Metin Yavuz’un hatırlattıkları

Sadece doğduğun değil, doyduğun, katkı sunduğun, havasını soluyup, suyunu içtiğin yerdir memleketin. Doğmasak da yaşadığımız, kenttir memleket. O halde Aydın’da yaşayan herkesindir, Aydın.

Burada anlaştıysak gelelim asıl meselemize. “Her şey memleket için, her şey Aydın için” diye diye yapılanların çoğunun ne memleket ne de bizim için olmadığını gördük. O nedenle her şey diye başlayan cümlelere daha temkinli yaklaşır olduk…

Hiç şüphe yok ki..

Doğup büyüdüğüm memleketim Aydın’da istihdam ve ekonomiye katkı sağlayan önemli yatırımların yer alması bizleri mutlu eder.

Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra konumuza dönelim.  

“Aydın’ın önceliği havaalanı değil, raylı sistemdir.”

Bu sözün benzerini ilk kez 2011 yılında Aydın Ticaret Borsası’nın Çıldır Havaalanı için Ankara'ya çıkarma yaptığında işitmiştim.

Konuyu biraz açalım.

2011 yılıydı. Aydın'ın yarım asırlık hayali olan, ilin kalkınmasında önemli rol oynayacağı düşünülen Çıldır Havaalanı için seferberlik ilan edilmiş, Aydın Ticaret Borsası tarafından hazırlanan projeyle konunun önemi, ilin milletvekilleriyle birlikte zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanlığı'na anlatıldığında, ben de oradaydım.

Ankara’ya giderken uçakta Borsa Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü ile yan yana oturduk. Akyüzlü’nün heyecanını anlatmaya kelime bulamıyorum. Uçaktaki broşürleri göstererek, “Servet Bey falanca şehirde bile var Aydın’da havaalanı neden olmasın” diyor, beni de umutlandırıyordu.  

TBMM’de AK Parti 3, MHP 3, CHP 2 olmak üzere toplam 8 milletvekiliyle temsil edilen Aydın, Özlem Çerçioğlu’nun 2009 seçimlerinde Aydın Belediye Başkanlığına seçildiği için milletvekilliğinden istifa etmesi üzerine sayı 7’ye düşmüştü.

Aydın Ticaret Borsası heyetini zamanın AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem karşıladı, misafir etti. Başbakan Erdoğan ve Müsteşar Habip Soluk’la görüşmeyi sağlayan isim de Erdem’di.

Meclis kulisinde otururken AK Parti ve MHP milletvekilleri ziyaretimize geldi. Atilla Koç, Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem AK Parti, Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak ve Recep Taner MHP milletvekiliydi. Ziyarete ilk gelen Atila Koç oldu, ardından Ertuğrul Kumcuoğlu geldi. Her ikisi de ağız birliği etmişçesine Aydın’daki havaalanının verimli olmayacağını gelişmiş ülkelerden örnekler vererek anlattı. Sohbetin başlığı ise, “Aydın’ın önceliği havaalanı değildir” oldu.

Başbakan Erdoğan’a yapılan sunumun ardından Ulaştırma Bakanlığı’na geçtik. Müsteşar Habip Soluk bakanlık koltuğunda oturuyordu. Koç ve Kumcuoğlu’nun kurduğu cümlelerin benzerini daha teknik ifadelerle Soluk da kurdu. Yani Çıldır Havaalanı hayaldi. Hayaldi ama kimse bunu yüksek tonla seslendirmeye cesaret edemedi.

Ankara’ya giderken umutluydum. Umutluydum ama bir de ülke gerçekleri vardı. Aydın’a döndüğümde Ankara izlenimlerimi anlatan “Çıldır Havaalanı hayal” başlıkllı bir köşe yazısı kaleme aldım. “Memleketine havaalanı istemiyor” diye suçlayanlar oldu. Belli ki siyasetçiler de “seçim bölgesine havaalanı istemiyor” dedirmekten çekiniyordu. Çekindiği için olmalı ki havaalanı konusu pişirilip halkın önüne sunulmaya devam ediyor.

Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz’u Ege Televizyonu ekranlarında konuk ettik. Moderatörlüğünü Ayla Ekin Deniz’in yaptığı “Gazeteciler soruyor” programında Yavuz, Aydın Manşet’ten Erdal Savaş ile birlikte Aydın 24'ten bendenizin sorularını cevapladı.

Yavuz, doğru bildiği şeyleri açıkça söylemekten çekinmeyen Anavatan Partisi Aydın Milletvekili rahmetli Mehmet Özalp’i hatırlattı. Yavuz da doğru bildiği şeyleri söylemekten çekinmedi. “Aydın’ın önceliği havaalanı değil, raylı sistemdir” sözüyle Atila Koç’u, Ertuğrul Kumcuoğlu’nu hatırlattı. Jeotermal Enerji Santralleri (JES) konusunda net çıkışlar yaptı.

Siyasetçiler doğru bildiği şeyleri açıkça söylemekten çekinmemeli. Aydın’ın gelişmesi için iktidarı ve muhalefetiyle herkesin çalışması, çözüm üretmesi ve işbirliği yapması, halka doğruları anlatması gerekiyor.

Beni bağışlasınlar…

Aydın’daki siyasetçilerin, STK temsilcilerinin gündeminde, saatte 250 kilometre hız yapabilen raylı sistem neden yok, merak ediyorum.

Gerçekten her şey Aydın için olsun…

Aydınlı gibi gözüküp, Aydın’a, Aydınlılara ihanet edenlere ifrit oluyorum.

Çünkü Aydın’ı çok seviyorum.

atb-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum