“Yatak odası” davasından beraat çıktı

“Yatak odası” davasından beraat çıktı

Kamuoyunda “yatak odası” davası olarak bilinen, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde işe alımlarla ilgili bir haber nedeniyle hakkında açılan davada yargılanan gazeteci-yazar Servet Töz “kamu görevlisine hakaret” suçundan beraat etti.

Aydın Belediyesi eski başkan danışmanı Mehmet Küçükyumuk, “Her girip çıktığım ortamda Büyükşehir Belediyesinde kendisine hak etmedikleri yetkiler verilmiş iki erkek meclis üyesinin işe müracaat eden veya çalışmakta bulunan kadınlara evli-bekâr ayrımı yapmadan yemek ve daha ötesinde arsız ve de terbiyesiz teklifler yaptıklarını dinlemekten gına geldi. Bu zatların isimlerini de isterseniz yazarım. Sayın Başkan ne zaman müdahale edecek diye bekliyorum” şeklinde bir yazı kaleme aldı.

Küçükyumuk’un bu yazısını Eğitimci-yazar Hüseyin Asar, “Ben de merak ettim bu utanmazları şimdi” diyerek sosyal medya hesabında paylaştı.

Aydın 24 Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz, bu paylaşımları haber haline getirerek “Aydın BŞB'de yatak odasından geçmeyen işe alınmıyor mu?” başlığı ile yayımladı. Gazeteci Yalçın Yıldırım da aynı haberi gazetesinde yer verdi.

ŞİKÂYETÇİ OLDULAR

Bu haber üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden iş alan taşeron şirketlerde çalışan Karacasu Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Erdinç Gümüş’ün kızı Emel Gümüş ve CHP Karacasu İlçe Başkanı Cengiz Cumralı’nın gelini Hatice Cumralı’nın da aralarında bulunduğu 88 kadın şikâyette bulunarak Servet Töz, Yalçın Yıldırım, Mehmet Küçükyumuk ve Hüseyin Asar’ın cezalandırılmasını istedi.

FETÖ FİRARİSİNİN MEKTUBUNU DELİL OLARAK SUNDU

Aydın 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada yargılanan Servet Töz, “Hakkımda şikâyette bulunan şahısları tanımıyorum. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun FETÖ firarisi Erkan Karaarslan’ın sevgilisini belediyeye aldırdığı bilinmektedir. Mehmet Küçükyumuk’un yazısını okuyunca bu olay aklıma geldi. Kamuoyunu ilgilendirdiği ve haber değeri olduğu için bu paylaşımı gazetemde yayınladım. . Hakaret kastım yoktur ” diyerek Erkan Karaarslan’ın cezaevinden yazdığı ve “Benim Özlem’le epeydir süren bir ilişkim var. Onu bu süreçte kaybetmek istemiyorum. Onu en son Aydın’da genel sekreter yardımcısı yapmıştım” şeklinde yazdığı mektubunu delil olarak sundu.

AYRI AYRI BERAATLERİNE KARAR VERİLDİ

Duruşma hakimi müştekilerin şahsına yöneldiğine, onların onur, şeref ve saygınlığını hedef alarak yapıldığına dair delil olmadığı, fikir açıklaması ve kamuoyuna haber verme özgürlüğü çerçevesinde değerlendirerek Töz, Yıldırım, Küçükyumuk ve Asar’ın ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

ERKAN KARAARSLAN’IN MEKTUBU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ 

YARGIYA İNTİKAL EDEN O HABER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.