CHP ve İYİ Parti’den despotik tavır

İYİ Parti'nin kurucularından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ ile olan ilişkisine yönelik açıklamaları ve CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi’nin ortak hazırladığı ileri sürülen Anayasa Taslağı’yla ilgili açıklamaları sonrası partisinden ihraç edilmesi birinci gündem maddesi olarak televizyon kanallarında en çok tartışılan konu oldu.

Ümit Özdağ’ın ihracı tartışılırken, biri CHP Aydın İl Başkanlığından diğeri İYİ Parti Aydın İl Başkanlığından ihraç haberi geldi.

CHP’den başlayalım…

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören’in, partiden ihracının gündemde olduğunu duyunca, şaşırdığımı söyleyemem.

Şahsen de tanıdığım Ahmet Ören 50 yıllık CHP’lidir. Muhtar olmasına rağmen partisinin makûs talihini yenmesi için mücadele eden, çalışan, emek saf eden bir partilidir.

Peki, şimdi ne oldu da Ahmet Ören’in partiden ihracı gündemde?

Ne yapmış Ahmet Ören?

Suçu, kabahati neymiş de, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş. Affı mümkün olmayan hangi suçu işlemiş de… CHP Aydın İl Disiplin Kurulu harekete geçti.

İçinde zerre kadar hakaret olmayan...

Hakaretin ‘h’si dahi olmayan, muhtar kimliğiyle eleştirel cümleler kurmuş Ahmet Ören.

Tıpkı, canına tak etmiş diğer tüm muhtarlar gibi...

Tıpkı, bu partiye yıllarını ve emeğini vermiş birçok CHP'li gibi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun hizmet getirmediğinden yakınmış.

Başka ne yapmış?

Partisinin il ve ilçe başkanlarının muhtarlara karşı olan ilgisizliğini eleştirmiş.

Peki ya sonra ne olmuş?

Partinin sahibi (!) Özlem Çerçioğlu, belediyeye mideden bağlı, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’e aktarmış konuyu, muhtemeldir ki “gereğini yap” diyerek.

Polat gereği yapılsın diye CHP Aydın il yönetimine, il yönetimi de mideden belediyeye bağlı bir başka isme İl Disiplin Kurulu Başkanı Süha Bayırlı’ya pas etmiş.

Gereğinden kasıt net.

Özlem Çerçioğlu’nu yerden göğe kadar haklı sebeplerle bile olsa eleştirmek demek...

Bu cüreti göstermek, suçların ennnn büyüğü!

Özlem Çerçioğlu’nun sahibi olduğu partiden ihraç edilecek bir pozisyon!

Pekii partiden atılacak mı Ahmet Ören?

Sadece ve sadece düşüncesini ifade ettiği için ihraç edilecek mi CHP'den?

Mesela…

Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmek gibi büyük suç işleyen (!) Ahmet Ören, Çerçioğlu yerine CHP’li milletvekillerini, belediye başkanlarını, il ilçe yönetimlerini eleştirseydi, aynı akıbeti yaşar mıydı?

Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ı eleştirseydi…

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ı eleştirseydi…

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’i eleştirseydi…

Ses gelir miydi Çerçioğlu’ndan?

uc-maymunu-oynamak-2167.jpgCHP’li belediye başkanını adım adım takip eden, gizlice görüntüleyen parti üyesi bir belediye çalışanı için harekete geçti mi Çerçioğlu ve mideden Çerçioğlu’na bağlı parti yöneticileri?

Elbette hayır!

Hepsi de üç maymunu oynadı.

Görmedim. Duymadım. Bilmiyorum.

***

Gelelim İYİ Parti’ye…

Bilirsiniz…

“Kır atın yanında duran, ya huyundan ya suyundan” diye bir atasözümüz var. Kişi, kiminle arkadaşlık ederse, ondan etkilenir; onun alışkanlıklarına, düşüncelerine eğilim duyar; huyunu, gidişini kapar, onun gibi davranmaya başlar.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci de, yanında dura dura Özlem Çerçioğlu’na benzemiş. Kendisini eleştiren Önder Uzdil’i, Burhan Önel’i disiplin kuruluna sevk ederek cezalandırmak istemiş.

Önder Uzdil de Burhan Önel de Aydın’ın tanınmış isimleridir. Cemal Sarı’nın il başkanlığı dönemde her ikisi de il başkan yardımcılığı görevinde bulundular.

Peki, partiye emekleri tartışılmaz, biri parti kurucusu bu isimler ne yapmış?

“Genel Merkeze karşı hareketinizin gereğini onurlu davranışınızı topyekûn bekliyoruz. Delegelerin teveccühü ile seçilmiştiniz... Genel Merkeze karşı çalışmalarınızı delegelere anlatınız” demiş Önder Uzdil.

Sonra…

Çok kınanacak (!) büyük laflar eden Önder Uzdil, apar topar disipline sevk edildiğini öğrenince; “Disiplin yetmez. Gücünüz yetiyorsa, ihraç edin” deyivermiş. İl yönetimi de kırmamış bu defa partiden “geçici çıkarılsın” diyerek, İl Disiplin Kuruluna pas etmiş.

Peki, parti kurucularından Burhan Önel ne yapmış?

“Siyaset büyük iştir. Siyaseti şahsi menfaatleri için yapanlar ile ülkeyi yönetmek ve adil olmak isteyenler için yapanları anlamayanlara ne desem fayda yok” demiş.

E, ne var bunda!

Parti suçunun ‘s’si bile yok ama parti büyükleri (!) geçici ihraç istemiş.

Süleyman Demirci’ye sormak isterim…

“Meral Akşener sen ne işe yararsın! Geleceğimizle oynadın” sözünden daha ağır cümle mi kurdu Uzdil ve Önel?

Genel başkanı eleştiren kişi il başkanı olacak, il başkanını eleştiren partili ise ihraç edilecek öyle mi?

Bekleyip göreceğiz ama “Meral Akşener sen ne işe yararsın! Geleceğimizle oynadın” diyerek genel başkanı “işe yaramaz biri” durumuna düşüren sosyal medya paylaşımı yaptığında; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve zamanın il başkanı Recep Taner’in, Süleyman Demirci’ye gösterdiği hoşgörü bu defa il başkanından beklenmektedir.

Şayet…

İYİ Parti böyle despotik bir tavra imza atarsa...

Partinin başarısı için canla başla çalışan emektarlarını yerse...

Bu antidemokratik icraata imza atılırsa, kimse fikir ve ifade özgürlüğünden, demokrasiden, haktan, hukuktan, adaletten bahsedemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum