Efeler’de Bin Kişilik ’T.C.’ İbaresi Görenleri Kendine Hayran Bıraktı

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Efeler Belediyesi personeli bin kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin baş harfleri olan ’T.C.’ ibaresini yazarak Türkiye’de bir ilke imza attı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Aydın eski otogar alanına toplanan belediye personeli bin kişi Cumhuriyet’in önem ve değerine dikkat çekmek amacıyla ellerindeki Türk Bayrakları ile T.C. ibaresini yazarak farkındalık yarattı. Alanın çevresinde bulunan binalarda oturan ve üst geçitten geçen vatandaşlar, bin kişilik topluluğun oluşturduğu dev ’T.C.’ yazısını fotoğraflamak için adeta birbirleriyle yarıştı. Daha önce prova yapılmadan ilk defa denenen dev yazı, personel tarafından yazılmasının ardından vatandaşlardan büyük alkış aldı.

"CUMHURİYET HEPİMİZİN VAR OLUŞ SEBEBİDİR"

Ülkemizin var oluş sebebinin Cumhuriyet olduğunu hatırlatan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Hepimizin var oluş sebebi olan ulusal Kurtuluş Savaşı’nın, Cumhuriyet’in kuruluşunun ve Cumhuriyetimizin bugün geldiği noktada yaşadığımız sorun ve sıkıntılardan dolayı hepimizin dikkat göstermesi gereken, hem demokrasimize hem de Cumhuriyetimize sahip çıkma görevimiz ve sorumluluğumuz olduğu bilincindeyiz. Cumhuriyetimiz büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi hepimizin Cumhuriyetimize ulusça sahip çıkması ile ebediyen payidar kalacaktır. Geçtiğimiz 15 Temmuz’da Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketine hep birlikte tanık olduk. 7’den 70’e hepimiz birey olarak demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıktığımız ölçüde ülkemizde huzur, barış, kardeşlik, mutluluk içinde geleceğe umutla bakan bir Türkiye yaratabiliriz. Tüm ulusumuzun en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, personelimize bu güzel görüntü için teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Özakcan’ın konuşmasının ardından başkan, başkan yardımcıları ve tüm personel Aydın Valiliği önünde düzenlenecek olan resmi kutlama programına katıldı.

İzlenme: 8513
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar