“Erdoğan liderliğinde dengeleri değiştiriyoruz”

“Erdoğan liderliğinde dengeleri değiştiriyoruz”

“Umut Tuncer ile 60 saniye” notuyla bir video yayınlayan AK Parti Aydın milletvekili adayı Doç. Dr. Umut Tuncer, Küresel ekonomi ve jeopolitik dengede oyun kurucu gücün “enerji” olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılında enerji bağımsızlığı ile dengeleri değiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Aydın milletvekili adayı Doç. Dr. Umut Tuncer, “Umut Tuncer ile 60 saniye” notuyla bir video yayınladı. Tuncer, “Küresel ekonomi ve jeopolitik dengede oyun kurucu güç “enerji”. Her yıl Gayri Safi Milli Hasılamızın (GSMH) yaklaşık yüzde10’unu enerji ithalatına harcıyorduk. Türkiye yüzyılında enerji bağımsızlığı ile dengeleri değiştiriyoruz” dedi.

Tuncer açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Milletin Adamı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Araştırma ve sondaj gemilerimizle denizlerde enerji filomuzu kurduk.

Mavi Vatan’dan yaklaşık 1 trilyon dolar değerinde milli doğal gazımızı anakaramız ile buluşturduk. Karanlıkları aydınlatan enerjide bağımsızlık ateşini yaktık.

Tek başına ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak Türkiye’nin ilk nükleer santrali inşaatını Mersin Akkuyu’da tamamladık. Nükleer enerji ile elektrik üretimine bu yıl başlıyoruz. 2. Nükleer santralimizin kurulması için de çalışmaları hızla devam ettiriyoruz.

Bir zamanlar bölücü terör örgütü PKK’nın yuvalandığı Gabar’da geçtiğimiz hafta tam 1 milyar varil ile Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfini gerçekleştirdik.

Enerjide Tam Bağımsız Türkiye Yüzyılı başlıyor!

İŞTE O VİDEO

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum