Şerif KUTLUDAĞ

Şerif KUTLUDAĞ

Kışın ısıtan yazın serinleten spor haberleri

Kışın özelliği soğuk, yazın karakteri ise sıcak oluşudur bilindiği üzere…

Kışın ne kadar soğuk olursa olsun öylesine gurur veren spor haberleri vardır ki içimiz ısınır…

Yazın da ne kadar sıcak olursa olsun bu sefer de serinlik yaşarız…

İşte bu anlamda Türk sporcularının elde ettikleri uluslararası başarılardan bir demet:

29 Ocak 2023: Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda 1000 metre finalinde üçüncü olarak bronz madalya kazanan ve organizasyon tarihinde madalya alan ilk Türk sporcu olan Furkan Akar, yeni başarılara uzanmayı amaçlıyor.

20 Mayıs 2023: Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Süper Final maçında iki Türk takımının ilk kez finalde karşılaştığı Eczacıbaşı Dynavit'i 3-1 yenen Vakıf Bank, 6. Kez Avrupa Şampiyonu oldu.

2023 Haziran ayı içinde Özel Sporcularımız 11 Madalya ile Yurda Döndü! Fransa, Vichy’de düzenlenen 2023 VIRTUS Dünya Global Oyunları’nda özel sporcularımız toplam 11 madalya elde eder. Lyon kentinden kalkan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen milli kafileyi, Federasyonumuz yetkilileri karşıladı.

Federasyon Başkanı Birol Aydın, organizasyonda altın madalya kazanarak 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na milli sporcumuz Ebru Acer ‘in kota kazandığını açıkladı.

Şimdi yaz sıcaklarıyla kavruluyoruz ya… Şu başarı haberleri de yüreğimize serinlik veriyor millet olarak:

4 Temmuz 2023 –dün- gazetelere yansıyan haberlere göre: Polonya’da yapılan 3. Avrupa Oyunlarını Türkiye 9 altın, 9 gümüş, ve 20 bronz olmak üzere 38 madalya ile tamamladı. Bu başarı ile Türkiye Paris 2024 için 7 kota kazanmış oldu.

38 madalya kazanılan 3. Avrupa Oyunlarına 193 sporcuyla katılan ülkemizin bu Oyunlarda 103 kadın, 90 erkek sporcu temsil etmişti.

Macaristan’ın Debrecen kentinde düzenlenen U19 Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonasında mücadele eden millî takımımız 16 ülke arasında şampiyonayı Dünya 3.Sü olarak tamamlar.

Oynadığı 7 maçın 6 sını kazanan sadece İspanya’ya yenilen; İspanyanın da şampiyon olduğu maçlarda ülkemiz basketbol millî takımı 3.lük maçında ABD basket millî takımını14 sayı farkla 84-70 yener.

Şampiyona sonucunda oyuncumuz Berke BÜYÜKTUNCEL dünyanın en iyi 5’inden birisi olarak seçilmiştir…

Sıralama da şöyle gerçekleşmiştir:

1 İspanya, 2. Fransa , 3. TÜRKİYE , 4. ABD , 5. Arjantin , 6. Sırbıstan , 7. Kanada , 8 . Japonya, 9. Slovenya , 10 Çin, 11. Brezilya , 12. Güney Kore , 13. Mısır , 14. Madagaskar , 15. Lübnan , 16. Macaristan

Bu ülkeleri neden yazdım derseniz, o kadar hasret kalmıştık ki bu şekilde ön sıralarda yer almaya ve çok ülkeyi geride bırakmaya; o nedenle doya doya başarının keyfini çıkarmak için yazdım değerli okurlarım…

Yazımın başlığında “Kışın ısıtan, yazın serinleten spor haberleri” başlığını kullanmıştık.

İşte bir ülkenin millî takımlarının uluslararası karşılaşmalarda elde ettikleri başarılarla sadece ülke genelinde değil gönülleri bizlerle olan ve kalpleri bizlerle çarpan Türk Cumhuriyetlerindeki insanımız olsun, dünyanın dört bucağında çeşitli sebeplerle hayatını sürdüren insanımız olsun bu başarı haberleriyle toplum içinde daha başı dik dolaşabilmektedir.

Bu duygularla başarı elde eden bütün sporcularımızı ve takımlarımızı kutluyor başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Son söz ATATÜRK’ten olsun:

“Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlâklısını severim!..”

GÜL/AYDIN… SEVGİLERİMLE…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum