Bülbül, Aydın-Denizli Otoyolu’ndaki kazaları Meclis gündemine taşıdı
YENİ Parti Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın-Denizli Otoyolu’nda meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bülbül, otoyolun açılışından Eylül 2026’ya kadar meydana gelen kazaların sayısını, can kaybı ve yaralı bilançosunu, bakım çalışmalarını ve yol güvenliği için alınan önlemleri sordu.
YENİ Parti Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın-Denizli Otoyolu’nda meydana gelen trafik kazalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bülbül, özellikle bakım ve yapım çalışmalarının sürdüğü kesimlerdeki trafik güvenliği önlemlerinin açıklığa kavuşturulmasını istedi.
Bülbül önergesinde, yol çalışmaları sırasında ulaşımın tek şeritten sağlandığı, trafik akışının daraldığı ve sürücülerin ani manevra yapmak zorunda kaldığı yönünde şikâyetler bulunduğunu belirtti.
“KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?”
Bülbül, Bakan Uraloğlu’na Aydın-Denizli Otoyolu’nun açılışından Eylül 2026’ya kadar kaç trafik kazasının meydana geldiğini sordu.
Kazaların kaçının ölümlü, kaçının yaralanmalı olduğunun açıklanmasını isteyen Bülbül, toplam can kaybı ve yaralı sayısının yanı sıra kazaların otoyolun hangi kesimlerinde meydana geldiği ve yıllara göre dağılımı hakkında da bilgi istedi.
BAKIM VE ONARIM HARCAMALARINI SORDU
Önergede otoyolda bugüne kadar gerçekleştirilen bakım, onarım ve yol düzenleme çalışmaları da gündeme getirildi.
Bülbül, bu çalışmalar için ne kadar harcama yapıldığını ve bakım, onarım ile yol düzenleme işlerini hangi şirket veya şirketlerin gerçekleştirdiğini sordu.
“YOL GÜVENLİĞİ İÇİN HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK?”
Bülbül son olarak Aydın-Denizli Otoyolu’nda kazaların önlenmesi ve yol güvenliğinin artırılması amacıyla Bakanlık tarafından alınan ve alınması planlanan önlemlerin açıklanmasını istedi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.