İdeoloji öldü yaşasın çıkar

Değerli okurlar ilkbaharın gittiğimiz yazlığımızdan Ekim ayının 14 de Aydınımıza döndük. Evimiz Kültür merkezi ve Gençlik merkezinin önünden geçen Kızılay caddesinin üzerinde bulunmaktadır.

Bu cadde daha önce kilit taşlarla döşendiği için pek olumlu görülmüyordu. Çok yeri düzensizdi.

Şimdi bu cadde çok güzel bir şekilde asfaltlanarak yaya kaldırımları da çok güzel bir şekilde yapılmış. Çok iyi olmuş Büyük Şehir belediyesine ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi bildiriyorum.

Değerli okurlar Kuşadası’nda gelmiş geçmiş belediye başkanlarını yakından tanıyorum.

Ben Aydında Kültür müdürü iken Rahmetli Lutfi Suyolcu Kuşadası belediye başkanı idi. Çalışkan dürüst biri olarak biliriz.

Bir yerel seçimde CHP Kuşadası’nda Suyolcu’yu aday göstermedi ilçe başkanı olan Engin Berberoğlu’nu Belediye başkan adayı olarak gösterdi. Engin Berberoğlu yanılmıyorsam iki dönem belediye başkanlığı yaptı.

Engin Berberoğlu hakkında bir sürü yolsuzluk iddia olunca CHP bu arkadaşın yerine Esat Altungün’ü aday gösterdi. Sayın Esat Altungün kazandı ve beş sene Kuşadası belediye başkanlığı yaptı.

Benim burada anlatmak istediğim her gün demokrası ve solculuğu ağzından düşürmeyen Engin Berberoğlu ne yaptı belki biliyorsunuz gitti AKP Kuşadası belediye başkanı adayı oldu.

Tabi kazanamadı şimdi siyasi bir mevta gibi köşesine çekildi. Sevenleri de pek kalmadı. Zaten sevenleri onu belediye başkanı iken çıkar için seviyordu. Anlayacağınız geçmişini bir anda silip attı. Tabi bu duruma düşmesinden üzüntü duydum.

İkinci ve daha vahimi olanı ise yıllarca Kuşadası’nda CHP ilçe başkanlığı yapan sonrada beş yıl belediye başkanlığı yapan Sayın Esat Altungün CHP bu dönem aday göstermeyince oda yıllarca muhalefet yaparak eleştirdiği AKP Kuşadası belediye başkanı olarak ortaya çıkıyor.

İnanın çok üzülüyorum bu insanlar nasıl böyle bir duruma düşer şaşıyorum.

Kısaca değerli okurlar. İDEOLOJİ ÖLDÜ YAŞASIN ÇIKAR

Bizlerin selam ve hürmetle yanına varamadığımız ve saygı duyduğumuz insanların şu hallerine Bakar mısınız.

Şunu anladım. Partilerin yönetimine gelen insanlar onun bunun yardım ve destekleri ile yönetime geliyorlarsa vay o partinin haline. Bu insanların partiye ne faydası olur ne de yarar olur.

Şurada yerel seçimlere az bir zaman kala il ve ilçe yöneticileri hiç boş durmayacaklar her hafta bir mahallede toplantı yaparak o mahallenin derdini dermanını dinleyip çözüm önerileri getirmeleri gerekmez mi?

Her mahalle için mahalle komisyonları oluşturarak mahalleliye daha yakın olmaları gerekmez mi?

İl ve ilçe yöneticileri her ay veya en azından iki ayda bir sivil toplum örgütleri ve Sendika başkanları ile toplantılar düzenleyip onların görüş ve önerilerini almaları gerekmez mi?

Yöneticiler mahallelerinde bulunan her eve girip partini gelecekte vatandaşa ne gibi yararlı işler yapacağını anlatmaları gerekmez mi?

Ama yönetime onun bunun desteği ile gelenler den bu durumlar beklenemez. Çünkü partinin ilke ve devrimlerinden kendilerinin bile haberi olmayanlar halka bunu nasıl anlatacaklar.

                                  

Sağlıklı siyasetin başı ahlaklı siyasettir.             

Ahlakı dışlayan, ya da kendine göre ahlak dizayen eden siyaset ahlaksızlığın kapısını aralar ki,

artık o aralanan kapıdan gireceklerin hesabı da tutulamaz, önünde yasalar da duramaz. Yasaların yetersiz ve etkisiz kaldığı toplumların geleceği olmaz.

 Ahlak kuralları, kişilerin toplum içinde birbirleri ile ilişkilerini düzenlemeyi amaçlar. Davranışların, doğru, yanlış, olumlu, olumsuz şeklinde değerlendirilmesinin kurallarını, genel geçerlilik çerçevesinde toplumca benimsenen ahlak kuralları ortaya koyar. Bu kurallar aynı zamanda toplum içinde bireylerin birbirlerine karşı sorumluluklarını, ödev ve yükümlülüklerini de içerir.

Yöneten de yönetilen de bu sorumluluk ve yükümlülüklerden muaf değildir.

Atatürk’ün kurduğu bir partinin, demokrasinin çağdaş düşünce anlayışının ve hepsinden önemlisi cumhuriyetin özünde kalan bir anlayışla, kendi içinde yaşanan kavgaları ve aymazlıkları bırakıp nerede hata yapıldığına bakarak etkin bir siyaset yapmanın zamanının geldiğini görmeli ve ona göre hareket etmeli.

Eğer bir insan bir partiye göbekten çıkar için bağlıysa ondan her zaman ihanet beklenir.

O nedenle, doğru siyaset, “toplumu çağdaş niteliklerle donatma ve demokrasinin koşullarına göre şekillendirme bilimi” olarak tanımlanacaksa, “siyasi ahlak” ön planda tutulmalıdır.

Cuma günü Efeler Belediye Başkanı Sayın Mesut Özakcan yoğun bir katılımın olduğu bir kalabalık da adaylarını açıkladı.

Bütün adaylara başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.