Son sözü İYİ Parti söyleyecek!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, sağlık sorunları yaşadığı sırada “Gereğini yap” diyerek istifaya çağırdığı Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in hayata veda etmesinin ardından yeni başkanı seçmek için gözler Söke’ye çevrildi.

Yeni başkanın kim olacağı merak konusu olurken, vefat eden belediye başkanın yerine geçecek ismi belirlemek için Söke Belediye Meclisi’nde seçim yapılacak. 14 Haziran Çarşamba günü toplanacak meclis, kendi arasında kapalı oylamayla yeni başkanını seçecek.

Bu kapsamda CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti. Konu Levent Tuncel’in yerine kimin aday yapılması gerektiği oldu.

Toplantı Söke’de devam etti. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan ve Evrim Karakoz, İl Başkanı Hikmet Saatçı ile CHP’li 15 meclis üyesinin katıldığı toplantıda 11 meclis üyesi, Çerçioğlu’nun da desteklediği “Mustafa İberya Arıkan,” 4 üye de “Veli Devrim Yerli” dedi.

Söke Belediye Meclisi 31 kişiden oluşuyor. 2019 yerel seçimlerinin ardından meclis, 15 CHP, 6 AK Parti, 6 MHP ve 4 İYİ Partili üyeden oluşuyor. Bu Meclis dağılımına göre kilit durumda olmasına rağmen İYİ Parti yok sayılmıştı. İYİ Partili 4 meclis üyesinin dengeleri değiştirebileceğine işaret eden CHP’li meclis üyesine Başkan Çerçioğlu üstenci bir dille; “İYİ Partilileri Ankara’da hallederiz” diye cevap verdi.

Oysa o toplantıya İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner ile 4 İYİ Partili meclis üyesi davet edilmeliydi. 2019 seçimlerine CHP-İYİ Parti ittifakı ile girildi. Büyükşehir dahil olmak üzere çok sayıda belediyeyi İYİ Parti oyları ile kazanan CHP, İYİ Parti’yi dikkate almadığı gibi, Recep Taner’i yok sayarak, işi ‘Ankara’da çözeriz’e getirdi.

Peki, Çerçioğlu Ankara’da neyi, nasıl çözecek?

Hesap şu:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ikna edilecek. İYİ Partili 4 meclis üyesi “tıpış tıpış” sandığa gidip “Mustafa İberya Arıkan” diyecek.

Bu hesap tutar mı?

Görüştüğüm İYİ Partililere göre tutmaz.

Genel Başkan Akşener’e ulaşamayınca, İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş’ı arayan CHP yöneticisi, “Yetki il teşkilatımızda” cevabını alınca CHP ile İYİ Parti arasında mekik diplomasisi başlatıldı.

CHP’li yöneticiler anlaşmanın yollarını arasa da İYİ Partililer Başkan Çerçioğlu’na çok kızgın. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi HDP kontenjanından 170 personel, daha önce de 1 daire başkanı atayan Çerçioğlu’nun İYİ Parti’ye dirsek gösterdiğini, 1 kişiyi bile istihdam etmediğini söylüyorlar.

“İYİ Partili 4 meclis üyesi tıpış tıpış sandığa gidip, ‘Mustafa İberya Arıkan’ demez” diyen de var, “boş oy kullanılsın,” hatta “Cumhur İttifakı adayı desteklensin, yaklaşık dokuz ay sonra yerel yönetimlerin seçimleri için ders olsun” görüşünde olan da var.

Bir partili konu ile ilgili şu cümleleri kurdu:

“İYİ Parti kendi yol haritasına göre karar alabilmeli. AK Parti karşıtlığı bir yere kadar, zaten CHP’nin tavrı da bu, ‘nasıl olsa desteklerler AK Parti’ye gidecek halleri yok ya’ diyorlar. Bizim için ‘ha CHP ha AK Parti’ diyebilmeliyiz. Gücümüz oranında temsil edileceğimiz taraf bizim taraf olmalı. CHP kuyruğu oldunuz imajını yıkamaz isek gelecekte işimiz daha da zorlaşır. Artık her fırsatı değerlendirme zamanıdır.”

Şu iddia belediye başkanlığının çantada keklik olmadığını gösteriyor:

“Çerçioğlu İYİ Partili meclis üyelerini ikna etmeyi bıraksın, CHP’li meclis üyelerine baksın. Sadece iyi Parti’de değil, CHP’de de Mustafa İberya Arıkan rahatsızlığı var. Söke’de savcılık yapması dışında ilçeyle bir bağı olmayan Arıkan’a CHP içinden de boş oy çıkabilir.”

Sonuç olarak;

CHP’lilerin kafası karışık!

Sökeli biri yerine, Ödemişli “Mustafa İberya Arıkan” isminin dayatılmasına karşı çıkıyorlar.

Son sözü İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner söyleyecek. Kimi işaret ederse o başkan seçilecek. Bunun kararı Pazartesi günü yapacakları toplantıda verilecek.

Pazarlıklar devam ediyor. Çerçioğlu, Çarşamba gününe kadar istediği ismin başkan seçilmesi için her yolu deneyecek. Her türlü tavizi verecek ama tehlike şu:

“Oylama gizli olacak.”

Görüştüğüm İYİ Parti kaynaklarından edindiğim izlenimlerime göre;

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.”

Konu takibimizde olacak.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum