Erdem, “Muhalefet Çiftçinin Mağduriyetini Kullanıyor”

Erdem, “Muhalefet Çiftçinin Mağduriyetini Kullanıyor”

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, muhalefet partilerinin çiftçinin mağduriyetini siyasi malzeme yaptığını belirterek, “Çiftçimizin mağdur olmaması için her türlü önlemi alacağız” dedi.

- AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, muhalefet partilerinin çiftçinin mağduriyetini siyasi malzeme yaptığını belirterek, “Çiftçimizin mağdur olmaması için her türlü önlemi alacağız” dedi.

Aydın’ın son yılların en yağışlı yılını yaşadığına işaret eden Mehmet Erdem, “1970'li yıllardan bu güne yıllık ortalama metrekareye 626.6 kilogram yağış düşen Aydın'da, 2013 yılının ilk 50 gününde 347.7 kilogram yağış düşmüştür. Yani 2013'ün ilk 50 gününde 7 aylık yağış gerçekleşmiştir. Bunun sonucunda Büyük Menderes taşmıştır. Yenipazar-Dalama, Koçarlı ve Söke Ovalarında taşkınlar meydana gelmiştir. Çiftçilerimizin buğday ekili alanları zarar görmüştür. Öncelikle yağışlardan zarar gören çiftçilerimize ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Taşkınlardan zarar gören çiftçilerimiz İlçe Tarım Müdürlüklerine dilekçeyle başvurarak zarar tespitlerini istemelidirler. Zarar tespitleri sonucunda kredi borcu ertelenmesi taleplerini Hükümetimizin ilgili Bakanlarına taşıyacağız. Özellikle Koçarlı Bölgesi'nde Toplulaştırma çalışmaları sebebiyle buğday eken çiftçilerimizin durumunu gözden geçireceğiz ve Toplulaştırma çalışmalarının bir yıl ertelenmesinin istişaresini beraberce yapacağız” diye konuştu.

Muhalefet partilerinin çiftçinin mağduriyetini siyasi malzeme yaptığını savunan Erdem, “Muhalefet Milletvekili Sayın Baydar, çiftçilerimizin mağduriyetlerinden istifade edercesine propaganda yapmakta. Amacı doğal bir afeti görmezden gelerek oy devşirme fırsatı yakalamak. ‘Çine Barajı işe yaramadı’ ve ‘Menderes yatak ıslahı tamamlanmadı’ gibi ucuz politika yapmakta. 50 günde 7 aylık yağışın olduğu bir dönemde eğer Çine Barajı, Ikizdere Barajı ve Dandalaz Barajı tamamlanmayıp su tutmasaydı acaba nasıl bir felaketle karşı karşıya kalırdık. Sayın Baydar Profesör kendisine ucuz siyaseti yakıştırıyorsa yapmaya devam etsin. Aydın'ın en önemli projeleri olan Çine, Ikizdere ve Dandalaz Barajlarını küçümsemek ve yanıltıcı propaganda yapmak Sayın Baydar'a yakışmıyor” diye konuştu.

“ISLAH ÇALIŞMASI 2013’TE TAMAMLANACAK”

50 yıldır Büyük Menderes Nehri’nde yatak ıslah çalışması yapılamadığını anımsatan Erdem, şunları söyledi: “AK Parti Hükümeti döneminde B. Menderes'in yatak ıslahı yapılmaya başlandı. Büyük Menderes'in 373 kilometre olan yatak uzunluğunun 187 kilometresi ıslah edildi. Büyük Menderes'in tümünün yatak ıslah çalışması 2013 yılında tamamlanacak. Yine Söke Sarıçay Barajı kati proje yapımının ihale süreci devam ediyor. 2013 yılının birinci yarıyılı sonuna kadar projesi tamamlanacak. İkinci yarıyıl sonu itibariyle yapım ihalesine başlanacak. DSİ tarafından yağışlara bağlı olarak gerekli uyarılar yapılmakta ve makineli çalışma ile tedbir alma çalışmaları her yıl program dahilinde yürütülmektedir. Taşkın meydana getirme ihtimali olan Büyük Menderes yan derelerinin ıslah çalışmalarına program dahilinde aksatılmadan devam edilecektir”

ERDEM, “MUHALEFET ÇİFTÇİNİN MAĞDURİYETİNİ KULLANIYOR”

ERDEM, “MUHALEFET ÇİFTÇİNİN MAĞDURİYETİNİ KULLANIYOR”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum