TEMA gönüllüsü bir aile

Değerli okurlar 1978 yılında Aydın’a kültür müdür olarak atandım. Görev yaptığım zaman içinde birçok değerli dostlarla tanıştım. Bunlardan biride Sayın Mehmet Özdemir beydi. Daha sonraki zamanlarda dostluğumuz artarak devam etti. Sayın Özdemir Bey başarılı bir eğitimciliğinden emekli oluncaya kadar çok başarılı olarak sürdürdü. Emeklilikte boş durmayı sevmediği için Aydın Tema başkanı ve temsilcisi oldu.

Sayın Özdemir’in sayfasında Tema vakfını şöyle anlatılıyor:

Sürdürülebilir yönetimini gerçekleştirmek, hayatı geleceğe taşımak adına temel varlıklarımızın korunup geliştirilmesi, bilimsel verilere dayalı devlet politikasının gerçekleşmesi için bilinçli ve etkin bir kamu oyu oluşturmak için gönüllü olarak çalışacaktır.. Bir TEMA Vakfı gönüllüsü olarak, 1996 yılından bu yana "güzel vatanım Türkiye’m", üyesi olduğum "Türk milletim" ve geleceğimiz çocuklarımız vatanımız, kutsal topraklarımız ve doğal varlıklarımızın korunup geliştirilmesi için gönüllü çalışmaktan mutluluk duyuyorum...

tema-1.jpg

Sayın Özdemir ilerlemiş yaşına rağmen bu hususta gençlere taş çıkartacak şekilde var gücü ile çalışarak Güzel Aydın’ımıza ağaç dikip geleceğe hazırlamak için çalışıyor. Nerede bir boş arsa görse hemen orayı düzene sokup limon kestane ve meyve veren fideler dikiyor.

Özdemir’in Kuşadası’ndan Karacasu’ya kadar gezmediği ve ayak basmadığı yer kalmamış. Ayrıca bu hususta okullarda konferanslar vererek öğretmen ve öğrencilerin derin sevgilerini kazanmış. Ortaokuldan üniversiteye kadar birçok öğrenci tema gönüllüsü olarak aktif bir şekilde hocamızın yanında gönüllü olarak çalışıyorlar.

tema-4.jpg

tema-2-001.jpg

Sayın Özdemir arkadaşları ve çevresi ile uyumlu hiç kimseyi kırmayan değerli bir yapıya sahip bir yönetici. Hemşerim olan emekli öğrenmen Ekrem Bey ve komşum olan Hayriye hanımda en önemli yardımcıları…

mehmet-ozdemir.jpgÖzdemir arkadaş değil sanki kırk yıllık bir dost. Özüne sözüne güvenilir. O dostları için yüreğinde hep iyilik ve sevgi besler. Her zaman güler yüzlülüğü yüreğinde saklı. Her sözü içten her davranışı candandır. Üzüntü ve kederini hiç belli etmez daima neşeli olmaya çalışır. Gölgesinde huzur ve mutluluk verdiği için bütün öğretmen ve öğrenciler tarafından sevilir. Yüzünde hep gülümseme olur. Kendisi gibi eğitimci olan değerli eşi her zaman yanı başında olarak beyine yardımcı oluyor. Hanı derler ya “her başarılı erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır” diye. Aynen öyle.

Ben de bu eğitim ve tema gönüllü aileye yaşamları boyunca sağlık ve mutluluklar diliyorum.

İyi ki varlar…

Ne mutlu sizlere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum