CHP’li Kemerci çifte standart uygulamaya isyan etti

CHP’li Kemerci çifte standart uygulamaya isyan etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler ilçe başkan adayı Altan Kemerci, Çan, Divriği, Ceyhan ve birçok yerde usulsüz yapılan delege seçimlerine dur diyen genel merkezimizin Aydın’da usulsüz yapılan delege seçimine de müdahale etmesini bekliyoruz” diyerek çifte standart uygulamaya isyan etti. Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı’nın “Partiyle ilgili meseleler, parti binamızda konuşulur” şeklindeki sözlerine de yanıt veren Kemerci, “telefonu açamayan il başkanıyla sorunu nasıl konuşabiliriz” dedi.

Efeler ilçesinde mahalle delege seçimlerinin tüzük, yönetmelik ve genelgeye uygun şekilde yapılmadığı konusunu, il ve ilçe başkanlığı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Engin Özkoç’a ilettiği bilgisini veren Efeler ilçe başkan adayı Altan Kemerci, “Sayın Özkoç bana beyaz zarfın kullanılması, sandık başına mavi listenin temsilcisinin alınmaması konusunda gereğinin yapılacağını söyledi. Çanakkale- Çan, Sivas- Divriği, Adana- Ceyhan ve birçok yerde usulsüz yapılan delege seçimlerine dur diyen genel merkezimizin Aydın’da usulsüz yapılan delege seçimine de müdahale etmesini bekliyoruz” dedi.

Tüm parti üyeleri adına bu konuda kendimi sorumlu hissettiğini belirterek il başkanı Hikmet Saatçı’yı eleştiren Kemerci şunları kaydetti:

“İl başkanımız bir basın mensubunun sorduğu soru üzerine ‘Partiyle ilgili meseleler, parti binamızda konuşulur’ demektedir. Benim telefonlarımı açmayan, görüşmekten kaçınan ilçe ve il başkanıyla, aynı zamanda delege seçiminin başladığı gün açıkça mevcut ilçe başkanından yana tavır sergileyen ve ilçede yapılan seçim esnasında sandığın başına oturan il başkanıyla sorunu nasıl konuşabiliriz.

“İKTİDAR PARTİSİNİN YAPTIĞINDAN NE FARKI VAR?”

Efeler İlçe Başkanlığından gelen talep üzerine sandık başında gözetmen olarak durduğunu tüm kamuoyuna duyuran sayın il başkanı partimizin tüzüğüne, genelgesine, geleneğine ve adalete olan inancına karşı nasıl gözlerini ve kulaklarını kapatmıştır. İktidar partisinin yıllardır bu ülkeye yaptığından ne farkı vardır. Partilimizin iradesi ile seçim yapmasının önüne geçilerek adalete olan inanç zedelenmiştir. Sormak istiyorum; genel ve yerel seçimlerde iktidar partisi tıpkı Efeler ilçe başkanlığımızın yaptığı gibi beyaz zarf ile diğer partilerden temsilci almadan, kendisinin hakim olduğu binalarda seçim yapsa, bu seçimin adil ve şeffaf olduğunu söyleyebilir mi?

GENELGEYİ HATIRLATTI

Genel merkezimizin il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgede “İlçe Başkanlığı delege seçimlerinin tamamı aynı gün ve aynı yerde yapılmayacak, her muhtarlık bölgesine uygun olan yerler ve denetime uyun tarihlerde yapılacaktır. Seçimin şeffaf bir şekilde yapılması örgütün en önemli görevidir.” denmektedir.

Şimdi soruyorum, Efeler ilçe binamızda, beyaz zarflarla, temsilcisiz, gözlemci olmadan yapılan, 56 köy statüsündeki mahalle delegesini bir günde ilçe binasında yazıp geçen, hiç bir mahalleye sandık koymayan il ve ilçe yönetimimizin yaptığı delege seçimi ne kadar demokratik, ne kadar şeffaf, ne kadar adil. Genel merkezimizin yayınladığı bu genelgeye uyulmuş mudur?

“HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”

Bu haksızlığı, anti demokratik uygulamayı içime sindiremediğim ve partimizle bağdaştıramadığım için sizlerle paylaşmak istedim. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi; “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.”

Ben de kendimi bu haksızlık karşısında susmamak ve partililerime duyduğum sorumluluk gereği dile getiriyorum. Haksızlığa karşı olmak, adil ve şeffaf seçim istemek, yönetmeliğe, genelgeye uyulmasını istemek ne zamandan bu yana disiplin suçu oldu?

Ben adalet mücadelesi veren bir partinin mensubuyum haksızlığa, adaletsizliğe, anti demokratik uygulamalara karşı mücadelem devam edecektir. Parti içerisinde seçim kazanmaktan, partilerimizin ve partimize gönül veren vatandaşlarımızın güvenini kazanmanın daha önemli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum.

ŞEFFAF VE ADİL BİR SEÇİM

Genel merkezimizi diğer illerde yapılan anti demokratik ve adil olmayan seçimlerde gösterdiği tavrı Aydın ilimizde de göstermeye, partililerimiz üzerindeki umutsuzluğu, güvensizliği ve karamsarlığı gidermek için şeffaf ve adil bir seçim için gerekli adımları atmaya davet ediyorum.,

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum