Germencik Ziraat Odası Başkanı Akın’dan turunçgil yetiştiricilerine uyarı

Germencik Ziraat Odası Başkanı Akın’dan turunçgil yetiştiricilerine uyarı

Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, turunçgil bahçelerinde Akdeniz sineğiyle mücadeleye başlayan üreticileri bilgilendirdi.Mücadelenin ruhsatlı ilaçlar, kimyasal yollar veya kitlesel tuzaklarl...

Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, turunçgil bahçelerinde Akdeniz sineğiyle mücadeleye başlayan üreticileri bilgilendirdi.

Mücadelenin ruhsatlı ilaçlar, kimyasal yollar veya kitlesel tuzaklarla ve biyoteknik mücadele ile gerçekleşmesi gerektiğini belirten Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın “Turunçgil bahçelerinin ana zararlılarının başında Akdeniz meyve sineği geliyor. Akdeniz meyve sineği, turunçgil meyvelerini kurtlandırmak suretiyle dökümlere ve meyve kalitesinin düşmesine neden olan en önemli turunçgil zararlısıdır. Aynı zamanda dış karantina zararlısı olduğundan meyve ihracatında da sorunlara neden olmaktadır. Turunçgil bahçelerinde her yıl mücadelesi yapılması gereken Akdeniz meyve sineği ile mücadeleye başlama zamanı geldi. Mücadelenin başlaması için asılan tuzaklarda sineğin görülmesi ve meyvenin kabuk renginin hafif renk dönüşümünün başlaması ve yine meyvenin hafif tatlanıp sulanmaya başlaması bu mücadeleye başlanma zamanının geldiğinin belirtileridir. Üreticilerimiz her yıl tuzaklama çalışmaları ve ilaçlamalar yapmakta. Bu yılda ilaçlama hasada 10 gün kalaya kadar devam edecek. En önemli konulardan birisi ise Arı ölümlerini önlemek için ilaçlamadan önce çevrelerindeki arıcıları da bilgilendirmek gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.