Çerçioğlu işi sıkı tutuyor!

CHP’de kongre süreci başladı.
Bu süreçte yapılacaklar belli…
Onların yanı sıra bir de yapılamayacaklar var.
Bunların başında da belediyelerin taraf olması geliyor.

Kongre sürecinde seçilmiş belediye başkanları taraf olabilir ama belediye imkânlarını kullanamaz. Parti tüzüğüne aykırı olup olmadığı şöyle dursun, her şeyden önce demokrasiyle bağdaşır bir yanı yok.
Dahası ahlaki değil…

Öyle olmasına öyle de dinleyen kim?

CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül ve Evrim Karakoz olup bitenlerin farkında; bu işlerin Aydın’da nasıl döndüğünü biliyorlar. CHP genel merkezi ise yaşananlara seyirci kalıyor.

Amaç belli…
Yerlerini korumak istiyorlar.

Efeler’de kongre takvimi açıklanmadı ama çalışmalar başladı. Delege seçimlerinde Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’in ‘beyaz’ listeyle, Efeler Belediyesi Meclis Üyesi Altan Kemerci’nin ‘mavi’ listesi yarışacak.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediyeden maaşlı il, ilçe başkanı, disiplin kurulu, kadın kolları, gençlik kolları başkanlarını kullanarak yaptığı operasyonla, örgütü kendine göre dizayn etmişti.

Şimdi bunun devamını istiyor…

Belediyeden maaşlı Polat Bora Mersin’in beyaz listesinin kazanması için belediye imkânlarını seferber ediyor. Telefonla aranan parti üyelerine, “Büyükşehir başkanımız Çerçioğlu’nun selamı var. Kendisi beyaz listeyi destekliyor. Sizin beyaz listeye desteğinizi bekliyor” denilerek, ‘beyaz’ liste için oy isteniyor.

Belediyeye ait Turistlik Park’ın üst katında 70 kişilik bir grup, Çerçioğlu’nun desteklediği Mersin için hummalı bir çalışma içine girmiş durumda. Kulisler yapılıyor, üye ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Parti üye listesi esnaflara verilerek, tanıdık isimler yakın markaja alınıyor.

Belediye bütçesiyle satın alınan, üzerinde Aydın Büyükşehir Belediyesinin kurumsal logosunun olduğu, halkın parasıyla satın alınan lokum paketleri, CHP üyelerine ‘rüşvet’ niyetine dağıtılıyor.

lokum.jpg

CHP Efeler’de 9 bin kayıtlı üye bulunuyor. Bu üyelerin çoğu belediye çalışanları ile çalışanların yakınlarından oluşuyor. Çerçioğlu’nun belediyede görevli daire başkanlarına, “Personellerin beyaz listeye oy vermelerini sağlayın. Fire veren daire başkanını görevden alırım” tehdidinde bulunduğu söyleniyor.

Çerçioğlu bunları belediyeden maaşlı Polat Bora Mersin için yapıyor. Mavi liste ile yarışa giren Altan Kemerci ve mavi listeyi destekleyen parti üyeleri ‘düşman askeri’ gibi görülüyor.

Bunları saklıları gizlileri de yok zaten…
Açıkça söylüyorlar.
Siyasi çıkar, itibar ve kariyer hesabı ile CHP örgütlerini yeniden dizayn etmek uğruna, parti emekçileri dışlanıyor.

Böylesi yöntemlerle başarılı olabilirler mi?

Elbette ki olabilirler.

Başarılı olsalar ne olacak?

CHP’yi ‘Özlem Çerçioğlu partisi’ haline getirmek; partilileri partiden soğutuyor. Umutlarını kaybeden partililer köşelerine çekiliyor. Bazıları da partiden kopuyor.

Çerçioğlu belediye başkanı olmasa, parti binasının önünden bile geçmez. Her şey “Benim adamım olsun, emrimde çalışanlar delege olsun ki istediğim gibi yönlendireyim” anlayışındaki Çerçioğlu’nun çıkarı, itibarı ve siyasi kariyeri için yapılıyor.

Siyaseti çıkarı için yapanlar, delege seçimi yarışının demokrasi şöleni şeklinde geçmesine, partinin geleceği için siyaset yapanların seçileceği bir sürece izin vermek istemiyor.

Bunu herkes görüyor.

Ancak…

CHP genel merkezi görmezden geliyor.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum