7 yaşındaki Pars, Güney Kutbu’nda Türk bayrağı açtı

7 yaşındaki Pars, Güney Kutbu’nda Türk bayrağı açtı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki Pars Danışan, özel izinle Antarktika’ya giderek önemli bir başarıya imza attı. Pars’ın, Güney Kutbu’na çıkan en genç Türk çocuğu olduğu öğrenildi.

İlkokul 1. sınıf öğrencisi olan Pars Danışan, buzullarda yaşayan hayvanlara olan merakı nedeniyle ailesinden kendisini Antarktika’ya götürmelerini istedi. Bu isteği karşısında harekete geçen baba Murat Danışan, İngiltere’deki firmalar aracılığıyla girişimlerde bulunarak çocukların normal şartlarda gitmesine izin verilmeyen bölge için özel izin aldı.

aw689947-02-1.jpg

Gerekli sağlık raporları ve belgelerin hazırlanmasının ardından anne Ebru Danışan ve baba ile birlikte yola çıkan Pars, yaklaşık bir hafta süren zorlu yolculuğun ardından Antarktika’ya ulaştı. Küçük kaşif, burada 14 gün boyunca buzullar ve bölgedeki hayvanları gözlemleme fırsatı buldu.

aw689947-07.jpg

Dünyanın en zorlu deniz geçişlerinden biri olarak bilinen Drake Geçidi’ni de aşan Pars, 10-15 metreyi bulan dalgalar ve saatte 100 kilometreyi aşan rüzgâra rağmen yolculuğu başarıyla tamamladı.

aw689947-09.jpg

Güney Kutbu’nda Türk bayrağı açan Pars Danışan, “Dünyamızı koruyalım, lütfen kirletmeyelim” mesajını vererek Türkiye’deki çocuklara selam gönderdi.

aw689947-13.jpg

Yolculuk sonrası Kuşadası’ndaki evine dönen Pars, hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Baba Murat Danışan, sürecin özel izinler ve hazırlıklarla gerçekleştiğini belirtirken, anne Ebru Danışan ise doğru planlama ile çocukların her ortama uyum sağlayabileceğini söyledi.

aw689947-06.jpg

aw689947-04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.