Partiye Göre Oy Verme Dönemi Bitti

30 Mart yerel seçimlerine yaklaşıyoruz. Siyasi partilerin belediye başkan adayları çalışmalarına başladılar ve şu günlerde çalışma ekiplerini seçme adına belediye meclis listelerini hazırlıyorlar.

Belediye başkanı, şehrin emin kişisi, emin insan, yani bu günkü anlamıyla seçilmiş belediye başkanı, şehrin imarından, turizminden, çöpünden, suyundan, çevresinden ve o yerleşim yerinde yaşayanların refahından sorumlu, şehrin en ücra köşesinde yaşayan insanının derdiyle dertlenen kişidir.

Belediye başkanı, “protokol adamı” değil, “şehrin lideri” olmalıdır. Evrak üzerinde başkanlık yapan, ay otuz gelsin maaş, makam-mevki uğruna saltanat süren, belediyenin gelirlerini car-cur ederek peşkeş çeken olmamalı.

Belediye başkanı olan veya olacak kişi öncelikle belediye gelirlerini artırarak toplum yararına harcamalı. Zira belediyecilik sadece çöp toplamak, su akıtmak vs rutin çalışmalarla gününü gün etmek değildir. Hizmet projeleri hazırlamalı. “Yıldızları, güneşi” vaat edip, seçildikten sonra “olmadı işte” diyerek çamura yatmamalı.

Yerel seçim süreci içersinde siyasi partililerin belediye başkan adayların seçim çalışmalarını gözlemliyoruz.

Kimileri yaptıklarını yapacaklarının teminatı olarak gönül rahatlığıyla gösterebiliyor. Ve ardından birbirinden güzel hizmet projelerini seçmenlerine anlatıyor. 

Bazıları ise hizmet projeleri yerine sadece mazeret üretiyorlar. Eleştiriyor, ona buna iftira atıyorlar. 

Aydın halkı başka aday üzerinden yalan siyaset yapılmasını istemiyor, belediye başkanı seçildiklerinde yapacakları çalışmaları en ince detayına kadar anlatarak oyunu almak için ikna etmelerini bekliyor. Yerel seçimlerde partiye göre, ideolojiye göre oy verme devrinin çoktan geçtiğini planlara, projelere ve aday ve ekiplere destek verilmesi gerektiğini gayet iyi biliyor.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ… 

Yine seçilmenin ikinci önemli kriteri ise ekiptir. Şu günlerde belediye başkan adayları çalışma ekibi yani belediye meclis üyesi listelerini yapmaktalar. 

Belediye meclis üyeliği önemli bir görev. 

Tabi ki bu görevin hakkını verirseniz. 

Meclis üyeliği partilere güç kazandıran bir unsur olmakla beraberinde kentin geleceği için önemli kararlara imza atarlar.

Çalışan bir belediye meclisi belediye başkanının daha aktif olmasını sağlar... 

Evet, belediye meclis üyelerinin görevlerinden birkaç örnek vermeye çalıştım. 

Herkesin kendini seçilecek yerde görmek istemesi nedeniyle belediye başkan adayları belediye meclis üye listesini yaparken birçok zorluklar çekiyor.

Ekibiniz; Devletine bağlı, namuslu, çalışkan, dürüst, hemşerilerini ve memleketini seven, geçmişinde en ufak bir gölge olmayan, haddini bilen, emanete hıyanet etmeyen insanlardan oluşmalıdır. Başkan adayları özellikle liste başlarında olanların yerel yönetim konusunda bilgi ve birikimine sahip olmalarına dikkat etmelidir. 

Bizim bütün belediye başkan adaylarından beklentilerimiz bunlar.

Umarım adayların hepsi kalitesi yüksek, çalışkan, üretken bir ekip çıkmasına neden olurlar.

Bunu kentimiz için.. geleceğimiz için.. çocuklarımız için.. torunlarımız için.. istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum