Şerif KUTLUDAĞ

Şerif KUTLUDAĞ

Kültür sanat bereketi geldi ekimle

Güne sosyal medyaya göz atarak başlıyorum çoğu insan gibi.

“26. Hazar Şiir Akşamları”nı yazmış köşe yazısında Elazığ’ın güçlü kalemlerinden şâir-yazar Bedrettin KELEŞTİMUR. Yazısı bu şiir şenliğinin manifestosu olmuş benim nazarımda.

İşte o yazıdan Sadık Kemal TURAL Hoca’dan şiire dair bir alıntı:

“Şiir olmasa dünya çöl olurdu!”

Hikmet yıkamasa gök kül olurdu

Şiir aşktan doğar, ruhu yükseltir

Aşktan uzaklaşsa arz kül olurdu….

Aydın Yazarlar ve Şâirler Derneği Başkanı Şükrü ÖKSÜZ Beyefendinin Aydın’ın Efelet ilçesinde 1. Efeler Kitap Günleri duyurusunu okuyorum yine sosyal medyada. 29 Eylül’de başlayan kitap günlerinin “kitaplı günler”e dönüşmesi için Aydınlı kitap severlerin 8 Elik 2023 Pazar akşamına kadar yazar dostlarımızın bu etkinliğine uğramalarını tavsiye ediyorum. Kimler mi kitap imzalıyor? İşte buyrun isimleri belki içinde yakın dostlarınız da vardır efendim:

Şükrü Öksüz, Savaş Sarıkaya, Mehmet Işılak, İbrahim Kiraz, Hasan Sürer, Şaban Kahraman, Melek Meral Güler, Zeynep Özügenç, Çetin Aslan, Güner Tekin, Erkan Acar, Bekir Aygül, Osman Gökçe, Fuat Gürsoy, Yaşar Uyar, Saadet Kılıçaslan, Cemal Şimşek, Naim Özdamar, Sabahattin Burhan, Zeynep Eman…

Yazar arkadaşlarımıza imzalarının ve okurlarının çok olmasını dilerken, böyle bir etkinliği başlattığı için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih ATAY’ı da kutluyoruz efendim…

Karşıyaka İZBAN durağı yanındaki DDY Lokaline giriyorum kitap okumak için. Elimde şiiri kalbinde taşıyanların şiir grubu olan “ŞİİR KALBİMİZDE Şiir, Edebiyat ve Kültür Platformu” şâirlerinin şiirlerinden oluşan “ŞİİR KALBİMİZDE” adıyla yayınlanan “İzi Kaldı Şiir Seçkisi”ne dalıyorum…

Grubun Yürütücüsü sayın Metin SOYDEVELİ dostumuz önsözde yaptığı açıklamada; İzmir’de yaşamış, İzmir’de iz bırakmış ve hâlâ İzmir’de yaşamakta ya da işleri dolayısıyla İzmir dışında yaşamakta olan şâirlerin eserlerinden bir seçki yaparak grup adına “ŞİİR KALBİMİZDE” başlığıyla kitaplaştırdık yazıyor. Kanguru Yayınlarından Eylül 2023’te çıkan kitapta kimlerin mi şiirleri var? İşte o dostlarımız:

Özkan Mert, Metin Soydeveli, Suna Yılmaz, Karip Bozkurt, Z. Nurdan Yaveroğlu, Ümran Erol, Gülseren Mungan, Kadir Karpuz, Sevilay Erken, Şerif Kaya, Aynur Özdelibaş, Birgül Kızılkaya, Savaş Yavuz, Fatmanur Caner, Yasemin Yazgan, Ceyhun İpteş, Gülizar Atan, Emir Sıktaş, Gülperi Demir, Nadire Öksüz, Aygün Eroğlu, Sibel Güzel, Belma Marangoz, Kemal Kantar, Mojtaba Mahani, İdris Meriç…

Burada isimleri bulunan dostlarımızın 29 Eylül 2023’te başlayan ve Bornova Büyük Park’ta gerçekleştirilen “4. Bornova Kitap Günleri”nde 8 Ekim 2023 Pazar günü akşamına kadar kitaplarını imzalayacaklarını hatırlatmak isterim.

Başladığı ilk günden itibaren imza günleri, söyleşiler, konserler, paneller, şiir dinletileri ve atölye çalışmalarıyla kültür-sanat şenliği yaşanan bu etkinlikler için Bornova Belediye Başkanı sayın Dr. Mustafa İDUĞ’u kutluyoruz. Şiir severleri de 6 Ekim 2023 Cuma günü Sahne Odysseia(Büyük Park)da saat 17.00-18.00 arasındaki şiir dinletisine davet ediyoruz.

Şiir okuyacak isimler de şunlar olacak değerli okurlarım: Metin Soydeveli, Birhan Akarsu, Elif Çırak, Turan Gülel, Süreyya Türkaydın, Dilek Aksel, Gülizar Atan, Kemal Kantar, Belma Marangoz, Arzu Özçamlar, Şerif Kutludağ, Gönül Öztürk, Nadire Öksüz, Şerif Kaya, Savaş Yavuz, Aynur Özdelibaş, Karip Bozkurt…

DDY Lokalinde çay içmek için bahçeye çıktığımda edebiyat eleştirmeni, şâir yazar Rıza ASLAN’ı masasındaki kitaplara gömülmüş buluyorum. Bir yandan çaylarımızı yudumlarken diğer yandan da elindeki kitaplar üzerine oluyor sohbetimiz haliyle.

İlk kitap çok tanıdık. Bir zamanlar Denizli Belediyesinde Kültür Müdürlüğü de yapan şâir dostumuz Halim Yazıcı’nın Cazkedi yayınlarından çıkan “Avluda Kuş Sesleri” oluyor. İşte alıntı mısralar:

taraklı şiir

“bugün sana

bir tarak vereceğim

taraman için

saçlarını güneşin…”

M. Mazhar ALPHAN’ın İleri Yayınlarından İzmir’de 1995’te çıkan “Köpüğü Kırık Dalga”yı açınca yine güneşli bir şiiriyle karşılaşıyoruz:

“başaklar büyür

güneş saçlı

gezer sözcük ormanında

koklar çiçekleri

öperek dudaklarından”

Cüneyt Ayral’ın, Mürekkep Kâat ve Sen, Siyah Beyaz İstanbul 2009

Büyük Klasikler, Gılgamış Destanı, Hürriyet Yayınları 1973

Rıza Aslan üstadımız bu kitapları 2. El kitapçılardan 5’er TL’ye aldığını söyleyince şaşırıyorum.

Ve tavsiye üzerine aldığı yeni bir kitap:

Afşar Timuçin, Estetik”, Bulut Yay. 2011 İstanbul

1 Ekim 2023 Pazar günü 2. Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali kapsamında Tepekule’de “Şiir Vakti” nde Cem Seyhun Ünbay, Metin Soydeveli, Marius Choloru(şair-Romanya) ile Michel Cassir(şair-Fransa)’iyi dinlemek de bir ayrıcalıktı…

Sabrınıza sığınarak son bir duyuru yapacağım değerli okurlarım:

7 Ekim 2023 Cumartesi günü 14.00’ten itibaren Hatay Nokta Durağı, Cevat Şakir Kabaağaçlı Sokağında Dilek Kafe’de ÂŞIK CEFÂÎ’nin hem Sivas Belediyesince basılan ÂŞIK CEFÂÎ kitabının imza gününe katılacağız hem de Âşık Püryânî (Süleyman Ateş) ile Âşık Ensar İpek’in de katılacağı Âşık Sohbeti yaşayacağız.

Şimdi “KÜLTÜR SANAT BEREKETİ GELDİ EKİMLE” demekle haksız mıyım değerli okurlarım?

GÜL/AYDIN… SEVGİLERİMLE...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.