Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Kim kahraman, kim milli kahramandır?

Aziz ve büyük Türk Milletim!

Bugün milletimize, halkımıza, gençlerimize ve herkese kahraman ile milli kahraman arasındaki farkı anlatmaya çalışacağım.

Bu çok önemli bir konudur.

Kahramanlar, tarihin her çağında, her yerde ve her zaman yetişmiştir ve büyük saygı görmüşlerdir.

Kahraman olmakla milli kahraman olmak arasında farklılıklar vardır.

Milli Kahraman, tesirini daha büyük şekilde gösteren, gelecek yüzyıllarda da konuşulup anlatılacak olan ve unutulmaz izler bırakan kimselerdir.

Milli kahraman olmak için mutlak yüksek makamlarda olmaya ihtiyaç yoktur. Örnek verecek olursak, 30 yıl Amerikalı ve Filipinlilere teslim olmadan tek başına Lubang adasında yaşayan ve bugün rahmete kavuşmuş olan Japon Üsteğmen Onoda bir milli kahramandır. Onun, vaktiyle almış olduğu emre uyarak direnmesinin Japon savunmasına veya hücumlarına katkısı olmasa da temsil ettiği kahramanlık ruhu ile Japon Milletine şeref ve gurur yaşatmıştır. Japon tarihine de bir kahraman olarak geçmiştir.

Milli kahramanlık ve kahramanlar bir millete hayat veren, yüzünü güldüren, gururlandıran enerji kaynağıdır. Onlar olmadan büyük bilgin ve filozof yetiştirmenin önemi yoktur. Hindistan, büyük bilgin ve filozoflara çıkarabilmişlerdir ama milli kahramanın eksikliğini çeken ülkelere örnek olarak gösterilebilir. Sunu da unutmalıyız ki milli bir kahraman yetiştiren millet, o milli kahramanını da unutmuşsa o millet, hayvan sürüsünden biraz farklı bir yığındır.

Milli kahramanları unutmak nasıl bir felaketse, sahte milli kahramanlar yaratmakta o kadar acı bir rezalettir. M.Ö 300 yıl önce atını, sevgilisini (sözde Çin elçilerine) verdiği halde vatan toprağının bir bölümünü bile düşmana yem etmeyen ve Türk Devleti ve Türk Ordusunu kuran Tanrı Kut Mete, gelecekteki milletlere milli kahraman olarak güzel bir örnek olmuştur.

Kürşad ise yenilmiş olmasına rağmen bir milli kahraman olduğu için Kürşad’dır. O, delice 41 yiğidiyle birlikte büyük Çin İmparatorunun üzerine gitmeseydi Türk Milleti bugün, yeryüzünden silinmiş olacaktı. O ve onun öldürülmüş kahramanları daha sonraki zaferlerin ve bütün milli kahramanlıkların milli yaratıcıları olmuştur.

Çünkü milli kahraman olmak için ölümü göze almak ve inanmak şarttır.

Yakın tarihimize bakarsak eğer bana göre, 20. Yüzyıl da gerçekleştirdiğimiz kurtuluş savaşında iki büyük kahramanımız vardır. Biri Gazi Mustafa Kemal, diğeri de Kazım Karabekir paşalardır. Kazım Karabekir Paşa, iyi teçhiz edilmiş Ermeni ordusunu, kendi kuvvetlerinin onların yarısı kadar olduğuna bakmayarak Ermenileri darmadağın etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Paşa da Sakarya savaşını kazanarak devlet kurmuştur. Kahramanlık payesi de bu yüzdendir. Ona göredir ki bu savaşların etkisi halen devam etmektedir.

Bugün 21. yüzyıl Azerbaycan’ında hain Rus ve Fars kafalılar, 2010 yılında başlattıkları propagandalarla milli ruhu gençlerden silmek, savaşma ruhunu öldürmek için uzun yıllardır düşündükleri hain plan ve oyunu ortaya koymuşlardı. Bu oyunu bozmak istercesine milli ruhu gençlerimizde uyandıran Kürşad’ın 600 yıl önce yapmış olduğu delicesine kahramanlığı, benim milletimin mert Türk oğlu Mubariz İbrahimov (7 şubat 1988-2010), ölümü göze alarak kahramanlık göstermiş ve bu payeye layık görülmüştür. Mubariz’in kahramanlığı Azerbaycan gençlerinde savaş ve vatanperverlik ruhunu yeniden şahlandırmış ve bu ruhun uyanması bizi, 2020 yılındaki 44 gün savaşıyla gelen zafer için gençlerimize yol göstermiş ışık saçmıştır.

Hepsinin ruhu şad olun.

Demek istediğim şu ki, herkes kahramanlık edebilir ama Milli Kahraman olmak başka bir şeydir.

Bugün hiç bir değeri olmayanları milli kahraman ilan edebilirsiniz ama yarın sabah o yalancı kahramanlar, o milli kahraman mevkisinden indirileceklerdir.

Stalin’in cesedi Lenin’in yanına gömüldü de ne oldu? Bunların isimleri tarihe gömüldü gitti…

Milli şuur uyandığında, Büyük Türk Elinin kuruluş alametleri görülmüş demektir.

Saygılarımla,

REIS DIFAI.

AZERBAYCAN DİLİNDE

Kim Milli Kehramandi kim kehraman?

Eziz ve Boyuk Turk milletim.

Bu gun milletime ve xalqima hem genclerimize ve hemde her kese Milli qehraman ve qehraman kime deyilirn bunun ferkini aydinladacagam. Bu cok onemli bir isdir.

Kehramanlar tarixin her caginda saygi gormus her zaman, her yerde kehramanlik yetismisdir. Sadece kehraman olmakla ,,,MILLI KEHRAMAN” olmak arasinda ferk var.

,,MILLI KEHRAMAN” tesirini daha boyuk sekilde gosteren , gelecek yuz illerde emr veren unudulmaz izler buraxan kimselerdir.

Milli kehraman olmak ucun mutlek yuksek meqamda olmaga ehtiyac yokdur. Misal 30 yilden beri Amerikalliara ve Filippinlilere teslim olmadan tek basina Lubang adasinda yasayan ve bu gun rehmete kovusmus olan Yapon bas leytinanti ONODA bir milli kehramandir. Onun vaxtiyle almis oldugu emre uyarak direnmesinin Yapon mudafiyesine hec bir yarari olmadisada , temsil etdiyi kehramanlik ruhu iyle yapon milletine seref ve qurur vermisdi. Tarihe ebedi bir qehraman olarak kecmisdir.

Milli qehramanlik bir millet suret veren enerji kaynagidir. Onlar olmadan boyuk bilgi ve filosofun yetisdirmeyin deyeri menasizdir. Buna missal Hindistan boyuk filosoflar ve sairler cixaran feket milli kahramani cixara bilmeyen olkelerin neca yasadiklarinin yaxsi numunesidir.Bunu da unutmamaliyik ki, milli bir kehraman yetisdiren millet o milli kehramani unudan bir millet heyvan surusunden bir az ferkli bir yigimdir.

Milli kehramanlari unutmak nece bir felaketdirse , saxta milli kehramanlar cixartmakda o keder Aci bir rezaletdir.M.O, 300 yil tariximizde atini, sevgilisini verediyi ( sozde cin elcilerine) halda veten parcasini dusmene yem etmiyen Turk devletciliyini ve Ordusunu yaradan Tanri kut METE milli kehraman olarak gelecek milletinin genclerine halkina bir ornekdir bir milli kehramandir.

Yenilmis bir milli kehraman iyse KURSATDIR,onun delice 41 cerisiyle boyuk bir CIN imperiyani qorxuya salmagi olmasaydi Turk millet bu gun yer uzunden silinmis olacaqdi.O, yenilmis ve oldurulmus milli kehramanlar daha sonraki zeferlerin ve butun milli kehramanliklarin , milli yaradicilari olmusdur.

Cunki milli kehraman olmak olumu goze almak ve inanmak sertdir.

Yeni tariximize gelince 20 yuz ilde kurtulus savasinda benim fikrimce 2 boyuk milli kehraman vardir, biri Qazi MUSTSAFA KEMAL digeriyse KAZIM KARBEKIR PASALARDI.Kazim kara bekir yaxsi silahlanmius ermeni ordusunu o ordunun Yarsi keder olmasina bakmiyarak ermenileri darmadagin etmis, ikincisi QAZI Mustafa KEMAL pasa SAKARIYA savasini kazanarak bu rutbeni almislar. Bu savaslARIN TESIRI HELEDI DAVAM EDIR.

Bu gun 21 yuz ilde Azerbaycanimizda 2010 ILDE DEVLETIMIZDE XAYIN RUS FARS BASLILARIN APARDIGI propoqanda milli ruhu genclerde silmek, doyus ruhunu oldurmek ucun nece illerdi dusunulmus xayincesine aparilan oyunu pozan ve milli ruhu genclerimizde uyandiran bi rigid KURSADIN 600 yil etdiyi delicesine kahramanligi menim milletimin merd Turk oglu MUBARIZ IBRAHIMOVUN (7 fevral 1988- 2010) etmis ve milli kahraman adina layik gorulmus , Mubarizin kehramanlkigi Azerbaycan genclerinde doyus ruhunu vetenperverlik ruhunu yeniden kaldurmis, ve bu ruhun uyanmasi bizi 2020 yilde 44 gun zefer savasina genclerimize yol gostermis isik sac,isdir. Her birinin ruhu sad olsun.

Demek istediyim bu ki, her kes kehramanklik ede biler amma Milli kehraman olmak tam baskadir.

Hec bir deyeri olmayanlara bu gun milli kehraman elan etmekle , sabah o yalanci kehramanlar o milli kehraman movqeyinden endirilecekler.

Stalinin cesedi de eyni Leninin yaninda eee ne oldu , bunlarin ismi tarihe gomuldu.

Milli suur oyananda ,,BOYUK TURK ELININ’’ qurulmaginin elametleri gorunmus demekdir.

Selam ve saygılarımla,

REIS DIFAI.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum