Seçimler nasıl okunmalı

1-İyi okumak lazım bu sonucu.

Öncelikle "esenlik gelsin/uğur olsun" diyorum yurdum yurttaşlarım ve tüm canlar için.

At gözlüklerimizi şöyle bir köşeye koyalım önce. Aydın gözlerle bakıp, aydın yüreklerle okuyalım, iç savcımızı, iç müftümüzü ve iç hâkimimizi göreve davet edip, ön yargısız, öz yargıyla.

2- Seçimin galibinden başlayalım mesela!

Bireysel performansının - kişilik özelliklerinden kaynaklı - hakkını vermek lazım bir kere.. Son yılların, toplum psikolojisini en iyi okuyan ve yönlendiren lideri olduğunu peşinen kabul etmek gerek Cumhurbaşkanı'nın.

Uzun vadeli hedeflerinin bilincinde olduğu için, dönemsel çöküşleri son derece rahat kabul edip, - insan özellikli yanılabilirlik- formunda sindirip, ifade edip, avantaja çevirdiğini çok iyi görmek gerekiyor. Siyasi dehasını, öykündüğü kişiyi de iyi gördüğümüzde yadsımamak gerek bence.

Ve muhaliflerinin tutanaklarının, yurdum insanının yumuşak karnını bilinçli ya da bilinçsiz sürekli yumrukladığının farkında ve bu büyük kozu/eli iyi oynuyor, oynadı da yine.

Örnek mi?

Seçim öncesi yasaklasaydı Demirtaş' ın adaylığını, İnce'yi suçlayamayacaktı mesela, PKK yandaşlığıyla. Oysa vatan hainliğinden yargıladığın birinin, erkin başı olarak Cumhurun başkanlığına aday olamayacağının kararı, iki dudağının arasındaydı.

Ve Bahçeli kozunu/zorunluluğunu çok iyi değerlendirdiğini görmek gerekiyor. Her şeyin en zora sardığı, çift taraflı ihanete maruz kalma noktasında en iyi hamlesiydi Bahçeli'yle mutabakat.   

Zorunlu olduğunu bilmesine rağmen "millet menfaati noktasında işbirliği" olarak, hanesine çok iyi kaydettirdiğini görmeli artık.

Ve İnce'nin, klasik ℅ 20’lik Atatürk oylarının emeğe endeksli yeni bir CHP yaratmaya yetecek zamanı olmadığını, eğer İnce, zaman kazanırsa CHP'nin sözüm ona köşk sakini elitlerinin silkinip halka ineceğini görmesinden dolayı erken seçime razı olduğunu iyi okumalı.

Ve daha birçok şeyi, çok iyi okumalı geleceğin, çağın önünde giden Türkiye'si için.

3- Bu seçim sonuçlarını birileri de çok iyi okumalı bence.

Bu ülkede HDP, bu gün için bu oyu almışsa, bunun mecliste çoğunluk olarak var olup, AKP'nin meclis çoğunluğuna engel olmak için kendisine verildiğini bilmeli ve iyi değerlendirmeli bence…

İlk seçimde aldığı oylar sonucunda meydanlarda " intikamı alınacaktır....." sözleriyle Türk askerine kin/kan kusan dişilerini unutmadı bu ülke, unutmayacak da. Kaldı ki Demirtaş, üstün liderlik vasıflarına rağmen bu özelliğini Vatan millet birliğine yansıtabilseydi keşke kendisine giydirilmeye çalışılan, ırkçı mintanından soyunup.

Ve Kürt kardeşlerimiz, kendi üstlerinden, emperyalizmin vatanımızı bölme oyunlarının oynanmasına izin vermemek adına uyanması, dik durması ve yine kullanılmasına izin vermemesi gerekiyor artık.

3- Tabanından gelmeme/ kendi ülkücülüğümün içeriğini ( Türk Müslüman/ iyi insan) bilmemden kaynaklı, gönlümü kopardığım MHP’de, son dönem gerek üst yönetimin, gerekse üst aklın, yanlış seçim ve taktiklerinin yanında yer almasına rağmen, kendisine "Vatan Aşkı" adına teveccüh gösterildiğini bilmesi gerekir.

Elbette ben siyasetçi değilim ve inceliklerini/ hesaplarını da bilmem, ancak inandığım şu ki, ülke yıllardır iki ihanet grubunun çemberindeyken, daha şeffaf ve daha tabansı bir tavırla siyaset yapmalı, kendi içinde bölünmeye izin vermemeli, bölündüğünde de kullandığı bu çatkan dili kullanmamalıydı diye düşünüyorum.

4- Ve CHP,

En iyi okumayı CHP yapmalı bence!

Evet CHP Atatürk'ün, vatanın bölünmezliğini, halkın omuzlarında yükselecek toprağın efendilerini öncelediğini, bayrak yapan bir partiyken, çapsız -yönlendirik liderlerle, halka tepeden bakan, hiç bir proje üretmeden, umut vadetmeden, gençlerin her adımını ketleyip, kemik yapıyla hantal " tut kaka" cılığı benimseyen bir parti durumuna gelmişti. Ve ilk kez İnce' yle beraber bir ivme yakaladı ve halka evrildi şükür.!

CHP tabanı, belki de ilk kez emeksiz yemek yenemeyeceğini, halka tepeden bakarak solcu/ burjuva işliğiyle halkın partisi olunamayacağını, İnce'nin bu cevval çıkışı ve sinerjişiyle farketti.

Umarım ki Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın dediği gibi Muharrem İnce varlığından kurtulmak adına aday göstermemiştir İnce' yi ki o zaman sadece CHP’ye değil halka da yazık olur, bunca umar üretmişken yeni bir CHP olgusunda.

Ve umarım ki CHP tabanı, bu seçimleri "son yenilgi" kabul edip yine köşelerine çekilmezler de, bu ulusal uyanmayı İnce'nin kimliği, zarafeti ve umarıyla, bu ülkenin geleceğine talip, çalışkan, vatansever, insanların giyim kuşam ve yaşam biçimlerine saygılı kadrolarla yollarına devam ederler.

5- İYİ Parti'ye gelince, üzerine atfedilen "fetöcü" yaftasıyla, her ne kadar önü kesilmeye çalışıldıysa da, eski yol arkadaşlarının son derece çirkin hitap ve tutumlarına rağmen, ülkenin geleceğine imza atacağını umuyor ve düşünüyorum, yolu açık olsun Merak Akşener'in.

6- Son olarak:

“Ülkem ve dünya adına, esenlik getirsin bu seçimler.

Ülkem, kendi içinde esecek barış rüzgârlarını tüm dünyaya taşısın. Allah yâr ve yardımcımız olsun” diyorum.

Barış huzur ve güvenlik noktasında, azami gayreti göstererek, bu çok önemli seçimi gerçekleştirmemizi sağlayan/ katkı koyan/ uygulayan tüm yönetici ve görevlilerle birlikte ülkedaşlarıma, şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum.

Rabbim, insanlığı korusun ve yüceltsin insana rağmen.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.