakla batılın savaşıdır. Var olma yok olma savaşıdır. Ey Türk bunu kafana iyice sok ki Türk milletini ve onun devletlerini iyi döşün ve kendi bedenini, bütün uzuvlarını Türklüğün bekası için hazırlamalısın. Dokunan olduğu taktirde kendimizi ve düşmanı da ateşe verebilelim.

Aziz ve Büyük Türk Milletim, şunu da iyi bilmeliyiz ki, Nerede bir Türk bulunuyorsa, nerede bir Türk devleti varsa ve onlara yardım lazım olduğunda hemen koşmalı, yardım elini uzatmalı, tanıdık veya tanıdık olmasına bakılmaksızın sen Türk gibi olmalısın. Dedelerimizin ruhunu yaşatmak, hiç kimseye dinlemeden sen kendi iyiliğini yap, etrafın düşmanlarla çevrilmiş olsa bile iki Türk omuz omuza olabilmeli, belki ölebiliriz ama Türk kimliğimizi ve şerefimizi başka milletlerin veya düşmanların karşısında alçaltmamalıyız.

Ben bunun aynısını yaşamış biri olarak karşınızdayım. İki Türk olarak düşmanlara karşı direnmiştik. Düşmanlar bunu iyi bilirler. Bu direnişi gören düşmanlar iyi bilirler ki İki Türk ne demektir. Başka milletler bunu görüp saygı duydular ve hatta onu da şöyleyim ki üzerimize gelen düşmanlar savaşı başlatmadılar ama bu duruşa saygı duydular. Düşman saflarında bulunan o milletin mert oğlu (o milletin ismini vermek istemiyorum) orada beni ve Türk kardeşimi de öldürebilirlerdi. Düşmanlar çok kalabalıktı. Anladılar ki kendileri de ölecekler ama onların dediği olmayacaktı. Yardımına koştuğum Türk, Türkiye Cumhuriyeti'ndendi

Canlar, demeliyiz ki bu mücadelede herkes üzerine düşen yardımı yapmalı ve bir olmalıyız. Kerkük, Musul, Bulgar, Kıbrıs, Doğu Türkistan, Kazakistan, Azerbaycan, Türkiye, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Başkurdistan, Kırım, İran ve Dünyanın neresinde bir Türk varsa, bu kutlu savaş için mücadele şarttır ve teşkilatlanmalıyız. Avrupa’da ve Dünyanın her yerinde teşkilatlanmalıyız ve hızlı çözümler üretmeliyiz. Herkesin bulunduğu yerde yapacak bir işi olmalıdır. Boş laf yerine harekete geçilmeli

Bu Savaşta yer alacak her Türk’e Tanrı yolunu açık etsin, kutlu etsin.

Bu yazım, Türk Devletlerinde görev yapan milli mefkuresi, milli düşüncesi sağlam olan kişilere ve hem de her Türk içindir.

Saygılarımla

REIS DIFAI.

Büyük Atatürk’ün “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” sözü, Türk Devletler Birliği Parlamentosunun Duvarına yazılmalıdır.

O günü Allah bana kısmet ederse;

Etmez ise o gün geldiğinde ruhum bu davada mücadele edenlerle aynı yerde olacaktır.

Azerbaycan dilinde,

BOYUK STRATEJI

Eziz ve Boyuk Turk milletim bu gun Orta Dogudan, OrtaAsiyada ve Kafkazda geden qeopolitik ve qeoekonomi prosesler hem turkiyemizin hemde Azerbaycanimizin ve Turkistan bolgemizdeki Turk devletlerini Emir Teymurun (1336-1405) zamanindan bu gune ( Emir Teymur ilk defe Turan ve Turkistan kelmesini soylemis ve kurmusdu bir cati altinda) hic bu keder uygun bir zaman ve sertler olmamisdir.

Bu gun Turk devletler birliyi Teskilatinin 2009 yilden yaranmasi ve son TDBT cumhur baskanlarinin gorusmesi ve Turk dunyasi ucun iyi projelere imza atilmasi her bir Turk ucun qurur verici bir is. Efendiler 100 yiller zamani turkluk ucun mucadile eden fedailerin bir arzusunun heyata kecmesi ucun her birimiz her sahede mucadile etmeli ve bu mucadileni suretlendirmeliyik, cunki zaman gozlemir her an siyasi dengeler bize Turklere karsi deyise bilir ve yaxin zamanlarda deyisecekir.Her hereketi devletin gorevlisinin uzerlerine yuklemek olmaz bizlerde her kes her sahede bu TDTB ucun hizli mucadile etmeliyik. Dunyanin neresinde bir Turk toplumu varsa teskilatlanib projeler yaratmali proqramlar uygulanmali ve bu projelere uygun hereket etmeli.

Turk devletlerinin esas Turkiye, Azerbaycan,Kazaxistan,Kirkizstan, Turkmenstan , Ozbekstan devletlerimizde bu dava ucun mucadile eden kim varsa birlesib gorusler yapmali projeleri tartismali ve her devletde yazarlar, elm adamlari, tarihciler, sporcular ( dunyada taninmis cunki onlarin Turkluk propoqandasini aparamak ucun ) muhendisler ve is adamlari devlet gorevlileriyle her kes bu mucadilemize yardim etmeli. Bu mucadileye Turan Turk sevdalisi ruhunan sevenler her kesin uzerune duseni yaparsa hedefimize KIZIL ELMA- za Boyuk Ailemize kovusa bilerik.

Bu gun biz Azerbaycan-Turkiye cumhuriyyetleri Susa mukavilesiyle yaxin zamanda gecikmeden iki bakanligimizi birlesdirib Dis Isleri ve Ordumuzu Mudafiye bakanlikini bir tek Bakanlik halina getirib konfedaration devlet ve tek ordu olmnagimiz vacib ve esas sertdir. Bu gun kafkazda Zengezur yolunda ( TURAN YOLU) geden qeo siyasi ve qeoekonomi oyunlar boyuk guclerin karsi karsiya gelmesidir. Buna gore biz Azerbaycan ve Turkiye zaman itirmeden bunu yapmalyik, tehluke cok boyuk siz dusunduyunuzdende boyuk. Turku istemiyen gucler kafkazda karsi karsiya biri Rusiya biri ABD , her ikisininde itifaklari var bu zengezur projesinde. Kafkazda bu zengezur yolunu idare eden control eden guc butun kafkazi Azerbaycani , Gurcustani ve ermenistani elinde tutacak ve Hezer enerji hovseini Turkistandaki devletleri control edecek ve CIn- e ulasmasinida saglayacak.Bilginiz olsun ki, apardigim arasdirmaya gore Rusiya kafkazda cikmak fikri yok ve savassizda cikmaz. Cunki 200 yildan cokdu 1805 – den Rusiya hem kafkazi hem de OrtaAsiyani turkistani elinde tutub ve hic savassizda vermek fikri yok. Kimlerse soyleyir rusiya Ukrayinada uduzacak savasi ya rusiya cokecek onlar yanlis anlayir bu is bele kolay kolay olmuyacak ve hemde yarin Putin getse bele Rusiya imperialist dusuncesinden el ceken deyil, Putin gedirse ondanda kati Rus sovinist panslavyan gelecek , unutma 2 Ekatrinanin zamaninda bu gune kimi panslavyan devletler ve milletler Istanbulu Konstantinopol merkezli Rusiya imperiyasi etmek butun proslavlari bu Rusiya catisi altinda birlesdirmeyinden hic zaman vaz kecmed, ve kecmeyeck. Bu projeye Turkun ne keder dusmeni var, hettda bu gun dost bildiyimiz milletler ve devletler var her biri bu Konstantinopolis merkezli panslavyan imperiyasinin arzu edier ve o ani bekleyirler( Avropa katolik devletleride Roma basda ol makla) .

Cok iyi bilirler ki, Turklerle karsi Rusiyani koyub ona destek vererek bu isi gore bilerler hemde cok iyi bilirler ki, Biz Turkler birlesirikse bu Kostantinipolis projelerini bir daha 1000 yilde hayata kecire bilmeyecekler. Biz Turklerin nasil Turan Turk birliyi arzumuzdursa 100 yilardir , bu panslavyanlarin ve hiristyan dunyasininda arzusu budur.

Bu gun Turkiye merkezli birliyimiz var olmamiz ucun hizli ve ruhumuzla bu kutsal davaya bas koyan kim varsa her Turk kim hangi sahede olursa olsun savasmali ( mucadile etmeli is gormeli) bu bir Hakla Batilin savasi bu bir Var olmakla Yok olmak savasi bunu iyi sok kafana ve kendini yok gelecek Turk milletini devletlerimizi bekasini dusun ve kendi bedeninin butun uzvunu bir butov Turkluk ucun hazirla ki tokunan olursa kendimizle dusmenide atese vererik .

Eziz ve Boyuk turk milletim bunu da iyi bil nerede bir Turk bulundugu yerde devletde baska bir Turke yardim lazimsa hemen kosmali , yardim etmeli , bacardigini , tanidin tanimadin sen Turkun kim olmakini dedelermizin ruhunu yasat, hic kimsenide umruna alma, sen kendi iyiliyini yap, etrafin dusmenler olsada bele iki Turk omuz omuza durursa olerik amma Turk kimliyimizi serefimizi baska milletlerin karsisinda dusmenlerin karsisinda alcaltmarik. Bu yazdigim benim kendi heyatimda olmus ve iki Turk direnmisik dusmenlere bunu bilenler bilir. O zaman bu direnisi gorenler iyi anlayirlar ki, iki Turk ne demekdir ve baska milletlerde bunu gorub saygi duydular ve hettda onuda soyleyim ki uzerimize gelen dusmenlerde savasi baslatmadi bu durusa saygi duydu dusmeninde icinde bulunan o milletin merd oglu ( o milletin ismini yazmiyacam iyi anlamazlare) Yani orda benide hemen Turku de oldure bilirdiler cunki cok kalabalik iydi dusmenler, amma anladilar ki, kendilerindende torpaga gidecek amma onlarin soyledikleri olmuyacak. Yardima kosdugum Turk turkiye cumhuriyyetinden iydi.

Demeyim o ki, canlar bu mucadilede her kes bir birbirimizle uzerimize dusen yardimi etmeli ve bir olmali. Kerkuk,Musul, Bulgar,Kibris, Dogu Turkistan kazaxstan,Azerbaycan, Turkiye, Ozbekstan, Turkmenstan, Kirkizstan ,Baskurtstan, Krim, Iran ve Dunyanin neresinde bir Turk varsa bu kutlu savasa mucadile etmeli teskilatlanmali , Avropada teskilatlanmali hizli praktik isler gormeli bos laflar etmemeli herekete kecmeli bulundugu yerde.

Bu Savasda her Turke tanri yolunu acik etsin kutlu etsin.

Bu yazim her kese hem devletlerimizde gorev yapan milli mefkuresi milli dusuncesi saglam olan kisilere ve hemde her Turk e.

Saygilarimla REIS DIFAI.

NE MUTLU TURKUM DEYENE TURK DEVLETLER BIRLIYININ PARLAMENTOSUNUN GIRECEYINDE YAZILACAK. SOZ , O gunu allah bene kismet ederse , etmesse o gun oldukda ruhum bu davada mucadile edenlerle bir yerde olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum