Siyaset, İhanet ve Kahpelik

Aydın’ın büyükşehir olması ile birlikte Aydın İl Özel İdaresi kapanarak görev ve sorumlulukları personelleri ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. İl özel idaresine ait araç-gereç ve taşınmazların kime verileceği ise Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım başkanlığındaki Devir Tasfiye Komisyonu karar verecek.

İl özel idarelerinin kapanmasının ardından, belde belediyelerde ve köylerde hizmetin aksamaması için Devir Tasfiye Komisyonu hizmeti engelleme ve aksatma noktasında olmamalıdır.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın büyükşehir olma kararının ardından il belediyelerine verilen büyükşehir belediyesi yetkisi ile hazırlıklara başladığını biliyoruz. Hizmetin aksamaması için sık sık büyükşehir belediyesinin görev ve sorumluluğuna verilen kurumların tüm varlıkları ile birlikte devredilmesi çağrısında bulunuyor.

İHANET

Başkan Çerçioğlu’nun çok önemsediği konuların başında jeotermal geliyor. Çerçioğlu’nun hayali elektirk üretmek, kenti jeotermalle ısıtıp-soğutmak ve seracılıkta kullanımı ile birlikte kent ekonomisine katma değer sağlamak. Bu nedenle uzun bir süredir Çiftlik jeotermal sahasının belediyeye verilmesi konusunda mücadele veriyor. Aydın halkının parası ile alınan sahanın Aydınlıların olması yönünde kararlı tutumunu aralıksız sürdürüyor. İstiyor ki jeotermal enerjiden Aydın halkı yararlansın. Sahanın belediyeye verilmemesini “Aydın’a yapılacak en büyük ihanet” olarak görüyor.

ÇERÇİOĞLU’NUN İKİ İSTEĞİ

Bu noktada Çerçioğlu’nun komisyondan iki önemli isteği öne çıkıyor. Bunlardan birincisi Çiftlik jeotermal sahasının belediyeye verilmesi, ikincisi ise görev ve sorumluluğu büyükşehir belediyesine bırakılan kurumların tüm varlıkları ile birlikte belediyeye devri.

İşte bu nedenle 30 Martta kapanacak olan il özel idaresinin bütün görev yetki ve sorumluluklarının da büyükşehir belediyesine geçecek olması sebebi ile Aydın mülki hudutları içerisinde vatandaşlara verilecek hizmetlerin aksamaması için komisyonun öncelikle İl Özel İdaresinin ve Aydın Belediyesinin taşınır taşınmaz malları ile personelin paylaştırılması görüşmesinin öne alınmasını istiyor.

VALİ YARDIMCISININ TEPKİSİ HOŞ DEĞİL

Ancak vali yardımcısı Çatmadım’ın “muhatabım siz değilsiniz ben devletin bürokratıyım” şeklinde sözleriyle toplantıyı terk eden beklenmedik bir tavrı ile karşılaşıyor. Yaşananları Çerçioğlu’nun yazılı açıklamasından anlıyoruz ve valilikten bu olayı yalanlayan bir açıklama da gelmediğini de hatırlatmak istiyorum.

Bir vali yardımcısının, seçilmiş bir belediye başkanına “muhatabım değilsiniz” demesini hoş karşılamak mümkün değil.

Okurlarım ve beni tanıyanlar bilir ki yanlışı kim yaparsa yapsın, eleştirmekten çekinmem…Ama yanlış yaptığım, yanlış anladığım bir şey olursa da özür dilemekten utanmam…Şükür ki şimdiye kadar özür dilemek noktasına gelmedim…

Aydın’da doğan Aydın’ın hakkını ve hukukunu korumaya çalışan biri olarak tekrar söylüyorum bu kente hizmet gelmesini engellemeyelim, birlikte daha güzel ve çok hizmet yapmaya çalışalım… Hizmetin aksamasını sağlamak ve aksattırmak bu kente, halka ihanettir…

Lütfen bunu yapmayalım…

Dilerim bu anlayıştaki atanmış ya da seçilmişler yanlıştan dönerler…

Çünkü koltuklar hizmet için, engellemek için değil…

***

FAİLİ BELLİ KAHPELİK

Yaşamış olduğum çirkin saldırıdan ötürü geçmiş olsun dileklerini ileten, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’a, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, Milliyet gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Türkmen’e, AK Parti, CHP, BBP, İşçi Partisi Aydın il örgütleri adına arayan değerli dostlarımıza, STK başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Karşılaştığımız kahpe saldırı nedeniyle sevinçten ellerini avuşturanları da önce Allah’a sonra halkımıza havale ediyorum. Olayın faillerinin gerekli cezayı alacağı inancıyla bu tür olayların bir daha hiçbir basın mensubu arkadaşımızın yaşamamasını temenni ederim.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum