Telekom’un halleri

Değerli okurlar Türk Telekom’la tanıştığım yani hizmet almaya çalıştığım on beş yıl süreyle doğru dürüst bir hizmet alamadım.

Hizmet alamadığım konular hakkında bu sütunlardan Telekom’un olumsuzluğu hakkında en az üç veya beş defa yazı yazmışımdır.

 Aydın’da bir gazetede köşe yazarlığı yapıyorum. O nedenle bilgisayarımı yazın Kuşadası’na ekimden sonra da Aydın’a naklediyorum. Tabi bu nakillerden Telekom benden her nakil için 36 lira ek masraf alıyor.

Kuşadası’na nakil yaptırdığım zaman Aydın’daki telefonu donduruyorum. Dondururken görevli arkadaşa bu dondurmalardan benden ek ücret falan istenmeyecek değil mi? diye soruyorum. Görevli arkadaş da “hayır ek ücret falan alınmayacak” yanıtını veriyor.

Ama buna rağmen her dondurduğum telefona aylık iki lira ek ücret alınıyor. Bu iki liranın önemi yok ama Telekom yetkilisi bu husus da yalan beyanda bulunabilir mi? Bunu bir türlü anlayamadım.

Aydın’da bir arkadaşımla bu konuları görüşürken bana bir öneride bulundu. “Ağabeyi sen buradaki veya Kuşadası’ndaki telefonun birini kapat ya buradaki telefonunu veya Kuşadası’nda ki telefonu kullan iki telefona para vermemiş olursun” dedi. Bu olur mu? Diye ısrarlar sordum. Arkadaş da “ben öyle yaptım birini kapattım bir telefon kollanıyorum sende öyle yap” diye öneride bulundu.

Bunun üzerine Telekom çarşı Müdürlüğüne gittim. Sıra numarası alarak bekledim.

Sıram gelince görevli arkadaşın yanına girdim. Sorunumu uzunca anlattım. Tek telefonun taşına bileceğini birini daima kapatmak istediğimi görevli arkadaşa uzunca anlattım.

Görevli de bunun mümkün olduğunu bir telefon üzerinden nakil yapılabileceğini söyledi.

Bunun üzerine Aydındaki telefonumu Kuşadası’na nakil yapılmasını Kuşadası’ndaki telefonunda görüşmelere ve diğer etkinliğe tamamen kapatılmasını rica ettim.

Görevli arkadaş da Kuşadası’ndaki telefonu tamamen kapattığını beyan etti. Teşekkür ederek ayrıldım.

13.05.2019 günü Internet ve telefon borcumu yatırmak için Telekom’a vardım. Yüz küsur liranın üzerinde olan borcumu yatırdım. Veznedeki görevliye Kuşadası telefonu kapandı orada öyle görünmüyor mu? Diye sordum. Veznedeki görevli hayır Kuşadası’ndaki telefon açık görünüyor kapanmamış dedi. Tekrar görevli arkadaşın yanına gittim adadaki üzerime kayıtlı olan telefon kapanmamış dedim. Görevli baktı evet kapanmamış hemen kapatıyorum dedi.

Aradan iki saate yakın bir zaman geçti telefonu nakleden ve bana Inter durumlarını inceleyip yardımcı olan görevli telefon etti. “Mehmet Bey sizin Kuşadası’ndaki telefonun 2020 yılı ağustos ayı sonuna kadar dondurma veya uzatma olduğundan Kuşadası’ndaki telefonunuzu kapatamıyoruz. Üçyüz lira bir borç çıkıyor eğer kapatırsanız bu üç yüz lirayı yatırmanız veya 2020yılı sonuna kadar beklemeniz gerekiyor.

Görevli arkadaşa ben ne zaman uzatmışım nerede yapılmış bu işlem diye sordum.

Görevli 2017 tarihinde Kuşadası Telekom müdürlüğünce uzatılmış ve sözleşmeye imzalamışsınız.

Telekom müdürün makamına çıktım müdüre hanıma durumu anlattım. Yardımcı olmasını rica ettim. Müdüre Hanım sözleşme imzalamışsınız yapacak bir şey yok ya bu parayı ödeyeceksin veya 2020 yılı sonuna kadar gelecek telefon ücretini ödeyeceksiniz.

Kuşadası Telekom Müdürlüğüne gelip görevli memura sordum. Bana sizin buradan sözleşme imzalatmışsınız ne zaman imzalamışım kim imzalatmış öğrenmek istiyorum.

Görevli memur 2017 tarihinde buradaki memur arkadaş imzalatmış. Siz de imzalamışsınız.

Değerli okurlar memur veya görevli telefonunu altı ay donduruyorum deyip önüne kedi tırnağı gibi bir sürü yazı koyup imzalamanızı istiyor. Sende inanarak güvenerek imzalıyorsun. Hiç altı aylık dondurma 2017 den 2020 yılının sonuna kadar dondurulur mu? Hiç sorulmaz mı? Telefonunu 2020 yılı sonuna kadar donduruyoruz denmez mi?

Kuşadası Telekom’da bir görevliye sordu m ne yapmamız gerekiyor diye bana verdiği cevap çok enteresan “Parayı öder istersen sonra gider mahkemeye verirsiniz” diye.

Telekom’un karşısında aynı hizmetleri veren başka bir kurum olsa idi burayı beğenmeyen oradan hizmet alırdı. Tek tüfek olduğundan istediği gibi at oynatıyorlar.

Telekom’dan hizmet alacak olan müşterilerin çok dikkatli olmalarını önlerine konacak evrakları mutlaka okumalarını tavsiye ederim.

Yoksa benim gibi mağdur olursunuz.

Bu Telekom’dan yakanızı kurtaramazsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.