Çerçioğlu FETÖ’yle hatırlanacak

Belediye başkanları kentlerine yaptıkları katkılarla ve hizmetlerle anılırlar. Bazıları şehirlerini gerçekten kalkındırır, zenginleştirir ve değiştirirler. Onlar her zaman başarılı olarak hafızalarda yerlerini alırlar.

Bazıları ise süresini doldurup geçer, vasat çalışmalarla görevlerini noktalarlar. Onlar da hafızalardan silinirler, kısa sürede kazınır giderler.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bana göre Türkiye’nin en başarısız başkanlarından biridir. Koltuğa oturmasıyla birlikte Aydın’da önemli hiçbir çalışma gerçekleştiremedi ama hafızalardan silinip, kısa sürede kazınıp gitmeyecek.

Geçen hafta Aydın 24 yazarları Ali Aksüt ve Ünver Pazarlı ile birlikte doğduğum, çocukluğumu yaşadığım Karacasu’ya gittik. Karacasulular 31 yıl aradan sonra CHP’li Mustafa Büyükyapıcı’yı başkan seçti. Bu desteği 2014 yerel seçimlerinde de sürdüren Karacasulular Büyükşehir’de de Özlem Çerçioğlu’na büyük destek verdi.

Ama şimdi… “Bir dokun bin ah işit.” Su faturalarının fazlalığından tutunda, sulama suyu sıkıntısı ve abuk subuk yatırımlar nedeniyle Çerçioğlu’na verdikleri destekten bin pişmanlar.  Vatandaş haklı…Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyoruz. Bozdoğan Madran suyunun tonunu 2 lira 50 kuruşa satan Çerçioğlu, halka şebeke suyunu 6 lira 50 kuruşa satıyor. Ne hikmetse bir tane meclis üyesi kalkıp bunun nedeni sor(a)muyor. Halk adına biz soruyoruz ama ona da Çerçioğlu cevap ver(e)miyor.

Sulama suyu sorunu Karacasu için çok kolay çözülecek konuyken, hala çözülememiş olmasını anlamakta zorlanıyorum. Burnunuzun dibinde Dandalaz Çayı ve Dandalaz Barajı olacak siz ondan yararlanmayacak ve halka su sıkıntısı çektireceksiniz… Bunun adı beceriksizlikten başka bir şey değildir. Aydın Büyükşehir Belediyesinin Alemler Mahallesinde Muharrem ayı nedeniyle verdiği iftar yemeğinde “Sofranızı alın gidin” şeklindeki tepki bu yüzdendi. Halk sizi istemiyor anlayın artık.

Abuk subuk yatırımlar dedik… Evet, bir terminal binası yaptılar tek kelimeyle “evlere şenlik.” Önce temel attılar. “Attığınız temel yasalara aykırı” uyarısı yaptık diye “Karacasu’ya hizmeti engelliyor” suçlamasında bulundular.

Sonunda ne oldu?

Dediğimiz noktaya geldiler. Eski temeli yıkıp, ikinci kez temel attılar. Terminal binası tamamlandığında belediye personellerini toplayarak anlı şanlı açılış yaptılar. Karacasuluların ilgi göstermediği törene, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katılmadı. Karacasulular fiyaskoya dönen terminal nedeniyle oluşan tepkilerden korktuğu için Çerçioğlu’nun katılmadığını düşünüyor. Çünkü terminal yapılırken manevra yapacak alan bırakılmaması nedeniyle otobüsler perona giremiyor.

Çerçioğlu’nun, Belediyeyi FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan’a nasıl teslim ettiğini, Karaarslan’ın da Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ’ye benzer bir kadrolaşma yaptığını ve bu kadrolaşmanın yanlış olduğunu, üst düzey yöneticilerin yetkin olmadıklarını defalarca yazdık.

Evet dostlar! Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokrasisinin en tepesinde “çakma” genel sekreter Ertuğrul Yamen oturuyor. Genel sekreterlik görevini fiiliyatta FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan’ın adamı Önder Yeğen yürütüyor. Beyefendinin işaret ettiği evrakları çakma genel sekreter imza koyuyor.

Bu yüzden başarısız olsa da, FETÖ finansal destek sağlamaktan tutuklu Erkan Karaarslan’a belediyeyi teslim eden Özlem Çerçioğlu asla unutulmayacak.

Gelecekte halk onu hep FETÖ’yle hatırlayacak.

Erkan Karaarslan’a 2 yılda, 7.4 milyon lira danışmanlık ücreti ödediniz mi?

Ödediniz...

Yeri gelmişken soralım:

Bu şahıs 14 aydır cezaevinde olduğuna göre şimdi kime danışıyor, paracıkları kime ödüyorsunuz?

Hadi açıklayın da bilelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum