Bir Özlem Çerçioğlu klasiği: Rant ise hemen ‘evet’

Bir Özlem Çerçioğlu klasiği: Rant ise hemen ‘evet’

Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı Aydın Büyükşehir Belediyesi Mimarsinan ve Ata mahallelerindeki spor ve belediye hizmet alanını, plan değişikliğiyle ticaret ve konut alanı yaptı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Mimarsinan Mahallesinde bulunan Kapalı Spor Salonunun bitişiğindeki meri imar planında spor alanı olarak ayrılan alan ile Ata Mahallesindeki daha önce mezbaha olarak kullanılan meri imar planında ‘belediye hizmet alanı’ olarak ayrılan arazide plan değişikliği yaptı.

İŞLERİ RANT GÜÇLERİ RANT

Mimiarsinan Mahallesi’ndeki Mimarsinan Kapalı Spor Salonu’nun bitişiğindeki 3 numaralı futbol sahası ticaret alanı oldu. 8 bin 375 metrekarelik arazinin plan notundaki ‘spor alanı kullanım’ ifadesi kaldırılarak ‘ticari alan’ olarak düzenlendi. Böylece alan üzerinde 9 katlı iş merkezi yapılabilecek.

İkinci imar değişikliği Ata Mahallesindeki mezbaha alanında yapıldı. 6 bin 238 metrekarelik arazinin plan notundaki ‘belediye hizmet alanı’ ifadesi, ‘ticaret-konut’ karma kullanım olarak değiştirildi. Bu alan üzerinde de zemin katlar işyeri olmak üzere 9 katlı konut yapılabilecek. Değişik AK Parti, CHP ve MHP’lilerin oyuyla kabul edildi.

RANTTA İTTİFAK

Konu Nisan ayı meclis toplantısına gündem dışı olarak geldi. Değişiklik görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Komisyon üyeleri CHP’li Hasan Yörük, Ramazan Balcı İsmail Yerli, AK Partili Necmeddin Esenlik ve MHP’li Mustafa Dönger’in oyu ile oybirliği ile kabul edildi. İmar rantı için birlik olan AK Parti, CHP ve MHP’li üyeler “imar kanununa muhalefet” suçu işledi.

HASILAT PAYLAŞIMI İLE DEVİR

İmar değişikliğinin mecliste kabul edilmesinin ardından sözü edilen iki alanın, Zafer mahallesindeki terminal ve pazar yeri ile eski otogar alanında bulunan Carrefour alanlarında (DİM 1-DİM 2) olduğu gibi belediye iştiraki olan İMAR AŞ.'ye devri sağlanacak. Böylelikle 'hasılat paylaşımı' usulü ile bir başka firmaya devrinin yapılması bekleniyor.

BU BİR CİNAYETTİR

Konuyla alakalı görüşünü aldığımız bir uzman, imar değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirterek; “Bu Mimarsinan Mahallesinin katledilmesidir. Bu bir imar cinayetidir” diyerek imar değişikliğine tepki gösterdi. Hatadan geri dönülmesini isteyen uzman, Şehir Plancıları Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası gibi meslek odalarını göreve davet etti.

İMAR KANUNUNA AYKIRI

İmar planındaki bir sosyal ve teknik alt yapı alanının kaldırılabilmesi ancak bu tesisin hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması suretiyle yapılabilir.

MECLİS ÜYELERİ YARGILANABİLİR

Kamu kullanımına ayrılan söz konusu arazilerde yapılması planlanan imar değişikliği teklifine ‘kabul’ oyu kullanan meclis üyelerinin de “imar kanununa muhalefet” suçu işlemiş olacakları bildirildi.

AYDIN 24 FARKI

Uzmanların ‘imar cinayeti’ diye nitelendirdiği değişiklik kararı 13 Nisan 2017 tarihinde alındı. Aydın 24 Haber karardan 1 ay önce ‘Özlem Çerçioğlu imar rantına yöneldi’ başlığı ile 14 Mart 2017 tarihinde okurlarına duyurmuştu. HABERİ OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

KONUYLA İLGİLİ SERVET TÖZ'ÜN 'ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NUN RANT AŞKI!' BAŞLIKLI YAZISI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

mimarsinan--(1).jpgmimarsinan--(2).jpgmimarsinan-(1).jpgmimarsinan-(2).jpg

mimarsinan-(3).jpgkomisyon-karari.jpg

mezbaha-(1).jpgmezbaha-(2).jpgmezbaha-(3).jpgkomisyon-karari-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum