Aydın'da selde mahsur kalan vatandaş helikopterle kurtarıldı
Aydın’ın Koçarlı ilçesinde etkili olan şiddetli yağışların ardından Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonucu sel sularının ortasında mahsur kalan bir vatandaş, ekiplerin havadan müdahalesiyle kurtarıldı. Kurtarılan kişinin yaklaşık bir haftadır bulunduğu yerde mahsur kaldığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre olay, Kasaplar mevkiinde meydana geldi. Hayvanlarını korumak amacıyla damda bekleyen Abdullah Öpöz, nehirde su seviyesinin hızla yükselmesi ve taşkın yaşanması üzerine mahsur kaldı.
Mahallede incelemelerde bulunan Bıyıklı Mahalle Muhtarı Mustafa Turgan, Öpöz’ün damda mahsur kaldığını fark ederek durumu hemen ekiplere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, karadan ulaşım mümkün olmayınca kurtarma çalışmasını havadan gerçekleştirdi.
Bölgeye yönlendirilen Aydın Jandarma Filo Komutanlığı’na ait helikopterle bulunduğu noktadan alınan Abdullah Öpöz, sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
BİR HAFTADIR MAHSUR KALDIĞI ORTAYA ÇIKTI
Çevresi tamamen sel sularıyla kaplanan Öpöz’ün yardım talebinde bulunacak imkân bulamadığı ve yaklaşık bir hafta boyunca damda yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.
Olayla ilgili incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.