Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Milli düşünce ve kimlik!

Aziz ve Büyük Türk Milletim!

Bu yazımda sizlere, biz Türklerin başına gelen belaların nasıl ve niçin geldiğini anlatacağım. Bu, belki de kimsenin hoşuna gitmeyecek ama bunu ancak milli ruhu sağlam olanlar, milli düşüncesi ve milli mefkuresi olanlar anlayabileceklerdir.

Biz Türkler tarih boyunca devletler kurduk, devletler yıktık ama hiçbir zaman devletsiz kalmadık.

Tarihe baktığımızda, kurduğumuz devletler bir müddet geçtikten sonra, o devleti kuranlar ölünce, devletimiz ya dağılmıştır ya da işgal edilmiştir.

Buraya dikkatinizi çekmek isterim. Selçukluyu kuran Selçuk beyin oğulları Tuğrul ve Çağrı beyler ve onların oğulları Alparslan ve diğer Türk beyleri (1037- 1157).

Beyler döneminde devlet adamları, Fars ve diğer milletlerden olanlardan seçilmişlerdir. Onların her biri de kendi milletinden olanı ve bir de Türk olmayanı devletin üst katlarına getirdiler ve zamanla Selçuklu çökmeye başlamıştı bile; o çöküş döneminde sultanların ismi Keykubat, Keykavus, Keyhüsrev konuyordu. Hepsi Fars isimleriydi. Ama devlet Türklerin devletiydi ve ismi de Türk’tü.

Osmanlı devletine geldiğimizde, İmparatorluğun kurucuları Süleyman Şahın oğlu Ertuğrul, Osman, Orhan ve başkaları Türklüklerini muhafaza edebilmişlerdi. Sonra gelenler Türk kanını karıştırdılar.

Anaları Türk olmayan Rum, Rus, Ermeni, Sırp ve diğer milliyetlerden yapılan evlilikler neticesinde anası babası Türk olanlardan kimse devletin yönetimine alınmıyordu. Onlar ancak can almak, can vermek için asker olabiliyorlardı. Vezirler, nazırlar, memurlar, defterdar, hazinedar hepsi Türk olmayanlardan yapılıyordu. Kazanılan askeri zaferler kendi adlarına yazdırılıp öğünüyorlardı. Osmanlı’da Türk olmak aşağılayıcı bir durumdu. “Osmanlı torunu” denmesi daha iyi karşılanırdı. Çünkü Osmanlı’da Ermeni Rum, Yahudi, Yunan, Fars, Fransız ve Türk olmayanların işine gelirdi. Osmanlı’da kimin annesi ermeni, kim kimdir herkes bilirdi.

Safevi Türk devletinin kurucusu Türkler olmasına rağmen idaresi sonradan Farslara geçmiştir. Burayı dikkatinizi çekmek isterim. Safevilerde Sah İsmail’den sonar oğullar Tahmasp ve 2.Tahmasp devrinde devlet idaresi ve sarayda ancak Fars dilinde konuşulur ve yazılırdı. Ticareti ancak Ermeniler ve Rumlar yapabilirdi. Türkler askerlik yapar, tarımla uğraşır, hayvancılık yapardı. Savaşa da askersindir. Şimdiki İran’da da aynıdır. Nadir Şah, Afşar Türküdür. Afşar devletinin de kurucusudur ama Türk devletleri kategorisinde bayrağı yoktur (şimdi 16 Türk devleti yerini almış görünüyor. Enteresan değil mi?) Nadir Şah, Babür devleti ile Hindistan ve Pakistan, Rusya’nın Derbent -Dağıstan bölgesinde ve Irak’ı fethetmiş büyük bir reformcu olarak tarihteki yerini almıştır. Burada da Nadir Şah, diğerlerinden farklı bir uygulama yaparak sarayda ne kadar Ermeni, Rum, Fars varsa mollalarla birlikte hepsini temizlemiş ama sonunda suikastla öldürülmüştür.

Gelelim 20.yüzyıl öncesinde Difai ve İttihad ve Terakki’nin doğu da kurduğu ilk demokratik Cumhuriyete;

Ahmed Ağaoğlu, Memed Emin Resulzade’nin rehberliğinde kurulan bu devletin kurucuları Oğuz Türklerindendir (1918-1920). İşgalden sonra idarecileri Ermeni, Rus, Gürcü milliyetlerinden olmuştur. Ta ki 1933 yılında Mir Cafer Bağırov hakimiyete gelene kadar bu sistem devam etmiştir. Bağırov, yönetimde bir tane Ermeni bırakmadı ve hepsini temizledi. O da 1953 yılında öldürüldükten sonra yine eskiye dönüldü. Devletin sınırları Ermeni ve Ruslara bırakıldı. Bu durum 1992 yılında elde edilen bağımsızlığa kadar devam ettirildi. Bağımsız olduk ama devletin üst katları komünist kremlin mankurtlarıyla doldurulmuştu. Bugün bile devletin üst mevkileri Moskova’dan emir alan devlet yöneticileriyle doludur. Bundan on yıl öncesine kadar Azerbaycan’da Türk’üm demek, bozkurt işareti yapmak, Filistin şehrinde ben Yahudi’yim demek gibi bir şeydi. Türküm diyen ve Türklük mefkûresi olan kişiler devletin üst katlarında olamazdı. Azerbaycanlıyım demek onları bozmuyordu. Ben 2016 yılında spor kulübünde takımı şampiyon yapmıştım. Kupayı alırken elimle Bozkurt işareti yapmıştım. Binlerce kişinin bulunduğu tribünlerde devlet adamlarımız da vardı ama hiç umurumda değildi. Bütün arkadaşlarım bana merakla baktılar ve sen bunu neden yaptın? Neden Bozkurt işaretini seyirciye gösterdin dediler… Ben bozkurt burada diye söyledim. Biliyorum ki sevmiyorlar, sevenler de gizli severler. Devlet memuru Türklüğünü söylerse, onu hemen işten atarlar ya da rütbesini, makamını düşürürler. Çağırıp yüzüne, bir daha Türklükten konuşmayacaksın, biz Azerbaycanlıyız diyeceksin diye de talimatlandırılır (Osmanlı torunu meselesinde olduğu gibi. Benziyor mu?). Türk olmayanlar söyleyebilir. Bizim devletimizin kurucu milletinin yüzde 96,3 Oğuz Türkü olmasına rağmen bunu söyleyemiyoruz. 44 gün savaşından sonra herkes bozkurt işareti yapar ya da Türk olmayanlar da Türküm diyebilir. Ama efendiler bu sözle çok derinlere inmek istemiyorum.

Gelelim Türkiye’mize;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde herkes Türk Milliyetçiliğinde konuşur, Türk olmayanlar bile Türklükten konuşurlar. Türklüğü faşist, ırkçı sayarlar ama kendileri Türk olmayanlar da kendi milletini yüce tutarlar. Siyasi partilere, devletin üst katlarına rahatlıkla yerleşebilirler, milletvekili olurlar, devletten maaş alırlar, sonrada bize soykırım yaptınız derler. Biz 1,5 milyon Ermeni’yi öldürdük diyen bir adama Nobel ödülü verdiklerini unutmuş değiliz. Ana dilde eğitim, soykırım, Kürdistan sözcükleri serbesttir.

Bunu ne Rum ne de Ermeni devletlerinde asla duyamazsınız. Türk devletinin kurucularına her gün küfür ederler. Efendiler, sizce devletimiz, içten işgal olmamış mı? Benin burada anlatmak istediğim konu şudur. Türk devletlerimizde tek millet biz varız ki, kabul etsek te etmesek te kendi vatanımızda yabancılar gibi yaşamaktayız.

Bana ırkçı desinler, Pantürkist desinler, faşist desinler hiç umurumda değildir.

Örnek vererek devam edelim. Milletini her şeyden yüce tutan bir yiğit, dünya savaşında devleti savaşa katıldığı için gönüllü savaşa katılır. Dört defa yaralanır ama gene de savaşa katılır. Sonra gözleri kör olma tehlikesiyle karşılaştığında hastaneye yatırılır ve tedaviye başlanır. Asker uyandığında doktorlar der ki, savaş bitmiş bu yiğidin devleti savaşı kaybetmiş, devleti işgalcilerin eline geçmiş, yiğit asker bunu kabullenememiş ve kendine yakıştıramamış ama ülkesine geri döner. Geri döndüğünde ülkesinin fakir ve bitkin halini görmek onu fazlasıyla üzmüştür. Parlamentosunda başka ülke insanları var, o ülkeyi ve insanlarını düşünmüyorlar. O milletin refahını, halkını düşünen yok. Varsa yoksa kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Bu yiğit adam ülküyü, milli mefkureyi, ortaya koyarak kendisi gibi milliyetçilerle bir parti kurar ve bir gün iktidara gelir. Milletini yüce tutar. Devletteki başka milliyetleri temizler, atar, kendi milletini Avrupa ve Dünyada güçlendirir, ekonomisini rayına oturtur, askeri gücünü artırır ve Avrupa’nın lider devleti haline getirir.

Sizce bu yiğit adam, kendi milleti için ne ifade ediyor?

Kahraman mı?

Irkçı faşist biri mi?

Evet bu kişi Adolf Hitlerdir.

Onu dünyaya faşist, ırkçı olarak tanıttılar. Bilmeniz için söylüyorum. Hitler Yahudileri katletmedi. Hatta İsrail’in kurulması için 1933 yılında gemilerle 50 binden fazla Yahudi’yi sağlıklı bir şekilde gemilerle Filistin’e göndermiştir. Katlettiği Yahudilerin Hitler’den istedikleri hasta Yahudilerin öldürülmesidir. Stalin, Hitlerden daha çok Yahudi katletmiş ama Stalin’in ismi duyulmaz.

Aziz ve Büyük Türk Milletim, biz birbirimizi sevmeli, yüceltmeli ve desteklemeliyiz. Türk olmayan milletlerin karşısına güçlü olarak çıkmak zorundayız.

Türkü ve Türklüğü yere düşürmeyeceğiz. Şahsi olmaktan kaçınacağız. Milli mefkûre ve Milli Şuur yatıp kalkmalıyız. Örnek olması açısından; kiraya verilecek bir evim var, 5 bin lira kira bedeli olsun. Bir Arap veya başka Milletten biri geldi ve bana 7 bin lira verip evi kiralamak istedi. Anlaştık. Ben anahtarları yarın vereceğim, o da bana parayı verecek. Arap yarın parayı getirir ve anahtarı ister. Ben de ona evi bir başkasına verdiğimi söylerim. Nasıl olur, kaça verdin diye sorar. Ben de cevaben 4 bin liraya verdim derim. Adam şaşkın ve bana der ki ben sana 7 bin lira verdim, sen nasıl olur da 4 bin liraya kiraya verirsin dediğinde de benin evi bir Türk istedi, ben de kendi Milletimden bir insana daha ucuza verdim der. Başka Milletin adamına 7 bin liraya vermektense kazancımın az olmasına bakmaksızın kendi milletimden bir insana verdim dedim. Ne yazık ki bugün Türkiye’de ev sahipleri, Araplara ve Suriyelilere evlerini yüksek rakamlardan kiraya verirler ama gelirleri az olan Türk vatandaşlarına evlerini vermiyorlar. Bu Türk Milletinin Milli Şuurunun, milli düşüncesinin, milli Mefkuresinin olmadığını gösteriyor. Hatay Atatürk’ün ölmeden aldığı topraklar olmasına rağmen, Suriyeliler bugün topraklarımızı geri aldık diyebiliyorlar. Ruslar parayla Antalya bölgemizde, Yahudiler Bodrum, Muğla ve Ege’de, Suudiler Türkiye’nin her yerinde saray yaparlar, Bizim Azerbaycan’da oligarklar, memurlar diğer milletlerden olanlar parayla toprak alır ve mülk edinirler. Bu işleri herkes iyi düşünmelidir. Bizden sonra gelecek nesillere nasıl bir devlet bırakılacak. Ne Arap ne Fars ne Rus ne de Filistinli benim kardeşim değildir. Hiç olmamıştır da

Benim canım da kanımda öksüz Türkümdür.

Bu milli mefkure, bu milli şuurdur.

Saygılarımla

Reis DIFAI.

Azerbaycan dilinde,

MILLI DUSUNCE ve KIMLIK

Eziz ve Boyuk Turk milletim, bu yazimda size yazmak istediyim biz Turklerin basimiza gelen belalarin niye nasil neye gore gelmesini anlatacagam. Bu kiminse hosuna gelmez belkede amma milli ruhu saglam olan dusuncesi milli mefkuresi olanlar anliyacak.

Biz Turkler tarih boyu devletler kurduk devletler yikdik ve hic vaxt devletsiz kalmadik.

Mesele bu ki, tarihede bakdigimizda kurdugumuz devletler sonradan bir zaman kecikden sonar o devleti kuranlar rehmete kovusdukdan sonar devletlerimiz ya dagidildi Yada Icden isgal oldu sonunda da dagildi.

Bura dikket Selcuklunu kuran Selcuk beyin ogullari Tugrul ve Cagri beyler ve onlarin ogullari ALPARSLAN ve digger Turk beyleri. ( 1037- 1157). Evet beyler zaman kecdi saraya devlet adamlari fars ve digger milletler devletde gorevli oldu ve her biride kendi milletinden olani ve birde Turk olmuyanlari devletin ust Katina getirdi ve sonda bura dikket Selcuklu imperiyasi cokmeye basladikda sultanlarin ismi Keykubat, KEYKABUS ne bilim ne fars adlari, amma devlet Turklerin devleti , gelek Osmanli devletine ve imperiyasina kuruculari Turk Suleyman sah oglu Tugrul, Osaman, Orhan ve baskalari. ta ki, Turk kani karisdirdilar anneleri Turk olmuyan rum, rus, ermeni , sirb, ve digger Turk olmuyanlar , annesi babasi Turk olanlardan kimse devletein ust katinda olmur , olursa ancak esger herbi can almak can vermek, devlet vezir vekilleri memurlari defterxanacilar xezinadarlar hepsi Turk olmuyanlar amma Turk esgerinin zeferini kendi adlarina cikardib oyunenler, Osmanlida Turk demek asagilayici bir soz olmus , Osmanli torunu daha iyi elbettde cunki Osmanli da ermeni rum, yahudi yunan fars fransiz ve turk olmuyanlara xeyir edirdi, Osmanlida kimi annesi ermeni kim kimdir her kes maraklana bilir.

Sefevi Turk devleti kurucusu turkler sonradan idarecilik farslar , bura dikket Sefevilerde Sah ismayildan sonar ogulullari Tehmasib ve 2 Tehmasib devrinde devlet de kanun – Saray gorevlisi ancak fars dilinde konusan yada fars , defterxanada vezirlikde ve baska devlet islerinde,2- Ticaret ancak ermeniler ve rumlar Yapa biler, 3- Turkler esger , ekib becermek kend teserufati yada mal kara koyun keci isi, savasa esger vessalam. Simdiki Iran kimi, sonar Nadir Sah Afsar Turk oglu Turk AFSAR devletinin kurucusu amma Turk devletler yildizlarinda yok( 17 Turk imperiyasi da yildizi yok cok interesan deyilmi) Nadir SAh hindistani Babur devletini simdi ki Pakistan, Afkanistan, Rusiyanin Derbenb dagistan hissesi ve irak her yeri feht etmis boyuk ( reformcu) , sozum tam baska Nadir Sah sarayda ne keder fars ermeni rum var iydise mollalarla beraber hepsini temizledi. Sonunda sui kesde olduruldu.

Gelirem 20 – ci yuz ilinn evveli DIFAI ve ITIHHAT- TEREKKI- cilerin kurdugu Ahmed Aga Oglu ve M.E. Resulzadenin basciligi iyle kurulan serkde ilk parlamentor demokratik devlet ( 1918-1920) kuruculari Turkler Oguzlar, isgaldan sonar idarecilert ermeni rus gurcu ve saire ta ki 1933 Mir Cefer Bagirov hakimiyyete geldikden sonar bir dene de ermeni koymadi hepsini temizledi ta ki 1953 gullelendikdenn sonar yene devletin sinir noktesi rus ermeniler ta ki, 1992 il ,, musteqil ‘’ olduk ve devletin ust Katina komunist mankurt SSCB kremilin mankurtlari ve bu gune kim ust kat moskvadan emir alan devlete goreve getirilenler her sahede. 10 yil bundan once Azerbaycanda Turk demek ya bozkurt isaresi tutmak Filistinin merkezinde yehudiyem demek kimi bir sey, Turk deyen milli mefkuresi olan kisiler devletde ust katda olamaz, Azerbaycanli demek lazim. Ben 2016 yilda spor klubda komandami cempion etmisdim kubok alarken elimi boz kurt isaresi tutub kalirdim 1000- le kisilerin arasinda orda devlet adamlaridsa var iydi hic umrumda deyildiler amma bene arkadaslarim merakla bakdi ki, sen bunu niye etdin boz kurt gosterdin, ben soyledim boz kurt kendi burda durub cunki bilirdimki, sevmirler , sevenlerde gizli sever devlet memuru turkluyunu soylerse onu hemen isden atirlar, ya da gorevini asagi salarlar ya da cagirib soylerler ki, bir de turklukden konusma biz Azerbaycanliyik evet ( Osmanli torunu – na nasil oksayir ele deyilmi) Turk olmuyanlar soyleye biler , biz devleti kurucu millet devletimizin 96,3 % Oguz Turkleri ola ola soyleye bilmerik, simdi 44 gün savasından sonar her kes boz kurt tutur yada Turkem deyir Turk olmuyanlarda, amma efendiler bu sozde cok derinlere getmiyecem bilenler bilir .

Gelerim Turkiyemize Qazi Mustafa Kemal ATATURK ve arkadaslarinin kurdugu Turkiye cumhuriyyetine, evet her kes Turk milliyetciliyinden konusur , Turk olmuyanlar Turklukden konusur turkluyu fasist irkci sayir amma kendi turk olmuyan milletini uca tutur, devlete siyasi parti liderleri ve devletin ust kati na yerlesdirirler, devletden maas alir millet vekili olurlar sonrada soykirim , Kurdistan

, ne bilim pontos rum ermeni devleti soyleyir Turk devletinin kurucularina kufur edirler, Efendiler sizce devletlerimiz icden isgal olmuyub mu ? Ben burda yazdigim konu su kendi Turk devletlerimizde tek millet biz Turklerik ki, yabancilar KIMI YASAYIRIK, RAZI OLSAZDA OLMASAZDA BU BELEDIR.

Bene irkci desinler , fasist desinler panturkist desinler hic umrumda deyil, Ornek – bir milletini her seyden uca tutan igid, cahan savasinda devleti savasa katildigi ucun konullu savasa gedir, 4 defe yaralanir, yene savasa katilir , sonda gozleri kor olmak tehlukesiyle kospitalda yatir tedavi olur, uyandikda bu igide soyleyirler ki, savas bitmis bu igidin devleti savasi uduzmus , devlet isgalcilarin elinde, igid bunu hic cur kendine sigisdirmamis , geri donmus milletinin yazik fakir gununu gormus, devlet adamlari igidin milletinden olmuyanlar , parlamentiosu baska milletler coklugu ve hic zaman igidin kendi millet rifahi hakda dusunmezler ancak kendi cikarlarini fikirleserler, ve bu igid karsisina ulku milli mefkuresini koyur kendisi kimi milliyetcilerle parti kurur sonda gelib iktidari goturur ve milletini uca tutur devletdeki basaka milletleri temizleyib atir, kendi milletini avropada ve dunyada guclendirir, ekonomisini kaldirir herbi gucunu guclendirir, sizce bu igid bu adam kendi millet ucun kimdi? Kahraman yoksa irkci fasist?

Evet bu kisi Adolf Hitlerdi. Amma dunyaya bunu fasist irkci tanitdilar, he bir sozde deyim bilin Hitler yehudileri katl etmeyib hettda 1933 Israyilin filistinde kurulmasi ucun gemilerle 50 minden cok yehudini sag salamat filistine gondermis, katil etdiyi yahudilerin hitlerden istedikleri ihtiyar xeste yehudilerin oldurulmesidi, STALIN Hitlerden cok yahudi katletmis . Amma stalinin ismi duyulmaz.

Eziz ve Boyuk Turk milletim biz bir birimizi sevmeli , ucaltmali, destek etmeliyik ki, guclu olak, turk olmuyan milletlerin karsisinda Turku alcaltmaga koymayak, sexsi dusunmemeli milli mefkure, milli suurla dusunmeliyik, orenek- bir evim var kiraye verirem 5000 tl bir arap ya bir baska milletden gelib bene o evi kirayesini 7000tl verir ki yarin bene ver, eyvallah yarin gelir bene para vermeye ben soyleyirem ki, evi verdim, hemin adam nasil diye sorur, ben de- verdim deyirem, hemin adam kac paraya verdin deyir, ben de 4000tl –ye deyirem, adam caskin bene soyleyir nasil ben sene 7000tl verirdim sen nasil verdin 4000tl-ye ? ben - evi bir Turk istedi bende verdim kendi milletime, ben baska milletden 7000 tl kazanmakdansa kendi milletime kazancim az olsun amma kendi Turkume vererem. Tesuf ki , bu gun Turkiyede ev kirayecileri araplara , suriyelilere fiyati baha verir amma kendi milletinin o keder parasi yok diyen Turk kardesine vermir bu turk milletinin milli suurunun , milli dusuncesnin, milli mefkurenin yoklugundandi. Hatay ATATURKUN son feth-I bu gun suriyeliler soyleyir biz geri aldik, Ruslar parayla torpaklar alir antaliya bolgesinde, yahudiler bodrum , mugla, ege Suidi krali parayla alir saray tikdirir, efendiler Bizde Azerbaycandada oliqark memurlar , digger milletden olanlar parayla torpaklari alib mulk edirler. Yani demeyim o ki, bu cok tehlikeli bir is devlet ucun de , millet ucunde. Her kes iyi dusunmeli bizden sonar gelen genc milletimize nasil bir devlet burakib gedeceyik. Ne arap, ne Fars, ne Rus, ne Filistinli benin kardesim deyildir, hic olmamisdirda, benim canimda Kardesimde kendi kanimdan olan oksuz Turkumdur

Bu milli mefkure bu milli suurdu.

Saygilarimla Reis DIFAI.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum