İMO’dan denetime giden inşaat mühendisine demir levye ile saldırıya tepki!

İMO’dan denetime giden inşaat mühendisine demir levye ile saldırıya tepki!

Aydın’da bir denetim firmasında çalışan bir inşaat mühendisi, denetim için gittikleri inşaatta, projesine uygun olmayan demiri kabul etmeyeceği noktasında uyardıkları çalışanlar tarafından demir levye ile yaralandı. Aydın İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Aydın Şube Başkanı Erbil Gökhan Sözeri, “Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Ne yazık ki bu saldırı ilk değildir. Artık yeter” diye konuştu.

Kuşadası'nda dün Türkmen Mahallesi’nde devam eden inşaata, çalıştıkları yapı denetim firması adına denetime giden inşaat mühendisi H.T., projesine uygun olmayan demiri kabul etmeyeceği noktasında uyarınca, demir ustası ile aralarında tartışma çıktı.

Tartışma sonucu elindeki demir levye ile mühendise saldıran demir ustası, mühendisi baş ve sırt bölgesinden yaraladı. Kuşadası Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen mühendis darp raporu alarak, kendisine saldıran demir ustası hakkında suç duyurusunda bulundu.

“ŞİDDETİN İZAHI VE GEREKÇESİ OLAMAZ”

dogan-can-yildirim.jpgYaşanan deprem felaketlerini hatırlatarak yapı denetimin önemine dikkat çeken HD Yapı Denetim şirketi yetkilisi Doğan Can Yıldırım, Mühendis H.T.’nin başına gelen olayın yaşanan yüzlerce saldırı olayının sadece bir tanesi olduğunu belirterek, “Geldiğimiz noktada meslektaşlarımızın can güvenliğinin olmadığını görmekteyiz. Denetim görevini yerine getirirken karşılaştığımız şiddetin izahı ve gerekçesi olamaz. Meslektaşımızın yaşadığı olayın bir daha yaşanmamasını ümit ediyor, şiddetin son bulmasını istiyoruz” diyerek saldırıyı kınadı.

Saldırıya uğrayan meslektaşlarını destek için İMO binasında bir araya gelen inşaat mühendislerle birlikte açıklamada bulunan İMO Aydın Şube Başkanı Erbil Gökhan Sözeri, “Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Ne yazık ki bu saldırı ilk değildir” dedi.

Yapı denetim işinin kamu görevi olduğunu belirten Başkan Sözeri şunları kaydetti:

“ARTIK YETER”

gokhan-sozeri.jpg“Saldırılar bazen teşebbüs aşamasında kalmakta, bazen sözlü ve rencide edici hareketler şeklinde olmaktadır. Sağlıkta şiddet artık inşaatta da şiddete dönüşmüştür. 6 Şubat depremlerini yıldönümüne günler kala yapılan bu saldırı artık yeter dedirtecek niteliktedir. Kamu görevi yapan meslektaşlarımızı koruyacak cezai maddeler ve ekonomik, yapıyı mühürleme gibi yetkiler yapı denetim kuruluşlarına tanınmalıdır.”

Başkan Sözeri, teknik yetkiler ve ekonomik sorunlar çözülmediği sürece saldırıların bitmeyeceğini ve sahada çalışacak mühendis bulunmayacağı uyarısında bulunarak sözlerine son verdi.

imo-2.jpg

imo-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum