Ah Özgür Özel ah!..

“Durmuş saat bile günde iki defa doğu vakti gösterir” sözünden hareketle durmuş bir saatin, günde iki defa doğruyu gösterdiğini biliyoruz.

Peki, yanlış saatin durumu nedir?

Saat yanlışsa, ayarsızsa, hiçbir vakit doğru zamanı gösteremez.

Bunu da bilmekte fayda var.

Kastımız saat değil.

Halk arasında “siyasiler genelde yalan söyler” görüşü hakim olduğu için siyasilerin kısmen de olsa doğruları söylemeleri gerektiği düşünülebilir ancak tek bir doğru bile söylememe başarısını gösterebilenler mevcut.

Buna bir örnek vermek gerekirse, seçim öncesi halka verdiği sözlerin hiçbirini tutmayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu gibi bir karakter karşımızda dururken, yanlış saat örneği aklımıza gelmesin de ne gelsin?

Hiç düşündünüz mü, siyasiler neden yalan söyler?

“Halkı kandırmak için” diyebiliriz…

Halkın huzurunda söz verip tutmayanın elbette belediye başkanı olarak kıymeti olmadığı gibi insani değeri bile sorgulanır.

2014 yılından beri verdiği sözleri yerine getirmeyen bir siyasetçi olarak tarihe geçecek olan Özlem Çerçioğlu’nun tek vaadi 2024 yerel seçimleri öncesi eski ve yeni dörtyol kavşağını doğu batı istikametinde transit geçişler ile yeraltına alacağı ve 6 ay gibi kısa sürede tamamlanmasını planladıkları sözüydü.

İnandık mı?

Hayır!

“Halk inanmadıysa nasıl seçildi” mi diyorsunuz?

Anlatalım…

43 yıl Rus işgalinde kalan Kars, Doğu Cephesi komutanı Kazım Karabekir Paşa'nın emrindeki kuvvetlerin 28 Ekim 1920'de harekete geçmesi ve 9. Kafkas Tümeni'nin şehre girmesiyle, 30 Ekim 1920'de düşman işgalinden kurtarılmıştır. Ancak Ruslar, Kars'ta kaldıkları 43 sene içinde şehirde kanalizasyonun da aralarında bulunduğu çok sayıda eser bırakmış.

Günümüzde kozmopolit yapısıyla dikkat çeken Kars’a giden bir gurup gazeteci, halka yönelttiği ‘belediye hizmetlerinden memnun musunuz?’ sorusuna ‘memnunuz’ yanıtı alınca, çok şaşırmış ve gazetecilerin ‘hiç mi şikâyetiniz yok’ diye ısrarlı sorusu karşısında; ‘yıllar önce yaptıkları kanalizasyonu temizlemeye gelmiyorlar’ diye Ruslara sitemde bulunmuş vatandaşlar.

Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra, “halk inanmadıysa Özlem Çerçioğlu nasıl seçildi” sorusuna yanıt verme zamanı geldi bence.

Evet…

Karslı vatandaşın Ruslara kızdığı gibi; Aydınlılar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye kızdı ve “Aman AKP gelmesin” diyerek, CHP’ye verdiği oylarla seçildi.

Aydın 24 yazarı Cevdet Şahinoğlu, “Özlem Çerçioğlu’nun CHP genel merkezindeki düşüşü paraşütsüz oluyor!” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Cevdet beyden öğrendiğimiz kadarıyla, yerel seçimler öncesi Özlem Çerçioğlu’nun İzmir hayali varmış. Kendisini İzmir’e Ömer Günel’i Aydın’a önermiş.

Cevdet’ten bunları öğrenince, Özlem Çerçioğlu’nun İzmir hayalini suya düşüren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e çok kızdım, çok…

Neden mi?

Aydın’ı çapsız bir belediye başkanından kurtarsa olmaz mıydı?

Ah Özgür Özel ah!..

Selam ve saygıyla.

Yazarımız Cevdet Şahinoğlu’nun yazısı için lütfen tıklayınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum