Çerçioğlu peşkeşte sınır tanımıyor!

İYİ Parti ve HDP’nin desteğiyle başkanlık koltuğuna oturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “yerel seçimlerde ben kazandım” dese de “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan” güzel memleketim ile bu topraklarda yaşayan insanımız kaybetti.

2014 yerel seçimlerinden bu yana taş taş üstüne koymayan Özlem Çerçioğlu yüzünden fatura her şartta halka kesildi. 2009 yılında “Belediyeyi cam fanusta yöneteceğiz” diyerek işbaşına gelen Çerçioğlu’nun belediyenin alacak-verecek hesapları, nereye ne kadar harcadıkları, borç miktarı gibi konularda şeffaf olmamasıyla birlikte yolsuzluk, rüşvet konularındaki iddialar karşısında ağzını bıçak açmıyor.

Geçen hafta gündeme getirdiğimiz, “Sayıştay düğmeye bastı! EMAN'a ortak mısın Çerçioğlu!” haberiyle çalkalanıyor Aydın… Bir Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanının Sayıştay’a verdiği ifade insanı dehşete düşürüyor. Haberin muhatabı Aydın Büyükşehir Belediyesi ve onun başkanı Özlem Çerçioğlu iken ve resmi bir açıklama yapması gerekirken belediyeden birkaç haber sitesine servis edildiği anlaşılan ve aynı kalemden çıkan “EMAN asılsız iddiaları yalanladı” şeklindeki haberle sözde cevap vermeyi tercih etmişler. Tabii “yargı yoluna başvurulacak” denilerek aba altından sopa göstermeyi ihmal etmemişler.

Yargı karalarına saygılıyız… Şunu herkes bilsin ki; yasal işlem başlatılmasından korkmayız, sinmeyiz. Biz yazdığımız her satırın, kurduğumuz her cümlenin noktası ve virgülüne kadar arkasındayken, Özlem Çerçioğlu’nun sessiz kalması nasıl izah edilebilir.

Ortaya koyduğumuz iddialar açıktır.

Efeler, Kuşadası ve Didim ilçelerinde ambalaj atığı ayrıştırma tesisi kuruldu mu?

Efeler, Nazilli, Kuşadası ve Didim ilçelerinde metan gazından elektrik enerjisi elde etmek için tesis kuruldu mu?

Atık ısı değerlendirilmesi için sera kurulumu yapıldı mı?

Sızıntı suyu arıtma tesisi kuruldu mu?

Nazilli ilçesinde düzenli katı atık depolama alanı yapıldı mı?

Bütün bunları 24 ay içinde yapılması için sözleşme var mı?

Başkan Çerçioğlu bu gibi soruları hemen cevaplaması, kendini zandan kurtarması lazım. Varsa bir suçlu yargı önüne kendi elleriyle çıkarması gerekir.

Öyle değil mi?

Peki, Çerçioğlu bu gündemler için neden konuşmuyor, neden bir açıklama yapılmıyor?

Vatandaş olarak Çerçioğlu’ndan izah bekliyoruz. 

Bu tablonun özeti şudur: “Halk ister Büyükşehir yapar” diyenler, halkın isteklerine ara vermiş ve peşkeşte sınır tanımamıştır.

Tamam! Sözleşmeyi görmezden geldiniz, firma yatırım yapmadığı için doğayı katlettiniz, hem yatırımdan hem de metan gazından elektrik enerjisi elde etmek için yapılması gereken 4 tesisin gelirinden oldunuz. Bütün bunları yaparken firmayı paraya boğdunuz.

Peki, kimin parasıyla boğdunuz? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum