CHP’li Baydar ve Yıldız’a yakışmadı

Değerli okurlar partilerde bir yarışın olması elbet demokrasinin gereğidir. CHP Efeler ilçe başkan adayları açıklandı. Aydınımıza ve CHP’ye hayırlı olsun.

Bu adaylardan birisi benim rahmet ve minnetle andığım dostum Mehmet Altıntaş’ın oğlu olan benim de çok sevdiğim Barış Altıntaş. Diğer adayda şu anda mevcut ilçe başkanı Mehmet Şık. Her iki adaya da başarılar diliyorum.

Değerli okurlar çok tuhafıma giden bir durum ise tüm CHP’li üyelerinin katkıları ve halkın oyları ile seçilen milletvekillerinin taraf olması oldu. Barış Altıntaş adaylığını açıklarken milletvekilleri Metin Lütfü Baydar ve Hüseyin Yıldız yanında oturup poz verdi. Bu milletvekilleri diğer aday Mehmet Şık adaylığını açıklarken ortalar da neden yoktu merak ettim. Bunların yaptıkları bölücülük değil mi? Ya hiçbir adayın toplantısına katılmayın veya katılacaksanız her ikisine de katılın.. Aksi bir davranış partiye zarar verir. Bu günlerde faşizm kıskacında olan ülkemiz zor koşullardan geçerken hepimiz bir bütün olacağımız yerde, yaptıkları bu ayrışmayı milletvekillerine yakıştıramadım. Milletvekillerinin görevi ayrıştırıcı değil birleştirici olmaktır.

BOSNALI HALİL KONAĞI

bosnali-konagi.jpgDeğerli okurlar Efeler Belediye Başkanlığından telefonuma bir mesaj geldi. 8.12.2017 günü Bosnalı konağının açılışının olduğunu gelmenizi rica ederiz diyordu.

Hemen Efeler Belediyesinde özel kalem müdürü Sayın Ufuk Soğancı’yı aradım. Soğancı’dan gerekli bilgileri aldım ve Bosnalı konağına gittim.

Efeler Belediyesi Veysi Paşa Mahallesi Hükümet Bulvarı ve 1607 sokağın kesiştiği köşe de bulunan ve 1930’lu yıllarda Macar ustalar tarafından inşa edilen Bosnalı Konağı’nı kamulaştırmış. Metruk haldeki konak proje çalışmalarının tamamlanmasıyla aslına uygun olarak çok güzel restore edilerek tekrar kullanılabilir duruma getirilmiş.

Bodrum katı ile birlikte 3 kattan oluşan ve 330 metrekare arazisi bulunan Bosnalı Konağı için mülk sahipleri ile 175 bin TL’ye anlaşma sağlandı. Kamulaştırma bedelinin yüzde 95’i olan 167 bin 865 TL’si Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Maddesi Katkı payından karşılandı. Efeler Belediyesi de, kamulaştırma bedelinin yüzde 5’i olan 7 bin 135 TL’yi ödeyerek, 20 Ocak’ta da bu işlemlerini tamamladı. Projenin çalışmalarının tamamlanmasının ardından Konak restore edilerek kent yaşamına kazandırılmıştır. 1930’lu yıllarda inşa edilen ve Efeler Belediyesi tarafından 2015 yılında kamulaştırılarak restorasyonu yapılan Bosnalı Konağı, ‘Efeler Kent Belleği ve Araştırma Merkezi’ olarak işlev göreceği söylendi..

Efeler Kent Belleği ve Araştırma Merkezi’nin açılışını yapmak için Efeler Belediye başkanı Mesut Özakcan, Efeler Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşların katılımı ile bir toplantı düzenlenerek konağın tanıtımı yapıldı.

"KÜLTÜREL DEĞERİ OLAN HER BİNAYA TALİBİZ"

mesut-ozakcan-015.jpgEfeler ’in kültürüne ve tarihine sahip çıkacaklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Belediye olarak, yetki ve olanaklarımız müsaade ettiği ölçüde Efeler mücavir alanları içerisinde kültürel değeri olan her binanın kent yaşamına kazandırılmasına talibiz. Bosnalı Konağı’nı geçmişten günümüze kadar kültürel değerlerin içinde barındığı, yeri geldiğinde misafirlerin ağırlanacağı, yeri geldiğinde yöresel el emeği ürünlerin sergileneceği, küçük çaplı kurs ve etkinliklerin de düzenleneceği bir mekân olarak düzenleyeceğiz" dedi.

Hakikaten Sayın Belediye Başkanı Özakcan bu eski tarihi binaları restore ederek ayağı kaldırması takdir edilecek bir gayret. Kendisine teşekkür ediyoruz.

HASANEFENDİ MAHALLESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİ

hasanefendi-mahallesi-kultur-ve-sanat-evi.jpgEfeler Hasanefendi Mahallesinde yer alan ve kaderine terk edilmiş olan 80 yıllık bina restore edilerek “Kültür ve Sanat Evi” olarak hizmet vermeye başlayan Efeler Belediyesi, kadınlara yönelik örgü ve takı kursları yaparak birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca Yetişkinler ile İlköğretim öğrencilerine yönelik İngilizce, Bağlama, Keman ve Gitar kurslarının yapıldığı belirtiliyor. Bu kültür ve Sanat Evin de yoğun bir faaliyet, görülüyor.

Yalnız eski tarihi binaları restore edilmiyor. Yine Hasanefendi Mahallesinde bulunan ve atıl durumda bulunan bir alanı da (Saklı Bahçe) yine Efeler Belediyesinin gayretli çalışmaları sonucunda çok güzelce düzenlenerek Aydın halkının hizmetine sunulmuştur.

Milli Aydın Bankasında etkinlikler hiç eksik olmuyor. Her gün ya bir konferans veya bilgilendirme gibi etkinliklerin yanında her zaman sergiler yapılmaktadır.

Bunun yanında kırk iki parkın açılışını yaparak Aydın’ımıza hizmet etmiş değerlerin isimlerini de bu parklarda yaşatmıştır.

Güzel Aydınımız da yaşayan birisi olarak Sayın Başkan Mesut Özakcan ve ekibine teşekkür eder hizmetlerinin devamını bekleriz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.