İtirazım var!

Ahlaken çökmüş, kokuşmuş bozuk düzene itirazım var!

Pazarda eksik tartı ile cebimizdeki parayı çalan, fırsatçılık yapanlara itirazım var!

Hz Ömer’in adaletini dilinden düşürmeyip, üreticinin helal alınterini sömürerek, hem üreticinin hem tüketicinin hakkını yiyen kara borsacılara itirazım var!

Bir tarafta bilbortlarda ağaç dikerken gülen neşeli pozumuzla çevreci olurken diğer taraftan Aydın’ın simge ürünlerinden incir ve zeytine bütün bitkilere çevreye menderes ovasına kirletmenin zararını görmezden, duymazdan gelen ve sus pus olup bitenleri seyreden siyasilere itirazım var!

Kızılcaköy’deki JES’e karşı çıkan ama iş Sultanhisar’daki JES’e gelince dilini yutan, çifte standartçı hayırcılara itirazım var!

İnsan sağlığına ve çevreye vereceği zararları nedeniyle jeotermale protesto eden Kızılcaköy halkını biber gazıyla bastırmaya çalışan, köylünün meşru hak arayışını hiçe sayan ceberrut yönetim anlayışına itirazım var!

Yaşanan bu çevre sorununu duymazlıktan gelen sessiz sivil STK’lara itirazım var!

Toprağı, ekmeği, aşı için mücadele veren köylülerin derdini dinlemeye gelen bir vali yardımcısının, bir şeyler yiyerek vatandaşın karşısında gayri ciddi konuşmalarla, dalga geçer gibi gördüğümüz bürokrata itirazım var!

15 Temmuz FETO darbe teşebbüsü ihanetinden sonra akıl başımıza geldi. Devletin ve milletin bekası için bundan sonra tarikat, marikat, FETÖ, Çeto yok dedik Devlette hak adalet, ehliyet, liyakat ve sadakat olacak dedik. Ehliyet, liyakat bitmiş tükenmiş, yeniden sipariş verdik. Elimizde ise sadece sadakat kaldı. Liyakatin değil sadakatin öne çıkarıldığı düzene itirazım var!

Bunları söyledik söylemesine ama siyasi ihtiraslarımız, egolarımız, nefsimiz ağır bastı. Devlet bürokrasinde yasa, tüzük, genelge, sınav ve benzeri kriterlere hiç itibar edilmeden bacanak, enişte, dünür, damat, gelin, kayımpeder, baba, oğlan, kız yeğen akraba meşrep ve benzeri önceliklere göre atanmış görevli ne kadar hak gaspı yapılmışsa ballı maaşlarla ömür boyu milletvekili, eski bakan, eski müsteşar, eski danışman, yönetim kurulu başkanı veya üyesi ve benzeri kim varsa, hak sahibi olanların hakkını yiyen kimler varsa düğün balayları hiç bitmeyen milletin kamburu kimler varsa bu azınlığa itirazım var!

Koalisyon öcülerinden korktuk. Artık bundan sonra koalisyon filan olmayacak denildi. Şimdi de bir çıkış kapısı bulmak için bir başka koalisyonların içine düştük. Adını da cumhur veya millet ittifakı dedik. Koalisyon yok deyip, her seçim öncesi ittifak ile ‘falan yerde beni destekle, filan yerde ben seni destekleyeyim’ diyerek vatandaşın oyunun pazarlanmasına itirazım var!

Aydın demokrasinin beşiği diye bilinir, rahmetli başbakan Adnan Menderes’in memleketidir. Demokrasi yolunda şehit veren ilimizde 17 yıllık AK Parti iktidarının aday çıkarıp çıkarmayacağını tartıştıranlara itirazım var!

Son seçimde 238 bin oy alarak Meclis’e 4 milletvekili ile temsil edilen AK Parti’nin Aydın’da aday çıkarmayarak, 57 bin oy alarak Meclis’te temsil edilemeyen MHP adayının desteklenmesini isteyerek, vatandaşa zorlamayla giydirilmek istenen elbiseye itirazım var!

‘FETÖ belediyeler imamı’ diye anılan firari Erkan Karaarslan ile iş tutan, 137 yıllık belediyede hiç adam kalmamış gibi, Karaarslan’ın bacanağı ve sevgilisi başta olmak üzere birçok adamını üst düzey görevlere getirerek FETÖ’ye benzer bir kadrolaşmaya izin veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun adaylığına itirazım var!

137 yıllık tertemiz bir geçmişi olan belediyenin yolsuzlukla anılmasına, şaibeli işlerinden ötürü soruşturmalar, açılan davalar nedeniyle bürokratları ile birlikte adliye koridorlarının gediklisi haline gelen Çerçioğlu’na, ‘aklan da gel’ diyemeyen zihniyete itirazım var!

Öğrencisini taciz eden sapıkların cezalandırılıp okuldan ve meslekten atılması gerekirken; basiretsiz inisiyatif ve cesaret gösteremeyen pısırık okul müdürlerinin tutumuyla başka bir okula nakledilerek işlemiş olduğu haltı örtbas etme tavırlarına protesto eden öğrencilere disiplin cezası vermeyi tercih eden eğitim anlayışına itirazım var!

Emek vererek testi doldurana değil, testiyi kırana itirazım var!

Bir yerde küçük adamların büyük gölgeleri varsa., orada güneş batıyor demektir. Bu toprakları, bu coğrafyayı aydınlatacak güneşleri karartanlara itirazım var okcular tepesini boş bırakıp terk edenlere itirazım var!

Haktan, adaletten, doğruluktan, dürüstlükten, vicdandan bahsedip, uygulayamayanlara itirazım var!

Artık yeter!

Bitsin bu oyun, bu tiyatro…

Asla isyan etmiyorum ama ‘pazarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye’ itirazım var!

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum