Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Provokatörün Oyununu Ömer Özmen Bozdu

Eğer bir topluluğu suç sayılacak eyleme tahrik söz konusu ise bunun adı provokasyondur.

Sözü uzatmaya gerek yok; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı tam anlamıyla provokasyondur.

Bunun ne şehitlere, ne demokrasiye, ne oradaki halka, ne de partisi CHP’ye katkısı vardır.

15 Temmuz’dan beri Atatürk Kent Meydanı her görüşten insanla ve tek bayrakla dolu. Kırmızı beyaz Türk bayrağı ellerde. Zaman zaman tekbir getiriyor kalabalık, diğer zamanlarda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atılıyor. Demokrasisini ve ülkesini korumak için her görüşten insan 13 gündür ‘Demokrasi nöbeti’nde.

13 gün ortalıkta görünmeyen Özlem Çerçioğlu önce şaibeli kavşağa, “15 Temmuz Demokrasi Kavşağı” ismini vermek suretiyle işe başladı.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in, ’15 Temmuz’dan beri neredeydiniz’ sözü uyuyan hanımefendiyi harekete geçirdi.

Ve meydana inmek için hazırlıklar başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi bir yürüyüş düzenledi. Belediye çalışanlarına da ‘yürüyüşe katılın’ talimatı verildi. Üstelik eş ve çocuklarıyla…

Karacasu’dan Didim’e kadar ne kadar taşeron işçi varsa belediyenin araçlarıyla Efeler’e taşındı. Gelen gelmeyen yoklama yapıldı. Belediye önünde başlayan yürüyüş Adnan Menderes Bulvarı üzerinde devam ederek Şehitler Anıtı önünde son buldu. Önce garibim işçilere ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye slogan attırıldı sonra Özlem Çerçioğlu mikrofondan ‘Artık slogan atmayacağız arkadaşlar’ deyip kalabalığı güya susturdu.

Özlem Çerçioğlu’nun yanında CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün’ün olmaması dikkat çekti. CHP örgütlerinin destek vermediği yürüyüşe halk da ilgi göstermedi.

Çerçioğlu, taşeron işçilerle beraber 13 gündür ‘Demokrasi nöbeti’ tutulan meydana girmek istediği sırada ‘kürsü krizi’ yaşandı. Özlem Çerçioğlu konuşma yapmak üzere hazırlattığı kürsüyü platforma koydurmak istedi.

AK Parti il Başkanı Ömer Özmen, Özlem Çerçioğlu’nun konuşma yapabileceğini ancak kürsüye izin vermeyeceklerini söylediyse de kürsü konusunda talimatlı olan görevliler ısrarcı oldu. Bu durum gerginliğe neden oldu. Çerçioğlu'nun konuşma metni AK Parti Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş tarafından yırtılması üzerine gerilim iyice tırmandı.

Çoğu kişi her an bir olayın patlak vermesini beklemiyor muydu?
Bekliyordu.

Ancak AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in “Arkadaşlar Allah aşkına size yalvarıyorum. Zaten yapılmak istenen kavga! Buna alet olmayın” şeklindeki itidal uyarıları talihsiz bir olay yaşanmasına engel oldu.

Kürsü olmadan konuşmak zorunda kalan Özlem Çerçioğlu, darbe girişimi konusunda kaydadeğer bir şey demedi. Demokrasi konusunda da iki cümleyi yan yana getiremedi ama 'Bu meydanı ben yaptım’ diyerek her zamanki gibi reklam kokan hareketlerle şov yaptı.

Özlem Çerçioğlu bu hareketiyle ‘Demokrasi nöbeti’ne gölge düşürdü. Kürsü ısrarıyla provoke etmek istedi. Nöbetteki her görüşten insanlar arasına fitne sokmak istedi.

Sonuç olarak;

Ömer Özmen’in itidal çağrısı, provokatörün oyununu bozdu.

Tebrikler Ömer Özmen!

Bir tebrik de CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci’ye…

Örgütünü bu oyuna alet etmedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum