Biri bana sus desin

Cumhuriyet tarihinde ikinci kezdir bütün meclis iktidarın yanında koşulsuz yer alıyor. Birincisini hatırlayacaksınız rahmetli Bülent Ecevit'in sağlığındaydı ve olayı o da "ti" ye almıştı. Neydi o koşulsuz kabul gören iktidar teklifi!

Yoklayın hafızanızı. Evet, hatırladınız eminim. Milletvekili maaşlarına yüzde 60’lık zam teklifine toptan "evet" oyuyla karşılık vermişti tüm Meclis.

Bu da ikincisi.

Tüm siyasi partiler ve liderleri darbe girişimi sırasında ve sonrasında koşulsuz iktidarın yanında yer aldılar. Bu birlikteliği görmek çok güzel vatandaş olarak gözlerim yaşardı. Ülkemin geleceği adına çok mutlu oldum.

Ancak bu kez de zihnimi allak bullak eden sorular uçuşmaya başladı zihnimde. Ben ki eksik etek aklımla savaşıyorsam bunca soruyla az çok aklı yetenler ne düşünüyorlar acaba?

Soruların en çetrefillisi şu: Hani ilk kez cemaatle iktidar karşı karşıya geldiğinde belki de laf olsun diye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen'e bayağı bir sahip çıkmıştı keza MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ondan aşağı kalmıyordu ki son anda çark edip iktidara yeniden yaklaşmıştı. Acaba her birincinin en yakınındaki ikinci cemaatçi ise ki öyle görünüyor bu demek oluyor mu ki toptan uyumuş Meclis ve bu yüzden topyekûn iktidarın yanında acaba.

Ortalama kırk yıllık üst zeka, para ve haşhaşi zihniyetiyle yetişmiş bir sürüyü hangi millet menfaatine yönelik meşguliyetinizle görmediniz veya görmezden geldiniz beyler?

“İslami mason” tanımını lügatler “Gülen Doktrini” diye kaydederken siz hangi ölüm uykusuna yumulmuştunuz?

“Milletin âli menfaatleri” için demeyin sakın!

Allah muhafaza hasbelkader Allah salaklığımızı bilip gördüğü için bir şekilde uyandırmasaydı ululemri biz 16 Temmuz’a hangi konumda uyanacaktık hiç düşündünüz mü?

Haa bir de sadece inandığı doğru bildiği için öyle ya bu adamlar içki içmezler, kumar oynamazlar, birbirilerine sahip çıkarlar uzak diyarlara eğitim elçiliği yaparlar yani iyi insan modeli bu inanç ve bilinçle bunların içinde hasbelkader olan garibanlar şimdi ne duruma düştüler ya bunların çocukları normal yurdum insanı anne ve babalar!

Vay benim garip ülkem, vay benim kuzu milletim.

Rabbim bizim bu kadara yetmiyor vallahi aklımız. Sen en iyi bilen ve hakkıyla görensin bizi doğruda bulundur doğruya da bizi buldur ne olur?

Ve lütfen korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail eyle bu gariban milleti.

Ne efsunkar imişsin ah ey didar-ı hürriyet...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.