Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Çerçioğlu siyaseti rüşvet üzerine kurulu

Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz, Aydın Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk olaylarını defalarca Aydın gündemine getirdi.

39 iş makinesini 22 milyon liraya satın alırken, 90 milyon liraya 30 kamyon ve 2 çöp süpürme aracı kiralamanın nedenini sordu.

Aydınlılar adına sordu.

Kamu adına sordu.

Ben de “30 milyon nerede?” diye sordum Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na. O kamuoyuna çıkıp hesap vermek varken, cevap vermedi. O, Haldun Taner'in 1964 yılında yazdığı iki perdelik “Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım” adlı tiyatro oyununu çok izlemiş olmalı ki görevini yapmaya devam ediyor.

Yazarımız Servet Töz “Al gülüm ver gülüm!” başlıklı yazısında, Türkiye genelinde iktidar olan AK Parti’nin atadığı bürokratların Özlem Çerçioğlu’nun değirmenine su taşıdığını yazmış. Ve Çerçioğlu’nun paçasını kurtarmak için Aydınlıların 5 yıllığına emanet ettiği belediyeyi kendi menfaati için nasıl kullandığını tarihe açık seçik not düşmüş.

Servet Töz’ün bahsettiği bürokratlardan o kadar çok var ki; isimlerini yaz yaz bitmez. Burada dikkatleri çekmek istediğim konu şu. Çerçioğlu siyaseti sadece rüşvet üzerine kurulu bir siyaset.

Buna eklenecek bir dizi daha garabet var ama bir örnekle devam edelim.

Her zaman olduğu gibi o dönemde Aydın Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk olayları konuşuluyor, yazılıp çiziliyordu. Yolsuzluk haberlerinin ayyuka çıktığı bir sırada zamanın polis müdürü CHP’li bir ilçe belediye başkanına ziyaret ederek, “Çerçioğlu’nu gözatına alacağız” bilgisini paylaşır.  “Bu bir siyasi operasyon değildir. Gidin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na durumu izah edin” uyarısında bulunarak makamdan ayrılır.

“Gözaltı” bilgisi ile Özlem Çerçioğlu’na mesaj mı gönderdi? Bilmiyoruz. “Bir gün yemeğe davet ederim. Biz yemeğimizi yerken polis arkadaşlar gelip, Çerçioğlu’nu alır. Uhuletle ve suhuletle bu işi çözeriz” diyerek gözaltı işlemini nasıl yapacağını yakın çevresine anlatıyordu bu polis müdürü.  

Gel zaman git zaman bırakın gözaltı işlemini Çerçioğlu ifadeye bile çağrılmaz. Bu polis müdürünün Aydın’ı veda zamanı gelir çatar. Ve müdürümüzün veda ziyaretine gittiği kişi “Çerçioğlu’nu gözatına alacağız” dediği CHP’li belediye başkanıdır. Başkan, müdürün “gözaltı” sözünü hatırlattığında verdiği cevap, “Köprünün altından çok sular aktı” der gibi olur. “Biz başkanla sandviç gibiyiz.”

Müdürümüzün veda ziyaretinin son durağı Aydın Gazeteciler Cemiyeti’dir. (AGC) Müdür Bey cemiyette ilginç bir mesaj verir. “Benden sonra tayfun tufan zelzele.”

Bu mesaj müdür beyin yerine Tayfun Tufan Zelzele’nin getirileceği şeklinde algılanır ve gazetelere bu şekilde haber geçilir ama işin aslı o değildir.

İşin aslı, “Köprünün altından çok sular aktı” sözünde saklıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum