Kuşadası’nda Gezi Parkı Eylemi: 13 Gözaltı

Kuşadası’nda Gezi Parkı Eylemi: 13 Gözaltı

Taksim Gezi Parkı'ndaki eyleme destek için Kuşadası’nda toplanan vatandaşlar gece yarısından sonra polisin müdahalesiyle karşılaşırken, 13 kişi gözaltına alındı.

- Taksim Gezi Parkı'ndaki eyleme destek için Kuşadası’nda toplanan vatandaşlar gece yarısından sonra polisin müdahalesiyle karşılaşırken, 13 kişi gözaltına alındı.

Taksim’de yaşanan olaylar nedeniyle yurdun dört bir tarafına yayılan eylemlerden biri de Kuşadası'nda yapıldı. Çoğunluğu öğrenci olan eylemciler, saat 01.00’de sahil bandı üzerindeki İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda toplandı. Eylemciler bir saat süreyle meydanda slogan atıp halay çekerek hükümeti istifaya davet etti. Protestocular, daha sonra AK Parti Kuşadası ilçe binası önüne giderek basın açıklaması yapmak istedi. Yürüyüşe geçen grup, saat 02.10’da İnönü Bulvarı üzerindeki Kaya Şavkay Meydanı'na kurulan polis barikatı ile durduruldu. İnönü Bulvarı'nda oturma eylemi yapan gruba Kuşadası polisi, biber gazı ve copla müdahale etti. Çıkan arbedede eylemcilerin yanı sıra bazı polis memurları da gazdan etkilendi. Polisin müdahalesi sonrası eylemcilerin çoğu İsmail Cem Meydanı'na kaçarak yeniden toplanırken, gözaltına alınan 13 eylemci sorgulanmak üzere Asayiş Şube Amirliğine götürüldü. Gözaltına alınan eylemciler, daha sonra Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.