Nazilli’de Gece Yarısı Gezi Parkı Eylemi

Nazilli’de Gece Yarısı Gezi Parkı Eylemi

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki vatandaşlar da Taksim'den tüm yurda yayılan eylemlere destek verdi.

- Aydın'ın Nazilli ilçesindeki vatandaşlar da Taksim'den tüm yurda yayılan eylemlere destek verdi.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinde örgütlenerek Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen üniversiteli gençlerden oluşan gruplar ve Nazillililer gece yarısı yürüyüş yaptı. Nazilli Belediye Meydanı'nda toplanan grup, hükümeti istifaya davet etti. Hükümet aleyhine sloganların atıldığı eyleme CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı ve Gençlik Kolları Başkanı Orgun Delen de destek verdi. Eyleme resmi polis ekipleri müdahale etmezken, çok sayıda sivil polis güvenlik önlemi aldı.

Gece saat 01.45 sıralarında Nazilli Belediyesi önünde bulunan meydanda başlayan eyleme Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve 8 Meslek Yüksekokulu'na bağlı öğrenciler, CHP Nazilli Gençlik Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ile çok sayıda Nazillili katıldı. Belediye Meydanı'ndan Hürriyet Caddesi üzerinde yürüyen ve İstasyon Meydanı'nda İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra Uzun Çarşı’dan tekrar belediye meydanına geçerek bir süre oturma eylemi yapıp slogan attı. Gruptaki bazı kişilerin eylem sırasında alkol aldığı görüldü.

KÜRTÇE SLOGAN GERGİNLİĞE YOL AÇTI

Gruptaki öğrenciler, kardeşlik türküleri eşliğinde uzun süre halay çekerken, Gençlik Marşı ve 10. Yıl Marşı da grup tarafından sıkça söylendi. Deniz Gezmiş’i de unutmadıklarını söyleyen grup, direnişin süreceğini dile getirdi. Zaman zaman grup arasında ideolojik mesajlardan dolayı yaşanan kısa süreli gerginlikler, "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganının Kürtçe olarak söylenmesinin ardından doruğa ulaştı. Üniversiteli bir genç kız ile slogan atanlar arasında yaşanan kısa süreli gerginlik gruptaki diğer kişilerin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Eylem alanında polis olmamasına rağmen eylemci gençler Taksim’deki olaylardan dolayı polislere de tepki gösterdi. "Meydanda polis istemiyoruz" diyerek eylemciler slogan atarken, sivil polislerin ağırlıklı olarak uzaktan takip edip müdahale etmediği eylemciler saat 03.45 sıralarında yarın gece yeniden protesto yürüyüşü yapma kararı ile olaysız dağıldı.

EYLEM DEVAM EDECEK

Eylemlerin sona erdirilerek gün içerisinde yapılacak eylemler için dinlenmesini isteyen CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, gerginlik yaşanmamasını istedi. Her gruptan gençlerin bir amaç uğruna toplandığını hatırlatan Yenipazarlı, “Bu ülkede Kürtlerden başka insanlar da yaşıyor. Onların duyarlılığına da saygı duyuyoruz ama İstanbul’daki eylem AKP faşizminin doruğa çıktığı saattir. Arkadaşlar bugün çok uzun bir zamanımız olacak. Saat 19.00’da Atatürk Parkı'nın önünde Nazilli halkı ve gençliği olarak toplanarak bu eylemi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

SLOGANLAR ATILDI

‘Hükümet istifa’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Her yer Taksim, her yer direniş’, ‘Ne mutlu Türk'üm diyene’, ‘Nazilli uyuma, vatanına sahip çık’, ‘Nazilli uyuma, Taksim’e sahip çık’, ‘Taksim bizimdir, bizim kalacak’, ‘AKP halka hesap verecek’, ‘Şeriata mürit olmayacağız’, ‘Türk gençliği burada, AK gençlik nerede?’, ‘Alkolik hareket engellenemez’ ve ‘Kasımpaşa’da doğdu, ABD’li oldu, katil Bush’un oğlu Tayyip Erdoğan’ gibi sloganların atıldığı yürüyüş ve eylemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde hakaret içeren sloganlar atıldı. Nazilli'deki protestolarda gözaltı olmadığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.