Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Anlamamakta direndiniz

Biz, ekonomi çöküyor dedikçe, sizler politika yapıyordunuz.

Biz, üretim durdu, duracak, dedikçe, siz çamur at izi kalsın dediniz.

Biz, üretimde, üretim dedikçe, sizler lüks tüketimde, tüketim dediniz.

Biz, ekonomideki cari açık, ihracatla aşılır. İhracat ise, üretiminiz olursa yapılır, dediğimizde, siz dışarıdan sıcak parayla ülkeyi kurtaracağınızı zannettiniz.

Biz, Üretim haneleri satmayınız. Onların ürettiklerini Arap ülkelerine satarız döviz girdisi sağlarız. Dedikçe, siz tüm üretim haneleri satıp, onların ürettiklerini bile, ithal etmeyi yeğlediniz.

Biz, kendi enerji kaynaklarımızı, kömürlerimizi, kullanalım dedikçe, sizler, bizde olmayan doğal gaz için ülkenin her yerini ağlarla ördünüz. Enerjide dışa bağımlılıkla anamızı ağlattınız.

Biz Toplu taşımaya önem verelim. Demir yollarını artıralım, dedikçe, yediden yetmişe yerel yönetimler bile, kara yollarında taşımacılığa soyundunuz.

Biz, “tarıma dayalı sanayi kuralım. Tarım ürünlerini, üç gün içinde değil de, bir yıl içinde satılacak hale getirelim. Hem köylümüz para kazansın, hem ihracat tan dolayı, döviz girsin, cari açık olmasın” dedik. Siz konut da konut dediniz. Bütün kaynakları ölü yatırıma aktardınız.

Biz, ülke ihraç ürünlerinin çok olması ile kurtulur. İthal ürünlerine kota koyun. Ülke imalatçısını koruyun. Dedikçe, siz ithalattaki tüm engelleri kaldırdınız. Köydeki vatandaşlar bile ithalat yapmaya başladı üretimlerini durdurdular.

Biz üretime ve üretilen mala, ürüne, pirim veriniz. Araziye ve yatana teşvik vermeyin dedikçe siz, yağma hasanın böreği dağıtır gibi, para dağıttınız.

Biz, defalarca yazılarımızda şu parayı kayıt altına alınız. Hiç kimse, paralarını istediği zaman yurt dışına çıkaramasın. Ekonomimizle oynayamasın, dedikçe, sizler kendi paralarınızı da yurt dışına kaçırabilmek için mi bilmem, önlem almadınız.

Biz hala üretimden başka kurtuluşumuz yok. Üretimin önündeki engelleri kaldırınız diyoruz. SGK primlerini devlet ödesin, hiçbir kimseye nakit destek vermeyiniz diyoruz. Siz kendi bildiğinizi okuyup hala ulufe dağıtır gibi kaynakları harcıyorsunuz.

Biz, hayvancılık ihmal ediliyor. Pahalıya mal olan eti, ucuza satmalarının imkânı yok, dedikçe sizler, et ithalatı yapıp yandaş marketlerinizde satarak ülkeye iyilik yaptığınızı zannettiniz.

Biz ekonomi batıyor dedikçe, sizin bakanlarınız, gözümüzün içine baka, baka yalan söylüyorlardı. Kimisi, ekonomi sıçrıyor. Kimisi, tarımda bir numarayız. Kimisi “ülke çağ atlıyor” diye yalan söylüyorlardı.

Biz, sizi yanlış yönlendiriyor danışmanlarınız, Sayın Cumhurbaşkanım dedikçe çözüm önerilerini sizlere ulaştırmaya çalışırken. Sizlerin kulaklarınız bizlerin feryatlarını hiç duymadınız.

Göreceksiniz, çevrenizdeki o sizi yanlış yönlendiren çakalların hepsi, sizi yarın, meydanlarda da yalnız bırakacaklar. ( hoş, siz de aldatılmak için yaratılmış gibi davranıyorsunuz ya) Ve diyecekler ki, “Biliyorsunuz ki bizler, ondan taraf değil, sizden taraftandık” deyip, gemiyi terk eden fareler gibi çevrenizi boşaltacaklar.

Allah aşkına, bizler çözüm üretiyoruz, size projeler sunuyoruz. Bizlere biraz kulak veriniz. Bu ülkenin kurtuluşu da, terörün, torpilin, rüşvetin ortadan kalkması da, adaletin sağlanması da önce üretimden sonra, Paranın kayıt altına alınmasından geçiyor.

Anlattıklarımız anlamamakta direnmenizin arkasında yatanın, İktidarın nimetlerinden yararlanmak olduğuna inanmak istemiyorum. Yol yakın, bu ülke hala kurulabilir. 5 yıllık bir sıkıntı sonunda kurtulur.

Karma ekonomik sisteme dönülecek.

Devlet fabrikalar kurabilecek, üretim haneler artacak.

Para kayıt altına alınacak.

Vergilerin tamamı kalkacak.

 Sadece yüzde on vergi alınacak.

 83 milyon, insanımızın tamamı, kaçaksız  %10 vergi ödeyecek.

 Tüm malların ve hizmetlerin bedeli yarıya düşecek.

 Sabit gelirlinin maaşı tam iki kat iş görür hale gelecek.

 Biz, yorulduk yazmaktan ve ülkemizin her gün batışını seyretmekten. Almadığınız tedbirler ve yanlış uygulamalarınızdan dolayı hepimiz ve koca bir ülke mağdur olacak.

Bu ülke bizim, hepimizin. Sizlerin gidebileceğiniz başka ülkeler olabilir. Bizim başka yere gitme şansımız yok. Hepimize yazık olmadan, feryatlarımıza ve çözüm önerilerimize kulak veriniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum