Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Hz.İsa Noel Baba ve Biz

Yeni yılın gelmesini, yeniden yaşama sevinci yaşamayı hepimiz isteriz de, nedense noeli kutlayanlara, kızarız. Yılbaşında diğer günlerden farklı bir gece yaşamayı isteriz de, bunu alenen yapanlara ve yılbaşı balolarına ve eğlencesine katılanlara kızarız.

Nasıl bir mantıktır bilmem haftanın dört günü içkinin her türlüsünü içeriz de yılbaşında çoluk çocuğuyla eğlenen ve yeni yılın gelmesini kutlayan komşumuza kızarız.

Noel ya da yılbaşı kutlaması neden yapılır?

Basit olarak İsa peygamberin doğum günü, yeni yılın başlangıcı, miladi takvimin başlangıcıdır. İseviler bunu kutlar.

Dini yanından çok günümüzde ekonomik ve sosyal yanı önemlidir.

Hazreti İsa Kimdir?

“Allah Katında din İslam’dır” ayetine göre, çağında Musa peygamberden sonra İslam’a çağıran kendisine kitap verilen bir peygamberdir ve biz ona iman ederiz.

Yani o bizim düşmanımız değildir. Ona indirilen kitabı bozanlara, değiştirenlere kızabiliriz ama biz İsa Peygambere ve ona indirilen kitaba iman ederiz. 

Noel Baba kimdir ne yapar?

Noel gecesi çocuklara hediye bıraktığına inanılan efsanevi kişidir. Kökeni, Antalya'nın Demre (eski adı Myra) ilçesinde 4. yüzyılda yaşamış bir Hıristiyan azizi olan Piskopos Nikola' ya dayanır.

Gariptir ki, Noel Baba Avrupalıların değiştirmelerine göre, Kuzey kutnunda eşi ile birlikte yaşar. Çocuklar için oyuncaklar yapar. Çocuklar kendisine mektupla Noel için hangi hediyeyi istediklerini bildirirler. Noel Baba da Ren geyiklerinin, çektiği uçan kızağını hediyelerle doldurur ve çocukların yaşadığı evlere bacalardan girerek herkesin hediyesini dağıtır.              

Bu yukarıdaki efsane hikâye, çocukların sevinmeleri ve mutlu bir yılbaşından sonra hayata yeniden sevinçle devam etmelerinin bir vesilesi değil midir?

Şimdi de böyle Bir Nail Baba olsa her yılbaşında çocukların istediği oyuncakları evlerinin bacalarından girerek bıraksa, çocukları sevindirse olmaz mı?

Yılbaşını kutlarsınız kutlamazsınız, hiç önemli değil. Bizim insanlarımızı, çocuklarımızı sevindirdiğimiz dini bayramlarımız ve çocuklarımıza ve gençlerimize armağan edilmiş milli bayramlarımız var. Biz onları gereği gibi kutluyor muyuz? Şimdi soruyorum kendimle birlikte sizlere:

Kaç çocuğa hediye aldık kendi çocuklarımızdan başka?

Kaç kişiyi sevindirdik?

Kaç çocuğun başını sıvazladık?

Kaç çocuk giydirdik?

Kaç kişinin acısını dindirdik?

Kaç kişiye çare olduk?

Bırakınız efsanelerde kalan, iyilik yapmış, örnek olmuş, çocukları sevindirmiş, Noel Babanın kafasına silah dayamayı da gidin elini öpün, iyi örnek olduğu için.

Çünkü günümüzde nice kır saçlı şerefsizler görüyoruz, o masum çocuklardan kötü emelleri için yararlanmaya kalkan ve ceza almayan, aramızda dolaşan.

Ey, iman ettiği Hazreti İsa’yı tanımayan, düşman olan, zekâ özürlüler.

Ey, Antalya’nın Derme ilçesinde yaşayan örnek insan, Noel babaya düşman olan, sapık düşünceli geri zekâlılar. Bizden olmasa da güzel olan her şeyi desteklemediğiniz, düşmanlık tohumları yaydığınız sürece, Barışın, kardeşliğin, huzurun olabileceğine mi inanıyorsunuz?

Hadi kalkalım hepimiz bir çocuğu, tanımadığımız bir çocuğu bu günlerde sevindirelim. Bu bir başlangıç olsun. Toplumsal barış için, Dünya barışı için, huzurumuz için, geleceğimiz için.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum