Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Çerçioğlu-Küçükerol Kavgası

Okurlarım ve kamuoyundan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile zamanın ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Küçükerol arasında yaşanan kavgaya ilişkin bildiklerimi aktarmam yönünde büyük bir talep var.

Elbette olayın görünen yüzünü aktarmak kolay.  Özlem Çerçioğlu’nun görevden alınan her bürokratın ardından söylediği “Bana ayak uyduramayan gider” sözünü haberlerden de okudunuz zaten. Ama olayın görünmeyen yüzüne, ilişkin süreç ve buraya nereden gelindiği asıl önemli olan.

Konunun Çerçioğlu ve Küçükerol dışındaki bir diğer muhatabı gazetemizin genel yayın yönetmeni Servet Töz olduğu için bunu aktarmam uygun değil… Ancak Servet Bey bugüne kadar bu konuya hiç girmedi. Kendisi köşesini dikkatli kullanan biri olduğunu bildiğim için; olayın kişiselleştirilme ihtimalini göz önünde bulundurarak yazmadığını düşünerek okurlarıma aktarmaya karar verdim.

Özlem Çerçioğlu ile Cemalettin Küçükerol arasında yaşanan kavga ile Servet Töz’ün ne ilgisi var diyeceksiniz.

Evet, ilgisi var!

Bana göre bu kavganın tek şahidi vardır. O da Servet Töz’ün ta kendisidir.

Dikkat ediniz.. Çerçioğlu’nun, Küçükerol’u ASKİ Genel Müdür Vekili görevinden aldığı tarih; Çerçioğlu ile Töz’ün yollarının ayrılması aynı zamandır. 

Şöyle ki:

Cemalettin Küçükerol’un görevden alınmasının en büyük nedeni imzalamadığı ihale dosyasıdır. O dönemde, Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaarslan ve getirdiği devşirmeler Cemalettin Küçükerol’u istememektedir. Görevden alınması konusunda telkinde bulunsalar da Çerçioğlu, eski yardımcısını görevden almamaktadır.

Tam bunların yaşandığı dönemde ASKİ’de bir ihale gerçekleşir. İhale bedeli 4 milyon liradır… Cemalettin Küçükerol’a “başkanın ihaleyi iptal edilmesi” emri iletilmesi üzerine gereği yapılarak, ihale iptal edilir.

Bir süre sonra aynı ihale, şartnamede birkaç değişiklik yapılarak 6 milyon 200 bin liraya başka bir firmaya verilir.  İşte Cemalettin Küçükerol’un imzalamadığı ihale dosyası budur. 

SERVET TÖZ FİNCANCI KATIRLARINI ÜRKÜTTÜ

Bu durumu Özlem Çerçioğlu’na aktarmasına ve ihale konusundaki endişelerini dile getirmesine rağmen durumda değişiklik olmamış, üstüne üslük bu endişesini, Özlem Çerçioğlu ve Erkan Karaarslan’ın da bulunduğu bir toplantıda tekrar eden Servet Töz, fincancı katırlarının ürkütmüş, kavganın dışa vurumuna neden olmuştur.

Özlem Çerçioğlu, “vur" dediğinde öldüren devşirmeler Cemalettin Küçükerol'u görevden alarak Bozdoğan’a sürgün etti. Aynı zamanda da Özlem Çerçioğlu ile Servet Töz’ün yolları ayrıldı. Küçükerol'un şüpheli ihale dosyasına imza koymaması, Servet Bey'in ise fincancı katırlarını ürkütmesi suç (!) oldu. Bu şüpheli ihale dosyası Cemalettin Küçükerol'un yerine atanan Özcan Korkmaz tarafından jet hızıyla imzalandı.

Sonuç olarak:

Kavga Çerçioğlu ile Küçükerol arasında olduğu düşünülse de, bu kavganın asıl nedeni Erkan Karaarslan ve devşirmeleridir. Size iddialı gelebilir ama zaman Cemalettin Küçükerol ve Servet Töz’ü haklı çıkaracak. Bunu yaşayıp göreceğiz. Bu gerçeği Özlem Çerçioğlu da görecek ama ne yazık ki iş işten geçmiş olacak.

Benden bu kadar...

Şimdi siz karar verin, nedir bu ihale aşkı…

Bu aşk biter mi…

Bu kavgalar biter mi…

***

Uzun süren bir yargı sürecinden sonra Cemalettin Küçükerol mahkemeyi kazanarak geri döndü. Bugün (Pazartesi) göreve başlaması bekleniyor. Kendisine başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum