İYİ Partili delegenin verdiği mesaj!

Dün İYİ Parti 2. Olağan Kongresini izlemek için İncirliova Kültürpark’taydım. 3 adayın yarıştığı kongrede, parti bünyesindeki “Cemal Sarı karşıtı” delegelerin oylarını alan diş hekimi Süleyman Demirci il başkanlığını kazandı. Gerçi tüm adayların dediği gibi “kazanan İYİ Parti” ama dolaylı olarak kazanan partinin kurucu il başkanı Recep Taner oldu.

Neden böyle olduğunu anlamak için biraz geçmişe gidelim…

Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın yardımcısı Mehmet Arslan tarafından il başkanlığı görevinin Cemal Sarı’ya verilmesinin ardından tam 19 ay geçti. Bu süre içinde kendisine yakın arkadaşlarının uyarılarına dikkate almadı. “Parti Kuşadası’ndan yönetilemez” eleştirileriyle karşılaştı.

Bir başka eleştiri Teşkilat Başkanı Koray Aydın ile liseden arkadaş olan Yaşar Çelebi'ye yönelik oldu. Genel merkezde siyaset yapan biriyle yakınlık avantaja çevrilebilirdi ama teşkilat mensuplarının üstünde bir kılıç gibi sallandırıldı. Geniş bir kadro hareketi olmak yerine dar bir kadro ile kararlar alınır oldu. “Cemal Sarı, Yaşar Çelebi ve Hasan Çetinbaş tarafından alınan kararlar yönetime dikte ettiriliyordu.” Bu duruma yönetimden itirazlar geldi ama “istemeyen gidebilir” dendi. Yönetimden istifalar oldu. Bundan ders çıkarma yerine “yoruldular, bize ayak uyduramadılar” şeklinde gönül kırıcı sözler söylendi.

Partideki sıkıntı büyüyerek kartopu gibi oldu. Kongre isteyen partililere “hain” damgası vuruldu. “Bu talep, gayri samimi ve siyasi nezaketten, siyasi edepten ve siyasi ahlaktan uzak bir taleptir. Bu talep, birilerinin Ankara’da pişirip, Aydın’da ki maşalarının kotardığı bir taleptir." sözleriyle "Cesurlar hareketi" içindeki "cesurlara" meydan okundu. Mahkeme süreci derken yerel seçimler geldi, çattı.

İYİ Parti genel merkezi, genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de ittifak kararı aldı. Aydın’da Nazilli ve İncirliova ilçelerini kazanan İYİ Parti, Büyükşehir ve 5 ilçeyi CHP’ye hediye etti. Eğer ittifaklar olmasaydı, CHP, Germencik, Kuşadası ve Didim ilçeleri dışında belediye başkanlıklarını kazanamıyordu. Hal böyleyken Nazilli Belediyesi’nde 2, İncirliova Belediyesi’nde 1 başkan yardımcısı veren İYİ Parti’ye CHP’li belediyelerden başkan yardımcılığı verilmediği gibi, belediye şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği bile çok görüldü. Kurucu il başkanı Recep Taner’in kongrede yaptığı konuşmada; “Biz, kendi belediyelerimizde Millet İttifakı'nın ortağı diye CHP’lileri el üstünde tutarken, bizim İYİ Partililerin hiçbirisinin öneri, isteği maalesef CHP'li belediyelerde karşılık bulmuyor” sözleriyle eleştirmesi boşuna değildi.

Bütün bu olup bitenlerin sorumlusu Cemal Sarı olarak görüldü. Partinin hakkını CHP’ye yedirmekle suçlandı. Yapılan CHP’ye angaje olmak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na kayıtsız, şartsız teslimiyetti. Çerçioğlu, “uysal” bulduğu Sarı’nın seçilmesini istemiş olacak ki; yerel seçimlerden bu yana yapılmayan İYİ Parti ilçe başkanlarıyla toplantı, kongre öncesi apar topar Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilmiş ilçe başkanlarının gazı alınmıştı.

Bu gayret yetersiz kaldı...

Delegeler aylardır süren suçlamalar sonucunda Cemal Sarı’ya ders vermek için, Süleyman Demirci’yi destekleyerek, bir nevi “haddinizi bilin” dedi.

Oysa Süleyman Demirci de Çerçioğlu’na yakın bir isimdi. Genel seçimlerde Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ile Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas’a tepki olarak milletvekili adaylığından istifa etmiş, Koray Aydın ve parti genel merkezine adeta kafa tutmuş biriydi. Delege, “uysal” biri yerine “asi” birini il başkanı seçerek, genel merkeze “kontenjan istemiyorum” Çerçioğlu’na da “İYİ Parti senin arka bahçen değil” mesajı verdi.

Şimdi yeni dönem başlıyor. Recep Taner’in kefil olduğu Süleyman Demirci, İYİ Parti’nin küskünlerini arkasına alarak partisine ivme kazandırmaya çalışacak. “Dik duruşu” ile 110 bin oyun hakkını CHP’den almaya çalışacak. İYİ Parti’nin Aydın’da kaybolan prestijini, oylarını, güvenirliğini tekrar kazanmaya çalışacak. Bakalım ne kadar başarılı olacak. Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum