Kara Bir Leke

TBMM eski başkan danışmanı Haldun Haşmet Aysan, ilginç sözlere imza attı.  Aysan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na seslenerek, FETÖ tutuklusu “Erkan Karaarslan ile ortak mısın?” dedi.

Haşmet Aysan’ın bu sözlerini Çerçioğlu nasıl algıladı bilemiyorum. Ama ortaklık mevzuu açıklama yapmaya muhtaç bir konu olarak önümüzde durduğu bir gerçek. Reklam kokan Pazar gezmelerinin fotoğraflarını sosyal medyada ‘paylaşın’ talimatı veren ‘büyük başkan’ bir büyüklük yapsa da şu ortaklık işini açıklığa kavuştursa daha iyi olur diyorum. Aysan, ortaya attığı ‘ortaklık’ konusunun altını dolduracak nedenler sıralarken, belli ki her zaman ki gibi başkan sessiz kalmayı tercih ediyor.

Bu satırların yazarını takip edenler iyi bilir. Erkan Karaarslan’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden aylık 250 bin lira ücret aldığını yazmış, belgesini de yayınlamıştım. Bu olayı hatırlatan bir okurum da tıpkı Haşmet Aysan gibi ‘ortak mı’ diye sormuştu.

Uzun bir süredir Erkan Kararaslan’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde kadrolaşma yaptığını, yakınlarını belediyenin önemli makamlarına getirdiğine dair yazıp çiziyorum.‘FETÖ’nün belediyeler imamı’ olarak anılan Erkan Karaaslan’la doğrudan veya dolaylı olarak 39 belediye personelinin bağlantılı olduğu biliniyor. Yüzlerce taşeron işçiyi hiç acımadan kapının önüne koyan ‘büyük başkan’, FETÖ’cü Erkan Karaarslan’ın adamlarının kılına bile dokunmuyor, dokunamıyor. Taşeron işçiye aslan kesilen başkan, iş Erkan’ın adamlarına gelince kedi gibi büzülüyor. İşte bu durum ‘ortaklık’ savını güçlendiriyor.

İşçiye aslan kesilen başkan, herkese eşit ve adil yaklaşmıyor. Bir örnek verecek olursak; 100 civarında AYBA çalışanı işten atılırken, Mefküre Karabıyık’ın yakınları ile kendisi gibi Yenipazar’ın Alanlı mahallesinden olan çalışanlar korunup, kollanıyor.

‘Yiğidi öldür, hakkını yeme’ diye bir atasözümüz var. Biz de Çerçioğlu’nun hakkını yemeyelim… O’nun mahir olduğu konular da var. Her ne kadar çalışanlar arasında eşit ve adil davranmamış olsa da iş kömür, gıda dağıtımına gelince zengin-fakir ayrımı yapmıyor. Dikkat çekmesin diye bazı yardımlar evin hanımı üzerinden, ‘yeter ki oy versin’ düşüncesiyle keyfiyetle yapılıyor.. En iddialı olduğu sosyal belediyeciliği bile oy hesabıyla istismar ediyor.

136 yıllık Aydın Belediyesi tarihinde yolsuzlukla anılan bir döneme tanık olmamıştık. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı dönemde adrese teslim ihalelerle, yolsuzlukla, operasyonlarla anılır oldu. Gelecekte kara bir leke olarak hatırlanacak bu dönemde, Çerçioğlu kayda değer hiçbir projeye imza atmadı. Atmadığı gibi kalan 2 yıllık sürede de taş taş üstününe koyamayacak gibime geliyor. Çünkü herkesi kucaklayacak adımlar atmıyor. Yapılan hataları kabul ederek, telafisi için gayret göstermiyor.

Her şeye rağmen ‘daha vakit var’ deyip Çerçioğlu’ndan umudunu kaybetmeyenler var. ‘Son 2 yıl yatırım yılı olacak’ beklentisi içinde olanlara ‘sadece merak’ fıkrasıyla mesaj vermek istedim.

Kadının biri çırılçıplak koşup taksiye biner. Taksi şoförüne "falanca yere gidelim" der. Taksici "tamam" der, sürer arabasını. Yolda giderlerken şoför ikide bir dikiz aynasından kadına bakar. Buna sinirlenen kadın:
-Ne bakıyorsun, hayatında çıplak kadın görmedin mi?
Şoför kadına bakar ve şöyle der:
-Yok abla ondan değil, ben parayı nerenden çıkaracaksın onu merak ediyorum!

Şimdi sormak istiyorum:

FETÖ’cü Erkan Karaarslan’ın ele geçirdiği belediye ile; 3 yılda yapılamayan yatırımlar son 2 yılda nasıl yapılacak?

***

Daha fazla zaman kaybetmeye gerek yok…

Vakit yok…

Yeter, her gün ölüyoruz…

İşte son örneği; İzmir…

Eli kanlı hainlerin son hedefi, İzmir oldu…

İzmir’i kana buladı, kansızlar.

Bir kez daha başımız sağolsun…

Kahraman polisimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum