Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Son gelişmeler

Ülkemin kara deniz sınırları içinde Doğal gaz bulundu. Vatana millete hayırlı olsun. Gerçekten faydalı olacak bir gelişme. Allah razı olsun bulandan, buldurandan, çıkarmak için çaba harcayandan emek verenden, milletin kullanımına sunmak için her türlü engele göğüs gerenden. 

Enerji, hepimizin ihtiyacı ve onsuz bir hayat düşünülemez. Ancak her şeyden çok daha önemlisi, doğal çevremizin korunmasıdır.  

Giresun ilimiz ve çevresinde sel felaketi yaşandı an itibari ile ölen vatandaşımızın sayısı 7 ye yükseldi. Allah daha çok artmasından hepimizi korusun. 

Enerji elde edeceğiz diye, derelerin sularını bir boru ile çevrim santrallerine aktarmaya kalktınız. Derelerin yataklarını suyu kontrol altına aldık diye, kapattınız, imara açtınız sonuç felaketle bitti. 

“Her dere yatağına kırk yıl sonra dahi olsa döner” diye bir eski söz vardır. Belediyeler kazanç temin etsin diye, dere yataklarını sözüm ona basit bentlerle ıslah ettiğimizi zannettik ve imara açtık.  Milyarlarca zarar orta ya çıktı. Hadi o parayı zaman içinde kazana biliriz de, Ya ölen vatandaşlarımız nasıl geri gelecek. 

Efendiler, bu dünya nimetleri aklımızı aldı, doludizgin hepimiz kendi sonumuza doğru yol alırken, yaratanın yaratılış kurallarını da çiğniyoruz. Dünyanın dengesini bozan girişimlerde bulunuyoruz.  

“ Efendim ben vatandaşıma yardımcı olmak için, onun yararına kararlar alırken, onların istekleri doğrultusunda izinler verdim.  Şimdi suçlu biz mi olduk diyen” yetkili, amir memur, bakanların konuşmasını duyar gibiyim. 

Evet, suçlu sizlersiniz. Vatandaşlar en kolay ve kendi çıkarına çözümler isteye bilirler. Sizler seçilmiş ya da atanmışlar; onların düşünemediklerini düşünmek, onların göremediklerini görmek, onların senelerce sonra başlarına gelecekleri, engellemek zorundasınız. Çünkü sizler yetkili yerlerde bilgi birikimli ve ileri görüşlü olmak zorundasınız.  

Oysaki sizleri uyaran, binlerce çevreci ve ileri görüşlü insanların girişimleri de vardı. Eylemleri de vardı, uyarıları da vardı. Dinlemediniz, gücünüze, iktidarınıza ve kolluk kuvvetlerinin emrinizde olmasına güvendiniz. 

Çamura battınız efendiler. Bu çamura batma işinde bu can ve mal kayıplarında sizin dahliniz var. Sizin cebinize giren üç kuruş için hem ülkemizin, hem insanlarımızın, hem dünyamızın kanına girdiğinizi göremiyorsunuz. 

İki adım ötenizi göremediğiniz yetmiyormuş gibi insanımıza “Bu bir doğal afet ne yapabiliriz ki?” diye soruyorsunuz. Sormayın efendiler, Bela, afet, geliyorum diye bağırırken, bilim adamları, her fırsatta sizleri,  uyarırken; onların söylemlerini konferanslarını bir yerlerinize dinlettiniz. 

Muhakkak ki bu felaketler insanoğlu için bir ders ve uyarıdır. Önemli olan, Devlet adamlığı, felaketleri yaşamadan engelleyebilmek ve felaketin gele bileceğini göre bilmek sanatıdır. 

Gelelim JES’lere…

JES’ler yasaklanamaz. Yasaklanması da doğru değildir. Enerjisiz bir ülke, bir yaşam düşünemeyiz artık. Kanunlarını kanun hükmindeki karaları; çevreye zarar vermeyecek şekilde  çıkardığımızda, JES’ler, hayatımıza katkı sağlar. Nasıl mı? “Re enjeksiyon yapmayan kuyu sahipleri önce hapisle cezalandırılır. Tekrarı halinde kuyusu kamulaştırılır.” 

Her konuda yasaları, bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile değiştire bilen, Tek başkan, Tek Lider, Saygı değer Dünya liderimiz, yukarıdaki koyu renkli kararı yayınlayamazlar mı acaba? 

Yayınladıkları zaman yandaşlar mı rahatsız olur acaba?  

Bir dahaki seçimlerde oy vermezler mi kendilerine? 

Çok mu zordu kara deniz bölgesindeki Hidro Elektrik santrallerini çevreye zararsız halde yapmak, yoksa birazcık daha pahalı mıydı?  

Çok mu zor Jeo termal Enerji santrallerini çevreye zararsız halde yapmak, Re enjeksiyon konusunda yaptırım kararları vermek, yoksa biraz daha mı pahalı idi? 

Bu Milletin aklıselimi olan insanları, bu soruların cevabını biliyor efendiler. Siz artık, Bu Milletin canı ile kanı ile sağlığı ile oynayamazsınız.  

Sağlık denince, kovit 19 tekrar hareketleniyor. Allah korusun, tedbirler yetersiz kalmaya başladı. Siz yine vatandaşın üzerine atacaksınız bunun suçunu da. Yok, maske takmadı, yok mesafeyi korumadı, yok hijyene dikkat etmedi.  

Efendiler karşılıksız bastığınız Yüz Elli Milyar TL’nin, Elli Milyar TL sini; memur amir, çalışan, emekli dışında kalan, işini kaybeden. İş erini kapatan, çalışamayan gelirleri duran, Beş Bin Aileye, Beş ay boyunca, İki Bin TL yardım etseydiniz sorunu çözerdiniz. ( Elli Milyar TL yapar bu yardımın tamamı) 

Siz ne yaptınız? Otelleri, tatil yerlerini açtınız. Şimdi Üniversiteler uzaktan eğitim yapacak, belki de orta ve ilköğretim açılamayacak. 

Sizler var ya, sizler ya iki adım ötenizi göremeyecek kadar, safsınız, cahilsiniz. Ya da Bu milletin geleceğine dinamit koyacak kadar …

Ülkelerin geleceği, sadece polisiye tedbirlerle korunamaz. 

Onlarca polis teşkilatı ve kendinize özel ordu da kursanız, Bu Cennet ülke böyle korunamaz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.