Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Aydın etabı start aldı
Bu yıl 61’incisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ikinci etabı, Aydın’ın Efeler ilçesinden start aldı. 26 ülkeden 23 takım ve toplam 158 sporcunun katıldığı organizasyonda bisikletçiler, 152,8 kilometrelik Aydın-Marmaris parkurunda birincilik için pedal çevirmeye başladı.
Yarışın başlangıcı, Efeler ilçesindeki Malazgirt Meydanı’nda gerçekleştirildi. Aydın’ın ilk kez etap başlangıcına ev sahipliği yaptığı organizasyon, sporseverlerden yoğun ilgi gördü. Start öncesinde düzenlenen seremonide sporcular, takımlarının isimlerinin yer aldığı hatıra panosunu imzaladı.

158 SPORCU ZORLU PARKURDA YARIŞIYOR
Aydın’dan start alan sporcular, eskort eşliğinde şehirden çıkarak Muğla’nın Marmaris ilçesine ulaşmak için toplam 152,8 kilometre boyunca mücadele edecek. Etap kapsamında bisikletçiler, 44,3 kilometrelik bölümün ardından ihtiyaç molası verebilecek.

Turnuvada 27 sporcu ile İtalya en fazla katılımcıya sahip ülke olurken, Türkiye 22 sporcu ile ikinci sırada yer aldı. 8 etaptan oluşan organizasyonun bir sonraki ayağı ise 132,7 kilometrelik Marmaris-Kıran parkuru olacak.

Aydın etabı, hem kentin tanıtımına katkı sağladı hem de uluslararası spor organizasyonları açısından önemli bir ev sahipliği olarak kayıtlara geçti.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.