Türk Büro Sen Genel Başkanı Yokuş, Aydın’da Erdoğan ile Bahçeli’yi Eleştirdi

Türk Büro Sen Genel Başkanı Yokuş, Aydın’da Erdoğan ile Bahçeli’yi Eleştirdi

Aydın’da bulunan Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, AK Parti iktidarını topa tuttuğu konuşmasında, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hem de MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen üyeleri Aydın il temsilciliğinin düzenlediği yemekte buluştu. Programa Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Türk Büro-Sen Aydın şube Başkanı Mehmet Kamil Taşkır, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca ve Türk Büro-Sen’in çok sayıda üyesi katıldı. AK Parti iktidarını topa tutan Yokuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdi.

mehmet-kamil-taskir-002.jpgTürkiye Kamu-Sen'in sendikacılık yaptığını belirten Türk Büro-Sen Aydın şube Başkanı Mehmet Kamil Taşkır, diğerin sendikacılık dışında her şeyi yaptığını öne sürdü. Taşkır, ‘Sendikalardan bir terör örgütüne bulaştı, örgüte yataklık yapıyor. Bir diğer sendika ise siyasi iktidarla geldi, sözde gol atmak derdinde’ dedi. Türkiye Kamu Sen’in liyakatli, ahlaklı ve kişilikli çalışanların bir araya gelmesini desteklediğini kaydeden Taşkır, bir sendikanın Kürtçe takvim bastırarak Güneydoğu illerinde dağıtmasını eleştirerek, sendikayı terör örgütünün söylemini kullanmakla suçladı.

ridvan-naci-devli-002.jpgNihal Atsız’ın ‘Kahramanlık’ isimli şiirini okuyarak konuşmasına başlayan Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, “Kahramanlık yüzsüzlük belgesini yüzsüzlerin yüzüne fırlatabilmektir. Kahramanlık herkesin ezildiği bir dönemde korkmadan, eğilmeden dik durabilmektir kahramanlık. Sizler birer kahramansınız. Sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum’ diye konuştu. Sendikalarını güven kapısı olduğunu ifade eden Devli, değişik nedenlerde sendikalarından ayrılanların kapılarını çalmaya başladığını söyledi.

“NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE SÖZÜNDEN RAHATSIZ OLAN KANSIZLAR”

fahrettin-yokus-(2).jpgDevli’nin konuşmasının ardından kürsüye gelen Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, AK Parti iktidarını topa tuttu. Yıllardır güzel şeyler söylemek istediklerini kaydeden Yokuş, “Ülkede hukuk, adalet yok! Yarınlara umut yok! Can güvenliğimiz yok! 14 yılı aşkın bir süredir siyasi iktidar ülkemizi yönetiyor. Bu süre içinde milletimiz iktidar sahiplerine yüzde 50 civarında oy verdi. Bu iktidar elbette güzel hizmetler de yaptı. Köprüler, yollar yaptı ama kuru kuruya yapılan yolların, köprülerin kırılan kalpler karşısında, ötekileştirilen vatandaşlar karşısında hiçbir değeri olabilir mi?  O köprülerden geç geçebiliriz, o dar yollardan geçebiliriz. Biz birbirimizi kaybettik, sevgimizi kaybettik. Bugünkü iktidar eliyle Atatürk’ten cumhuriyette,  demokrasiye kadar bütün değerlere saldırılar oldu. “Ne mutlu Türk’üm diyene sözünden rahatsız olan kansızlar çıktı. Türk milletinin yüzde 99’u Müslüman’dır. Türk milletini aşağılayan kim varsa adı Müslüman da olsa onlar soysuzdur, imansızdır, kitapsızdır” dedi.

15 TEMMUZ’UN SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR

AK Parti iktidarını adaletsizlikle suçlayan Yokuş, “Adı adaletle başlayan siyasi iktidarın mahallesine, teşkilatlarına, kamu kurumlarına adalet uğramadı. Adalete hasret kalan kamu çalışanları oldu. Hukuka, liyakate ve adam gibi muameleye hasret kaldık. Önemli makamlara adına hizmet hareketi denilen melanet hareketin mensuplarını getirdiler, sonra 15 Temmuz ihaneti oldu” diyerek bütün bunların sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

‘AKP’NİN YARISI FETÖ’CÜ’

“Sayın Cumhurbaşkanı! Türkiye’yi bu hale siz getirdiniz.  Rahat uyuyabiliyor musunuz? FETÖ beni aldattı, Allah affetsin, kul affetsin demekle bu işten kurtulamazsınız. Affetmeyiz. Affetmediğimiz gibi hesap soracağız. FETÖ operasyonunu adam gibi yapın at izi ile it izini karıştırmayın. Bu FETÖ çetesiyle 12 yıl boyunca beraberdiniz. Beraber ıslandınız.  FETÖ’yü başka yerde arama, içinizde ara, kanında ara! Bir de kalkıp AK Parti’de FETÖ’cü yok diyorlar. 12 yıl boyunca aynı yatakta yattınız, beraber yediniz içtiniz, aynı kenefe işediniz. AKP’nin yarısı FETÖ’cü. Neden onlara dokunmuyorsunuz?”

MHP LİDERİ BAHÇELİ’Yİ ELEŞTİRDİ

Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulunda Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerine ilişkin yaptığı değerlendirmede isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Yokuş, “Anayasa cumhurbaşkanına dar geliyormuş. Biri de diyor ki, cumhurbaşkanını anayasa çizgisine getiremiyoruz. Anayasayı ona uyduralım. Garantisi var mı yarın bu bana yetmiyor derse ne yapacaksınız?” diye sordu. Aydın 24 Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz’ün “Olası bir referandumda bir eylem planınız var mı?” sorusuna yanıt veren Yokuş, ‘Benim bir tek oyum var. Referandumda hayır diyeceğim. Türkiye Kamu Sen üyeleri akıllıdır, gereğini yapar” dedi.

Bilindiği gibi yeni anayasa görüşmeleriyle ilgili konuşan Bahçeli, "Benim bir tek oyum var. Meclis'te de evet diyeceğim, referandumda da evet diyeceğim" demişti.

mehmet-kamil-taskir-003.jpgmehmet-kamil-taskir.JPGridvan-naci-devli.JPGfahrettin-yokus.JPG

turk-buro-sen-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum