Şerif KUTLUDAĞ

Şerif KUTLUDAĞ

Şiirlerle noktaladık şiirli güzellikleri

“….

Unutamazsın Nokta Noktam

Unutamazsın!

Çünkü; unutmak için

önce unutulmak gerek..

Oysa ki sen,

Hâlâ bende esen,

Eski kavak yelisin....

….”

Rıza Polat AKKOYUNLU, “NOKTA NOKTAM” şiirinin içerisinde bir bölümde böyle seslenir ya sevdiğine;

Ona misal, Şiir Kalbimizde şiir grubu olarak biz de bu yılı unutmayacağız.

Dile kolay her hafta Çarşamba günleri Sancar Maruflu Yerleşkesinde şiirli toplantılar. Ayda bir de Karşıya Çarşı Kültür Merkezinde de yine şiir merkezli toplantılar.

Bir zamanlar adına türküler yakılan tren katarlarıyla günümüzün tren katarlarının değişmeyen çekip götürücüleri nasıl ki lokomotiflerse, Şiir Kalbimizde grubunun çekip götüreni de Metin SOYDEVELİ idi,

Sonradan Şiir Kalbimizde grubuyla iş birliği içerisinde her etkinlikte yerini alan Sanat Değirmeni grubunun başkanı Aygün EROĞLU’nun katıldığı günden başlayarak her toplantıda etkinliklerin video kayıtları ile çektiği fotoğraflarla etkinliklerin belgeselini yapıyordu bir yerde.

Yine sonradan Şiir Kalbimizde grubuna katılan Kültür Bakanlığı Klasik Türk Musıkisi ses ve saz sanatçısı Bedri BULUT’un farklı ortamlardaki koşuşturmalarına rağmen güler yüzüyle grubun sanki kırk yıllık bir üyesiymiş samimiyetiyle udu eşliğinde icra ettiği şarkılar şiir ortamının istediği duygu ortamını daha da bir besliyordu.

Grup üyesi Dilek AKSELin sunumlarda Metin Soydeveli’nin yükünü azaltması ve sunumlara güç katması bir başka güzellikti.

Birhan AKARSU’nun Nazım Hikmet’in 121 Doğum Yılı dolayısıyla hazırladığı anma programları Şiir Kalbimizde grubunun şiir etkinliklerini İzmir dışına; Turgutlu, Uşak, Menderes vb taşıyordu.

Hani hep, ”Güzellikler paylaşıldıkça çoğalır!..” denir ya!.. İşte birkaç örneğini verdiğim daha başka dostlarımızın da paylaşımlarıyla Şiir Kalbimizde grubunun gönüllerde oluşturduğu şiirli bahçeler şiir çiçekleriyle bezeniyordu.

Kırk yılını Türk Dili ve Edebiyatı okutmakla geçiren bir edebiyatçı olarak şahsen şiirleri; “Şâirlerin gönlünde açan, dillerin çiçekleridir!..” diye tanımlıyorum

İşte Türk şiirinden söz edilirken “Çobanından Hakanına kadar şâir olan bir millet!..” olarak tanımlanır ya; geceleri yıldızlar altında sürülerini toplamaya çalışan çobanların yanık sesli kaval ezgileri olsun, pınar başlarında delikanlıların genç kızlara sevgilerini ileten mâni atışları, eli kopuzlu ozanların diyar diyar gezişleri, tekkelerdeki dervişlerin Allah aşkını en güzel şekilde dile getirmek istedikleri İlâhîler, padişahların şâirliklerini ispatlamak için oluşturdukları divanlar, bu tanımlamayı doğrulayan yaşanmışlıklarımızdır.

Günümüzde de özellikle teknolojik gelişmelere bağlı olarak yayınlanan şiir kitapları yeni bir şiir çağının habercisi olarak gelir bana…

İşte bu duygular sarmalında unutmadan 13 Haziran 2023 Salı günü Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezinde senenin son şiirli toplantısında çoğu kendi şiirlerini bazı dostlarımızın da Türk Edebiyatının farklı şâirlerinden şiirler seslendirilirken yaşattıkları şiir güzelliğinden dolayı isimlerini zikretmeyi bir görev bilirim:

Metin SOYDEVELİ, Süreyya TÜRKAYDIN, Birhan AKARSU, Aygün EROĞLU, Elif ÇIRAK, Zerrin KESKİN, Turan GÜLEL, Gülperi DEMİR, İrfan ERKAL, Gülizar ATAN, Alp ÖNER, Z. Nurdan YAVEROĞLU, Dilek AKSEL, Sevilay ERKEN, Yasemin YAZGAN, Mualla YILMAZ, Nina ŞAHİN, Savaş YAVUZ, Türkan BARDAKÇI, Birgül KIZILKAYA, Kemal KANTAR, Suna YILMAZ, Şerif KUTLUDAĞ…

Gecenin sürprizleri de vardı elbette. Dinletide konuk olarak bulunan SİMAY adlı orta okul öğrencisi kızımızın şiirini seslendirmek için sahneye geldiğinde hem lösemiyi yendiği bilgisi hem de iki şiir kitabı yayınladığını öğrenmek doğrusu hepimizi hem şaşırtmış hem de sevindirmişti.

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hayati DOĞAN’ın şiirsel konuşması günün şiirli havasına ayrı bir renk güzelliği katıvermişti.

Burada son olarak sözünü etmemiz gereken birisi varsa o da Nina Şahin’in üç-dört yaşlarındaki CANSU kızıydı. Öyle ki pek çok etkinliğimize annesiyle gelen sevgili Cansu, Şiir Kalbimizde grubunun maskotu olmayı başarmıştı.

İki gün sonra okulların tatile gireceği de dikkate alındığında Şiir Kalbimizde grubunun da etkinliklerine şiirli bir nokta koyuşu elbette hakkıydı.

Eylül ayında buluşmak dileğiyle vedalaşırken biz de yazımızı “BUGÜN GÜNLERDEN ŞİİR şiirimizle nokta koyalım derim:

GÜL/AYDIN… SEVGİLERİMLE…

BUGÜN GÜNLERDEN ŞİİR

Bugün günlerden “Günaydın!..”

Gözün aydın kardeş gözün aydın.

***

Bugün günlerden selâm

Ne güzel dostla edilen kelâm.

***

Bugün günlerden umut

Ne olur kötülükleri unut.

***

Bugün günlerden sevinç

Sevinç olursa kalır mı kaygı hiç!..

***

Bugün günlerden türkü

Ozanlar çalar söyler türkü türkü

***

Bugün günlerden mavi

Mavinin huzurunu yansıtır sâbî

***

Bugün günlerden arkadaş

Arkadaş,insana olmalı sırdaş.

***

Bugün günlerden hece

Yıldızlarla şiir yazdı gece

***

Bugün günlerden mısrâ

Geldi geçti dünyadan sayısız kisrâ

***

Değişti zannetme devir

BUGÜN GÜNLERDEN ŞİİR…

Şerif KUTLUDAĞ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum