MHP Mitinginin Düşündürdükleri

Bugün 15 Mart, seçime kaldı 14 gün.

Bir kaç istenmeyen olay dışında seçim güvenliğini tehdit edecek bir olay yaşanmadı.

Elbette Aydın adına sevindirici oldu.

Aydın, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonra da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuk etmeye hazırlanıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin düzenlendiği açık hava mitinglerinde konuştu.

İki genel başkanın da açık hava mitinglerinin mekanı aynı. Erdoğan da Bahçeli’nin miting yaptığı İstasyon Meydanı’nda mitinglerini yapacak.

AYDIN’IN YENİ İMAJI

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çok önemsediği ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğindeki Türk mühendislerin tasarım harikası gösteri havuzunun bulunduğu 35 bin kişinin aynı anda miting, konser, festival ve tören gibi etkinlikleri yapabileceği bir meydan olarak düzenlenen Atatürk Kent Meydanı’nda Aydınlılarla buluşarak meydandaki ilk mitingi CHP Lideri Kılıçdaroğlu yapacak.

Şimdi gerek Erdoğan’ın, gerekse Kılıçdaroğlu’nun Aydın mitinglerinde verecekleri mesajlar ile toplayacakları kalabalık merek ediliyor. MHP Lideri Bahçeli’nin “Bilgili, tecrübeli, büyükşehrin imkanlarını kullanabilecek, Aydınlıların sevgisini kazanmış ve üç dönem TBMM’de görev alan Ali Uzunırmak’ı Aydın Büyükşehir Belediyesi ve yine Meclis’te görev yapan Recep Taner kardeşimizi de Efeler Belediye Başkan Adayı olarak ilan ettik. İki milletin vekili, şimdi milletin belediye başkanı olarak hizmet verecek” sözleriyle destek istediği Efeler mitingi, MHP’nin geçmişten günümüze şehrimizde gerçekleştirdiği en kötü miting olarak tarihe geçti.

BECERİKSİZLİĞİN SORUMLUSU

Hareketin Lideri’ni getirdik, günler öncesinden hazırlık yaptık. Her şey yolunda gidiyordu ama Genel Başkan 2 saat geç geldi” deyip beceriksizliği Devlet Bahçeli’ye yüklemeye çalışanlar var. Ancak durum hiç de öyle değil. Bize göre, “Bilgili, tecrübeli, iki milletin vekili”nin gücü yeterli kalabalık toplamaya yetmedi.

Yetmedi çünkü MHP çok kötü bir seçim kampanyası yürütüyor. Seçmene hırçın, kavgacı, vurucu-kırıcı bir algı veriyor. Bu algı MHP’ye oy veren milliyetçi seçmeni bile ürküttü. “Bunlar gelirse belediyeye su faturası ödemeye bile gidemeyiz” diyen çok sayıda vatandaş var.

Aydınlı sağ duyuludur, yasalara saygı gösterir. Tahriklere, havayı bulandırmak, kavga ortamına dönüştürmek isteyenlere prim tanımaz.

2011 genel seçimlerinde CHP 240 bin, AK Parti 223 bin, MHP ise 114 bin oy aldı. Buna göre MHP’nin hedef kitlesi AK Parti olması gerekir ve eleştirilerini bu partiye yapması gerekirken Özlem Çerçioğlu’nu hedefe oturtması yanlış bir seçim stratejisi değil mi?

Aydın sağ seçmenin yoğunlukta yaşadığı bir kent. Kendisini “milliyetçi” diye tanımlayan yüzde 25 seçmen var. Buna rağmen büyükşehir anketlerinde MHP yüzde 15’i geçemiyor. Milliyetçilere düşen görev bunun nedenini sorgulamaktır.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum