Çerçioğlu bu işin neresinde?

Aslında bu kadar çabuk başlayacağını tahmin etmiyorduk ama seçimin ertesi gününden itibaren Efeler tam bir güç savaşlarına sahne oluyor.

“Eli kolu bağlı protokol başkan” başlıklı yazımda; “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, aynı yöntemle kendi partisine mensup belediye başkanlarını dövme telaşında. Mesut Özakcan, Süleyman Toyran, Özer Kayalı, Levent Tuncel ve Fatih Atay’a uygulanan benzer senaryolar, siyaset arenasında yeniden sahnelenmeye çalışılıyor…” diyerek; Çevresini kuşatarak, Efeler Belediye Başkanı CHP’li Anıl Yetişkin’in elini kolunu bağladığı gibi “protokol başkan” konumuna getiriyor. O protokol başkanlık yaparken, yakın çevresi arkasından iş çeviriyor.” demiştik zira muhatapları iyi tanıyor, perşembenin gelişini çarşambadan biliyorduk…

Sonunda olanlar oldu!

“O viskisini yudumlarken, belediyeyi biz yönetiriz” diyerek işe başladılar. Başkan yardımcılığı makamlarına kendilerine yakın isimleri atamak suretiyle, Başkan Yetişkin’i kuşattılar. Daire müdürlerini ise güvendikleri için değil, hem birimleri toparlasın hem de “eski yönetimden hesap sorsun” diye “kindar” bir anlayışla göreve getirdiler ancak bazıları kendilerine “kullan at” modelinin uygulandığının farkında olarak kenara çekilecekleri günü bekliyor. Özlem Çerçioğlu’nun Efeler şubesi Barış Altıntaş, ablasından aldığı güçle, “her şeyden haberim olacak” diye diğer başkan yardımcılarına baskı yapıyor.

Bakmayın siz onların “uyumlu” bir fotoğraf vermelerine…

Efeler Belediyesi’nden bir haber geldi ki; hem siyasi hem de belediye kaynaklarımdan işittiklerim karşısında hayretler içerisinde kaldım. Görevde 60 günü doldurmadan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ile yardımcısı Barış Altıntaş arasında tartışma yaşanmış.

Peki ama neden?

Barış Altıntaş’ın hamleleri karşısında Başkan Yetişkin’in, “insanlarla uğraşmayı bırakın, işinize bakın” talimatına Altıntaş sinkaflı sözlerle yanıt vermiş.

Hangi güçle?

Belediye rakiplerinizle hesaplaşma yeri değildir. Belediyecilik, bir hizmet yarışıdır. Siyasilerin hizmette yarışması vatandaşın işine gelir. Efeler’de, vatandaşın faydasına olacak bir hizmet için yarışmadılar; birbirleriyle kavga ettiler.

Kavganın ardından bilindik senaryo vizyona kondu ve Başkan Yetişkin, Özlem Çerçioğlu yandaşı gazetelerde hedef oldu.

“Çerçioğlu bu işin neresinde” mi diyorsunuz?

Yazalım…

Perde arkasında kuklaları oynatıyor!

Tam bu noktada bu tartışma ve olaylara müdahil olan herkese söylüyorum:

Sürekli bir gerilim, sürekli bir atışma nereye kadar sürecek?

Kavgayı bırakın, hizmet üretin!

Selam ve saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum