CHP’li Kemerci’den ‘şeffaflık’ çağrısı

CHP’li Kemerci’den ‘şeffaflık’ çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) bu ülkeye demokrasiyi getiren, şeffaflığı, katılımcılığı ve çoğulculuğu savunan bir parti olduğunu söyleyen CHP Efeler İlçe Başkan Adayı Altan Kemerci, Efeler ilçe örgütünde mahalle delegeleri seçim sürecinde şeffaflık çağrısında bulundu. Kemerci, seçimin adil, güvenilir ve huzurlu bir ortamda geçmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, ilçe, il ve delege seçimlerini yapacağı tarihler kesinlik kazandı. 30 Temmuz’a kadar ilçe delege seçimlerinin yapılmasının ardından 10 Eylül’e kadar ilçe kongreleri ve Ekim ayının sonuna kadar il kongrelerinin bitirilmesi gerekiyor. 83 mahallesi bulunan Efeler ilçesinde, 18 gün kalmasına rağmen delege seçimleri takvimi açıklanmadı.

“CHP ÜLKEYE DEMOKRASİYİ GETİREN PARTİDİR”

Delegelerin seçilmesinde açık bir sürecin yürütülmesini isteyen CHP Efeler İlçe Başkan Adayı Altan Kemerci, 4 maddede şeffaflık çağrısında bulundu. Seçimin adil, güvenilir ve huzurlu bir ortamda geçmesini isteyen Katmerci, “CHP Efeler ilçe Başkanlığımızın mahalle delege seçimlerine ilçe binamızda yapacağını öğrendim. Daha önceki ilçe yönetimlerince her mahalleye sandık konularak yapılan seçimlerin; Fiziki koşulları, konumunun ikinci katta olması, otoparkının olmaması, oturacak yerinin olmaması, uzak mahallelerden ulaşım sorunu partililerimize sıkıntı ve zorluk yaratacaktır. Takdir edersiniz ki; Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeye demokrasiyi getiren şeffaflığı, katılımcılığı ve çoğulculuğu savunan bir partidir. Bizim parti geleneğimizde, partilimizi ayağımızı çağırmak değil partilimizin çağırdığı yere gitmek, hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek vardır” dedi.

“BEYAZ ZARF KUŞKU YARATIYOR”

Delege seçimlerinde beyaz renkte zarfların kullanılacağını öğrendiğini belirten Kemerci, ülkede yapılan tüm seçimlerde sarı zarf kullanıldığını hatırlatarak şunları kaydetti:

“Beyaz zarf şaibeye, seçmen üzerinde baskıya, belediyemizde görev yapan parti üyelerimiz üzerinde korkuya neden olacaktır. Önceki dönemde de görev yapan, bugünkü ilçe yönetimimiz her mahalleye sandık koymuşken bugün 50° sıcakta yaşlısıyla genciyle kadınıyla erkeğiyle partililerimizi neden seçim yapmaya elverişli olmayan CHP ilçe başkanlığımızda toplamak istenmektedir? Bu bizler ve üyelerimiz üzerinde delege seçimlerimizle ilgili kuşku yaratmaktadır.

“KAVGA VE KAOS ÜYELER ARASINDA HUSUMETE SEBEP OLUR”

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binamızın ikinci katta olması, fiziki şartların uygun olmaması, trafik ve park sorunu nedeniyle üye sayısının çok olduğu mahallelerdeki engelli ve yaşlı üyelerimizin oy kullanmasına zorluk çekeceği görülmektedir. Daha önceki yaşamış olduğumuz tecrübelere dayanarak Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimimizin ilçe binamızda yapmak istediğim mahalle delege seçiminde yaşanan kavga ve kaos üyeler arasında husumete sebep olabilecek bir karardır.

4 MADDEDE ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI

CHP Efeler ilçe yönetimine şeffaflık çağrısında bulunan Kemerci, yapılmasını istediği 4 maddeyi sıraladı:

Efeler ilçemizde bulunan, her mahallemizde seçim için kullanılan, yerel ve genel seçimde kullandığımız şeffaf seçim sandıklarının kullanılması.

Mahalle delege seçimimiz de kullanılacak zarfların oyun rengini göstermeyen sarı zarflardan olması.

Her sandığa her iki listenin birer temsilcisinin görevlendirilmesi.

Ayrıca mevcut Efeler ilçe Başkanlığınca uygulanan psikolojik baskı ve ortamı germeye dönük tavır ve davranışlar nedeniyle mahalle delege seçimlerimizin birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde güvenli bir şekilde yapılması için genel merkezimiz tarafından bir milletvekilimizin görevlendirilmesi.

Çerçioğlu işi sıkı tutuyor!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum