İYİ Parti’de ikinci Recep Taner dönemi resmen başladı

İYİ Parti’de ikinci Recep Taner dönemi resmen başladı

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’nin haksız yere partiden ihraç edilmesinin ardından, göreve davet edilen 23. Dönem Aydın Milletvekili ve Kurucu İl Başkanı Recep Taner yeniden il başkanı oldu. Taner’e Genel Başkan Akşener de destek verdi.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, 13 Aralık tarihi itibariyle Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından haksız bir şekilde partiden ihraç edilmesinin ardından il yönetim kurulu olağanüstü toplantı yaparak yeni il başkanı için istişarede bulundu. Toplantıya katılan kurul üyelerinin tamamının kabul oyu ile partinin Aydın İl Başkanlığı için 23. Dönem Aydın Milletvekili ve Kurucu İl Başkanı Recep Taner göreve davet edilmişti.

İL YÖNETİMİ GERİ ADIM ATMADI

Toplantıya katılan kurul üyelerinin tamamının kabul oyu ile partinin Aydın İl Başkanlığı için parti tüzüğünün 26. Maddesinin yönetim kuruluna verdiği yetkiye dayanarak başkan Recep Taner seçmişti. Bu gelişme üzerine Aydın’a gelen İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, gazetemizde yayınlanan “İYİ Parti’deki ihraç kararında CHP’li Çerçioğlu parmağı” başlıklı haberi göstererek, Recep Taner kararından geri adım atmaları konusunda yönetim kurulu üyelerine yönelik ikna çalışması yaptı ancak il yönetim kurulu Recep Taner konusunda ısrarcı oldu.

AKŞENER’DEN TANER’E BÜYÜK DESTEK

Yönetim kurulu üyelerinin yeni il başkanı seçimi “usul hatası” gerekçesiyle partinin en üst organı olan Genel İdare Kurulu’na (GİK) il yönetiminin görevden alınması konusu gündeme getirilse de Genel Başkan Meral Akşener’in gündeme almadığı öğrenildi. Akşener’in bu tutumu “Recep Taner ve il yönetimine destek” olarak yorumlandı.

“Usul hatası” gerekçesiyle yenilenmesi istenen seçim bugün partinin il binasında gerçekleşti. Yapılan görüşme sonunda yönetim kurulu üyelerinin destek verdiği Recep Taner oy birliğiyle il başkanı oldu. Böylece ikinci Recep Taner dönemi resmen başlamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.